23 Ocak 2011, Pazar 08:32:56

116 ADET F-35 ALIYORUZ

Milli Savunma Bakanı Gönül, Türkiye’nin mühendislik geliştirme evresine ortak olduğu yeni nesil savaş uçağı F-35’lerden 116 tane almayı planladığını açıkladı.
  • F35'lere de Yunanlı pilot yakışır.
  • Stealth özelliği olan savaş uçakları ABD'nin soğuk savaş paranoyaklığının eserleridir. Şu an için de dünyadaki hiç bir ülkenin ihtiyacı yoktur. Türkiye'de bunu alacağına G.Doğu'da pkk ya karşı kullanılması için daha işlevsel bir şeyler satın alabilirdi bence(C-130 Gunship veya UH-66 Comanche gibi...).
  • bu ucagin o modeli ucak gemisi olan ulkeler icin uretilmekte bizim hic ihtiyacimiz yok
  • Allah bizi hem Kuzey hem de Güney Kore olmaktan korusun. Güney Kore 'yi silaha para yatırmıyor gibi gören arkadaş bir daha araştırsın. Sadece Güney Kore de kaç savaş uçağı var Türkiye de kaç tane , bunu araştırsın yeter ?
  • Dikey inip kalkış yapabilen versiyona Türkiyede gerek yok da ondan...Her yer dümdüz bir sürü pistimiz var..Uçak gemimiz yok..Allah aşkına ne olacak ha dikey kalkmışsın ha pistten...Boşa para vermeye ve boşu boşuna kalkışta daha çok yakıt harcayan versiyonu almaya ne gerek var.Uçağın daha bilmem kaç yüz tane taktik özelliği varken cahil cühela arkadaşımızın taktığı şeye bak...komiksiniz.
  • Olduğu yerden inip kalkan F-35 modeli oldukça daha pahalı ve Türkiye gibi büyük bir coğrafya için gerekli değildir. Daha o model F-35'in maliyet sorunları varken ABD dışı alıcıs pek olmaz.
  • ne kuzey ne güney kore, halkı refah içinde ve mutlu, savunması güçlü, teknolojik ve caydırıcı büyük Türkiye.Amerika dan daha kuvvetli bir ülke olmayı becerip, terörü hiç başlamadan bitirseydik her ikisi de zaten olurdu.
  • ya kuzey kore olacağız ( savaşa yatırım yapan,dünya yı düşman ilan eden,halkı perişan) ya güney kore ( ekonomisi güçlü, halkı mutlu ) benim oyum: güney'e.
  • olduğu yerde inip kalkabilen değil de neden kalkış için sadece piste ihtiyaç duyan modelden alıyorlar acaba???
  • F-35'lere 12 milyar dolar para vereceğiz fakat bunun yarısından fazlası özel sektör ve SSM şirketlerine geri dönüşümü olacak. Gayet güzel bir aışveriş. F-35'lere anlaşmaya göre milli mühimmatlarımızı da ekleyebileceğiz.
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, F-35 uçağı projesi için henüz sipariş kararı verilmediğini ancak verilmesi halinde 116 F-35 almayı planladıklarını açıkladı. Gönül, projeye dahil olan 9 ülkenin almayı planladığı toplam uçak sayısının 3140 olacağını ifade ederek, “Türkiye F-35 savaş uçağı projesinde konsept gösterim evresi için 6 milyon dolar, sistem geliştirme için 175 milyon dolar, üretim destek ve sürekli iyileştirme evresi için 748 milyon dolar taahhütte bulunmuştur” dedi

TEKNOLOJİK YATIRIM YAPTIK
Henüz resmi bir sipariş kararı verilmediğini kaldeden Gönül şöyle davem etti? Bununla birlikte 16 opsiyon olmak üzere 116 CTOL uçak tedariki planlanmaktadır” dedi. MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi’nin F-35’lere ilişkin soru önergesine yazılı yanıt veren Gönül, Türkiye’nin F-35 Savaş Uçağı projesinde konsept gösterim evresi için 6 milyon ABD Doları, sistem geliştirme evresi için 175 milyon dolar, üretim destek evresi için 748 dolar taahhütte bulunduğunu belirtti.

Mühendislikte Ankara’nın da imzası olacak
Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ABD ve İngiltere’nin önderliğindeki uluslar arası konsorsiyum tarafından yürütülen konsorsiyum içinde İtalya, Hollanda, Avustralya, Kanada, Danimarka ve Norveç de yer alıyor. Türkiye, 11 Temmuz 2002’de imzalanan uluslar arası mutabakat muhtırasıyla uçağın mühendislik geliştirme faaliyetlerini kapsayan üçüncü seviye ortak olarak girdi.
116 ADET F-35 ALIYORUZ

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 13 yıl önce
F35'lere de Yunanlı pilot yakışır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Stealth özelliği olan savaş uçakları ABD'nin soğuk savaş paranoyaklığının eserleridir. Şu an için de dünyadaki hiç bir ülkenin ihtiyacı yoktur. Türkiye'de bunu alacağına G.Doğu'da pkk ya karşı kullanılması için daha işlevsel bir şeyler satın alabilirdi bence(C-130 Gunship veya UH-66 Comanche gibi...).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu ucagin o modeli ucak gemisi olan ulkeler icin uretilmekte bizim hic ihtiyacimiz yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Allah bizi hem Kuzey hem de Güney Kore olmaktan korusun. Güney Kore 'yi silaha para yatırmıyor gibi gören arkadaş bir daha araştırsın. Sadece Güney Kore de kaç savaş uçağı var Türkiye de kaç tane , bunu araştırsın yeter ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dikey inip kalkış yapabilen versiyona Türkiyede gerek yok da ondan...Her yer dümdüz bir sürü pistimiz var..Uçak gemimiz yok..Allah aşkına ne olacak ha dikey kalkmışsın ha pistten...Boşa para vermeye ve boşu boşuna kalkışta daha çok yakıt harcayan versiyonu almaya ne gerek var.Uçağın daha bilmem kaç yüz tane taktik özelliği varken cahil cühela arkadaşımızın taktığı şeye bak...komiksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Olduğu yerden inip kalkan F-35 modeli oldukça daha pahalı ve Türkiye gibi büyük bir coğrafya için gerekli değildir. Daha o model F-35'in maliyet sorunları varken ABD dışı alıcıs pek olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne kuzey ne güney kore, halkı refah içinde ve mutlu, savunması güçlü, teknolojik ve caydırıcı büyük Türkiye.Amerika dan daha kuvvetli bir ülke olmayı becerip, terörü hiç başlamadan bitirseydik her ikisi de zaten olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ya kuzey kore olacağız ( savaşa yatırım yapan,dünya yı düşman ilan eden,halkı perişan) ya güney kore ( ekonomisi güçlü, halkı mutlu ) benim oyum: güney'e.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
olduğu yerde inip kalkabilen değil de neden kalkış için sadece piste ihtiyaç duyan modelden alıyorlar acaba???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
F-35'lere 12 milyar dolar para vereceğiz fakat bunun yarısından fazlası özel sektör ve SSM şirketlerine geri dönüşümü olacak. Gayet güzel bir aışveriş. F-35'lere anlaşmaya göre milli mühimmatlarımızı da ekleyebileceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000