05 Haziran 2009, Cuma 13:19:19

1300 yolcu mahsur kaldı!

İngiltere'nin genelinde faaliyet gösteren ve genellikle Türkiye ile çalışan İskoç turizm firmalarından "ScotTravel"in iflas ettiği, Türkiye'ye getirdiği 1300 kadar İskoç turistin burada mahsur kaldığı bildirildi.
  • Bakın sadece Türkiye' de olmuyormuş bu tip olaylar, fırsatını bulduğunda ülkemizi yerden yere vuran kişilere duyrulur...

İngiliz basınında çıkan haberlere göre ScotTravel dün öğleden sonra kepenk kapattı ve bu şirketin organize ettiği yurt dışı uçuşlar iptal edildi. Bu, tatilini bu şirket aracılığıyla Türkiye'de geçiren İskoç turistlerin mahsur kalmasına, geri dönüşlerini sağlayacak alternatif uçuşlarda büyük kaos yaşanmasına neden oldu.

The Herald gazetesinin internet sitesinde, turizm şirketinin genellikle Edinburgh, Glasgow ve Aberdeen'den Dalaman'a uçuş düzenlediği, Glasgow'dan Bodrum ve Antalya'ya da seferi olduğu belirtildi.

Sivil Havacılık Otoritesi'nden yapılan açıklamada da, şirketin iflas ettiği bilgisi doğrulandı ve mahsur kalan turistlere, konakladıkları yerlerden ayrılmamaları tavsiyesinde bulunuldu.

Sivil Havacılık Otoritesi altındaki Uçuş Seyahati Organizatörleri Belgesi uyarınca mahsur kalan turistlere alternatif uçuş imkanı sağlanması gerekiyor ve bu yolculara tazminat hakkı tanınıyor.

1300 yolcu mahsur kaldı!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bakın sadece Türkiye' de olmuyormuş bu tip olaylar, fırsatını bulduğunda ülkemizi yerden yere vuran kişilere duyrulur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000