11 Mayıs 2009, Pazartesi 08:03:43

130 uçak yolcusu karantinaya alındı

Meksika, Çin’in domuz gribi hastalığına karşı uyguladığı politikayı “kabul edilemez” diye niteleyerek, Şangay’da düzenlenecek ticaret fuarını boykot edeceğini açıkladı.

Meksika, Çin’i turist olarak giden vatandaşlarını haksız bir şekilde karantinaya almakla suçluyor. Çin resmi haber ajansı ise, H1N1 virüsü teşhis edilen bir kişiyle birlikte seyahat eden 130 uçak yolcusunun karantinaya alındığını duyurdu. Ajans, ülkeye ilk domuz gribi sokan bu kişinin Amerika’dan geldiğini ve ayrıca iç hatlarda uçuş yaptığını bildirdi. 
 
Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü’nün son yayınladığı hasta sayısının, önceki gün bildirilen toplam vakalardan yüzde 20 daha fazla olduğu ortaya çıktı.
 
Örgütün açıklamasına göre, 29 ülkede toplam 4 bin 379 domuz gribi hastası belirlendi. Cumartesi günü yapılan açıklamada H1N1 virüsüne yakalananların sayısı 3 bin 400 olarak bildirilmişti.
 
Dün ayrıca Kostarika domuz gribine ilk kurbanını verirken, hastalığın ortaya çıktığı Meksika’da da üç kişinin daha öldüğü açıklandı. Bu şekilde Meksika’da ölenlerin sayısı 48’e yükseldi.
 
Amerika’nın batısındaki Washington eyaletinde üçüncü kişi bu hastalığa bağlı olarak hayatını kaybetti. Ölen kişinin kalp rahatsızlığı olduğu da belirtildi. Amerika’da 44 eyalette 2 bin 500’den fazla domuz gribi vakası bildirildi.
 
Daha önce de Kanada’da aynı hastalıktan bir kişi ölmüştü.

 

130 uçak yolcusu karantinaya alındı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000