11 Ocak 2011, Salı 15:55:30

13 ASKERİMİZ BU HELİKOPTERDE ŞEHİT OLDU!

Türk Hava Kuvvetleri'nde 1970 yılından bu yana kullanılan ve 1976 yılında üretimi duran UH-1 tipi helikopterlerin karıştığı kazalarda bugüne kadar toplam 13 askerimiz şehit oldu.
  • Yanlış bilgi vermeyin,envanterde 26 tane yok
  • 1960 LI YILLARIN SONUNDA TSK DA HIZMETE GIREN BU TIPIN VE ITALYAN VERSIONUNUN ONLARCA KAZASI VAR .ALLAH RAHMET EYLESIN SEHITLERIMIZE.
  • yaşanan elim kaza sonucu hakka yürüyen doğuşunu çocukluğunu görme şansını bulduğum ailesinin3 ablanın tek kardeşi memle ketimin ve ailesinin medarı iftiharı rahmet ve minnetle yad edeceğim yüreğimizi yakan hasretine dayanmanın ne kadar zor olduğunu bildiğim ayrılığı ile hepimizi yanlız hatıralarıyla bırakan can yeğenim ruhun şad yatağın nur mekanın cennet olsun melekler yoldaşın olsun Bütün Şehitlerimize Allahtan Rahmet Ailelerine Yakınlarına ve Sevenlerine metanet ve sabırlar niyaz ediyorum
  • yıne aynı senaryo yıne aynı kaza 2006da bızım cıgerımız yanmıstı sımdı ıse kımlerın bızden once kımın bızden sonra kımlerın ama su bır gercek hepsı vattan evladı yeter dıtyelım artık yazık bu cocuklara
  • UH-1 helikopterleri Tüm dünya ordularının envanterinde halen olan ve başarı ile kullanılan ABD yapımı en mükemmel araçlar arasında olan bir hava aracıdır.Başlangıç eğitimlerinden sonra tekamül ve taktik safhalarında eğitimde ve bilhassa Kara Havacılık birliklerinde kullanılır.Bu bir eğitim zayiatıdır.En yenileriylede olabilir.Kıbrıs harekatında silahlı kuvvetlerde 80 adet mevcut bu helikopterler kullanılmıştır.Halen Hava Kuvvetlerinde 27 ,Deniz Kuvetlerinde 10 Jandarmada 20 ve Kara kuvvetlerinde ise 114 adet vardır ve bunların 1/4 ü çift motorludur.Bunarın okuluda K.K.dedirOlan kazaların miktarıda 3 değil oldukça fazladır ama doğaldı.Çoğunda olduğu gibi bununda sebebi PİLOTAJdır.Şehitlerimize Allahtan rahmet dilerim.
  • 1968 den 2000 e kadar kaç asker öldü ???? En azindan 20 kaza daha var Kibrista düsenler hariç.!!!! mesela 1 haziran 99 da Daricada düsen "11071" numarali UH-1H dan kimse bahsetmiyor.??? ölüler Tegmen Alper Balci ve Hüseyin durmus. Daha ne sehitler var.!!!!!! Hata helikopterde degil 42 senelik normal bir kirim, yepyeni Sikorsky S70 ler de düsüyor
  • Laleli Lions dogru söylemis fakat Jandarma genel komutanliginin da 25 tane AB205 helikopteri var. Bu AB205 helikopteri Italya da lisans ile üretilmis ve UH1 helikopterinin aynisidir.
  • bu kafayla bu cumhuriyetin bunca yıl dayanması bile bir mucizeyken, kendi helikopterimizi uçağımızı bu saatten sonra üretebilmek sadece hayal olsa gerek...
  • Yazıktır günahtır artık üretimi bitmiş durmuş tedavülden kalkmış olan helicopterler mi eğitim verilir. Bu UH modeli amerikanın vietnam savaşı sırasında kullandığı helicopter çok eskidir belgesellerde izliyoruz artık.. Ondan sonra da övünürüz kendi helicopterimizi yapacağız yaptık kendi uçağımızı yapacağız yaptık aynı casalar gibi.. Ortak üretim yapman münkün değil adam yok diyor sen de hala yok ben burada üretecem diyorsun yeni modern helicopter satın alma işde sonuç bekleyin siz daha helicopter üretecem diye... Kazada Şehit olan askerlerimizin mekanı cennet olsun geriye kalan yakınlarına sonsuz sabır başsağlığı diliyorum. Pırıl pırıl genç yaşlarında bu memlekete hizmet vermek için eğitim alırken şehit
  • İŞALLAH BU SON OLUR,HAVACILIK RİSKLİ BİR SANATTIR,BEŞ ON KURUŞ FAZLA ALINDIĞI SANILIR AMA, HAVA DA MOLA VEREMİYORSUN. BİR AN ÖNCE YENİ NESİL HELİKOPTERLER ALINMASI GEREKİR,ADAMLAR SIKORSKY'İ ENVANTERDEN KALDIRMAYA ÇALIŞIYOR BİZ DAHA İHALESİNİ SONUÇLANDIRAMADIK. UZATTIKÇA,UZATTIK. NE OLUR DU ŞU GENÇLERİN ALTINDA ÇİFT MOTORLU HAVA ARACI OLSA,KAÇ YILDA YETİŞİYOR HABERİNİZ VARMI,OLAN AİLELERE VE DEVLETE OLUYOR. DİKKATİNİZİ BİR ŞEYE DAHA ÇEKMEK İSTERİM,TSK'DA YETİŞMİŞ,TECRÜBELİ PİLOT,TEKNİSYEN KALMIYOR YA EMEKLİ YADA İSTİFA. NEDENİNİ BİR ARAŞTIRIN NE OLUR. SAYGILARIMLA

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde eğitim için kullanılan UH-1'ler, Amerikan ordusu tarafından Vietnam savaşında kullanılıyordu. ABD, 2004 yılından itibaren bu helikopterleri kullanmayı bırakmıştır. UH-1 helikopterin en son üretimi 35 yıl önce 1976 yılında yapılmıştı. Aynı tip helikopter 2006 yılında bu kez Erzincan’da düşmüş yine 5 subay şehit olmuştu. UH-1H model helikopterlerden Türk Hava Kuvvetleri’nin envanterinde 27 tane bulunuyor.

İlk uçuşunu 22 Ekim 1956'da yapan UH-1'ler 1959 yılında Amerikan Ordusu'nun hizmetine girdi ve 1962'den itibaren fabrika üretimine geçti. "Tüm zamanların En İyi Helikopterleri" belgeselinde, en iyi helikopter seçildi.

Bell helikopterleri serisinin öncüsü olan UH-1'ler Vietnam Savaşı'nda kullanılmak üzere yeniden tasarlandı. UH-1B modelinde kabin, 9 asker veya 3 sedye alacak şekilde genişletildi. Vietnam Savaşı'nda üretiliş maksatlarının dışında piyadelere yer desteği verme ve keşif görevlerinde de kullanıldı. Bu yüzden çok yüksek kayıplar verdi. Vietnam Savaşı’nda 2.002 ölürken iken yaklaşık olarak 5.000 helikopter kaybedildi.

EN SON 1976’DA ÜRETİLDİ

En son üretimi 1976 yılında yapılan UH-1’lerin o yıl üretim hattı kapandı. Toplamda 16000 kadar üretilen helikopterlerin Vietnam versiyonu makinalı tüfek ve roketlerle donatılarak, silahlı hale getirildi.

ABD, UH-1’leri 2004 yılından itibaren kullanmama kararı aldı.

Halen birçok ülkede çeşitli amaçlarla kullanılmakta olan UH-1, birçok modernizasyona tabii oldu. UH-1’ler arama kurtarma görevi, asker ve mühimmat taşıma gibi birçok görevi yerine getirebilmektedir.

TÜRKİYE’DE 27 TANE VAR

1970 yılından bu yana Türkiye’de de kullanılan UH-1H model helikopterlerden Türk Hava Kuvvetleri’nin envanterinde 27 tane bulunuyor.

UH-1 KAZALARI

28 Kasım 2002 - Bandırma 6. Ana Jet Üssü’ne bağlı UH-1 tipi bir helikopter eğitim alanına inişe geçtiği sırada düştü.Kaza sonucunda 2'si ağır toplam 6 askeri personel yaralandı.

16 Mart 2006 - Erzincan'a gitmekte olan askeri helikopter Erzincan'a 55 km uzaklıkta, yüksek gerilim hattına çarparak düştü.Kazada 5 asker yaşamını yitirirken, bir asker de yaralı kurtuldu.

10 Nisan 2006 - Kocaeli'nin Uzunçiftlik beldesi yakınlarında UH-1 tipi askeri personel taşıma helikopteri düştü.Üç askeri personel yaşamını yitirdi.

10 Ocak 2011 - Kara Havacılık Okul Komutanlığı’na ait eğitim uçuşu yapan UH-1 tipi askeri helikopterin Sincan İlçesi’ne bağlı Temelli ile Polatlı İlçesi’ne bağlı Dodurga Köyü Kapalıtepe Mevkisi arasındaki bölgede düşmesi sonucu 5 subay şehit oldu. (Hürriyet)

13 ASKERİMİZ BU HELİKOPTERDE ŞEHİT OLDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yanlış bilgi vermeyin,envanterde 26 tane yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1960 LI YILLARIN SONUNDA TSK DA HIZMETE GIREN BU TIPIN VE ITALYAN VERSIONUNUN ONLARCA KAZASI VAR .ALLAH RAHMET EYLESIN SEHITLERIMIZE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yaşanan elim kaza sonucu hakka yürüyen doğuşunu çocukluğunu görme şansını bulduğum ailesinin3 ablanın tek kardeşi memle ketimin ve ailesinin medarı iftiharı rahmet ve minnetle yad edeceğim yüreğimizi yakan hasretine dayanmanın ne kadar zor olduğunu bildiğim ayrılığı ile hepimizi yanlız hatıralarıyla bırakan can yeğenim ruhun şad yatağın nur mekanın cennet olsun melekler yoldaşın olsun Bütün Şehitlerimize Allahtan Rahmet Ailelerine Yakınlarına ve Sevenlerine metanet ve sabırlar niyaz ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yıne aynı senaryo yıne aynı kaza 2006da bızım cıgerımız yanmıstı sımdı ıse kımlerın bızden once kımın bızden sonra kımlerın ama su bır gercek hepsı vattan evladı yeter dıtyelım artık yazık bu cocuklara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
UH-1 helikopterleri Tüm dünya ordularının envanterinde halen olan ve başarı ile kullanılan ABD yapımı en mükemmel araçlar arasında olan bir hava aracıdır.Başlangıç eğitimlerinden sonra tekamül ve taktik safhalarında eğitimde ve bilhassa Kara Havacılık birliklerinde kullanılır.Bu bir eğitim zayiatıdır.En yenileriylede olabilir.Kıbrıs harekatında silahlı kuvvetlerde 80 adet mevcut bu helikopterler kullanılmıştır.Halen Hava Kuvvetlerinde 27 ,Deniz Kuvetlerinde 10 Jandarmada 20 ve Kara kuvvetlerinde ise 114 adet vardır ve bunların 1/4 ü çift motorludur.Bunarın okuluda K.K.dedirOlan kazaların miktarıda 3 değil oldukça fazladır ama doğaldı.Çoğunda olduğu gibi bununda sebebi PİLOTAJdır.Şehitlerimize Allahtan rahmet dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1968 den 2000 e kadar kaç asker öldü ???? En azindan 20 kaza daha var Kibrista düsenler hariç.!!!! mesela 1 haziran 99 da Daricada düsen "11071" numarali UH-1H dan kimse bahsetmiyor.??? ölüler Tegmen Alper Balci ve Hüseyin durmus. Daha ne sehitler var.!!!!!! Hata helikopterde degil 42 senelik normal bir kirim, yepyeni Sikorsky S70 ler de düsüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Laleli Lions dogru söylemis fakat Jandarma genel komutanliginin da 25 tane AB205 helikopteri var. Bu AB205 helikopteri Italya da lisans ile üretilmis ve UH1 helikopterinin aynisidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu kafayla bu cumhuriyetin bunca yıl dayanması bile bir mucizeyken, kendi helikopterimizi uçağımızı bu saatten sonra üretebilmek sadece hayal olsa gerek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yazıktır günahtır artık üretimi bitmiş durmuş tedavülden kalkmış olan helicopterler mi eğitim verilir. Bu UH modeli amerikanın vietnam savaşı sırasında kullandığı helicopter çok eskidir belgesellerde izliyoruz artık.. Ondan sonra da övünürüz kendi helicopterimizi yapacağız yaptık kendi uçağımızı yapacağız yaptık aynı casalar gibi.. Ortak üretim yapman münkün değil adam yok diyor sen de hala yok ben burada üretecem diyorsun yeni modern helicopter satın alma işde sonuç bekleyin siz daha helicopter üretecem diye... Kazada Şehit olan askerlerimizin mekanı cennet olsun geriye kalan yakınlarına sonsuz sabır başsağlığı diliyorum. Pırıl pırıl genç yaşlarında bu memlekete hizmet vermek için eğitim alırken şehit

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İŞALLAH BU SON OLUR,HAVACILIK RİSKLİ BİR SANATTIR,BEŞ ON KURUŞ FAZLA ALINDIĞI SANILIR AMA, HAVA DA MOLA VEREMİYORSUN. BİR AN ÖNCE YENİ NESİL HELİKOPTERLER ALINMASI GEREKİR,ADAMLAR SIKORSKY'İ ENVANTERDEN KALDIRMAYA ÇALIŞIYOR BİZ DAHA İHALESİNİ SONUÇLANDIRAMADIK. UZATTIKÇA,UZATTIK. NE OLUR DU ŞU GENÇLERİN ALTINDA ÇİFT MOTORLU HAVA ARACI OLSA,KAÇ YILDA YETİŞİYOR HABERİNİZ VARMI,OLAN AİLELERE VE DEVLETE OLUYOR. DİKKATİNİZİ BİR ŞEYE DAHA ÇEKMEK İSTERİM,TSK'DA YETİŞMİŞ,TECRÜBELİ PİLOT,TEKNİSYEN KALMIYOR YA EMEKLİ YADA İSTİFA. NEDENİNİ BİR ARAŞTIRIN NE OLUR. SAYGILARIMLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000