30 Nisan 2010, Cuma 08:32:31

12 ADET SU-30 MKII ALIYOR

Vietnam, Rusya‘dan 12 adet Su-30 MKII uçağı almaya karar verdi.

Elinde halen 18 adet Su-27 ve Su-30 model uçak olan Vietnam, daha önce sipariş ettiği 8 adet Su - 30 MKII ile sipariş sayısını 20’ye çıkarmış oldu. 2011 ve 2012 yıllarında teslim edilmesi beklenen Su-30MKII uçakları çift koltuklu av önleme konfigürasyonlu ve son model radara sahip.

İsveç’ten Bulgaristan’a Gripen dampingi

İsveçli Saab, Bulgaristan’a çok uygun bir fiyata JAS - 39 Gripen teklif etti. Rakam açıklanmazken, Saab’ın kar marjını önemli oranda düşürdüğü ifade ediliyor.  ABD’den ikinci el Blok 25 serisi F-16 C/D almak için anlaşma yapmaya hazırlanan Bulgaristan’ın teklife kayıtsız kalmayacağı ifade ediliyor.

İran, pilotsuz uçakta seri üretime geçiyor

İran’ın, pilotsuz savaş uçaklarının seri üretimine başlayacağı bildirildi. Devrim Muhafızları Uzay ve Havacılık Karargahı Komutanı Tuğgeneral Ali Hacızade, “Pehbad” adlı pilotsuz savaş uçağının, Basra Körfezi, Hürmüz Boğazı’ndaki tatbikatta başarıyla test edildiğini söyledi. Hacızade, “Seri üretim yakında” dedi.

Fransa’ya 35 adet insansız hava aracı

EADS Defence & Security tarafından Fransa Kara Kuvvetleri için üretilen 35 adet DRAC tipi minyatür insansız hava aracı (İHA) teslim edildi. Fransa’nın elindeki aynı model İHA adedi, 2008’deki teslimlerle birlikte 50 adede ulaştı. EADS ve Fransız KMU SERVEY tarafından geliştirilen DRAC, dağlık coğrafyalar için tasarlandı. Gece görüş özellikli, kameralı, taktik keşif kabiliyetine sahip araç kolay kullanımı ve az bakım ihtiyacıyla dikkat çekiyor.

EADS tanker ihalesine yeniden giriyor

ABD‘nin tanker uçak ihalesinden ‘adaletsiz şartlar’ gerekçesiyle çekildiğini açıklayan EADS ihaleye yeniden katıldığını duyurdu. EADS yaptığı açıklamada, rakibi Boeing lehine değiştirilen mevcut ihale şartlarına karşın yeni teklif sunacağını bildirdi. 35 milyar dolar değerindeki 179 adet tanker uçağının alınacağı ihale, ilgili çevrelerde büyük yankı uyandırıyor.

 

12 ADET SU-30 MKII ALIYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000