07 Ekim 2008, Salı 08:44:28

114 yolcu havada ecel teri döktü

Endonezyalı havayolu şirketi Sriwijaya’ya ait Boeing 737-200 tipi uçak kuş sürüsüne girdi. Pilot, önemsemeyip yoluna devam etti ancak kısa süre sonra yaşanan ani sarsıntı sonrası acil iniş yapmak zorunda kaldı.
  • evet
  • Havacı rumuzlu arkadaşa kesinlikle katılıyorum...
  • Değerli Airporthaber Çalışanları haber başlığı olarak kullandığınız fotoğraf bu şekilde korkutucu olmamalı. çünki bu tarz fotoğraflar havacılığı bilmeyen içinde olmayan insanlarda bilinç altında bir korku uyandırıyor sonra uçuş esnasında en ufak bir sallantıda bile çığlıklar yükseliyor. İnsanlara havacılığı ve uçmayı sevdirmeli ve güven duygusu uyandırmalıyız diye düşünüyorum.

Sriwinja Havayolları’na ait Boeing 737-200 tipi uçak Ambon’dan Pandang’a gitmek üzere 114 yolcusuyla birlikte havalandı. Kalkıştan kısa süre sonra uçağın motorundan alev ve duman çıkmaya başladı. Uçağın pilotu bunu çok önemsemeyip normal seyrinde seferine devam etti.

Ancak birkaç dakika sonra şiddetli bir patlama ve sarsıntı meydana geldi. Sarsıntı uçağın kabininde de hissedildi. Patlama ve sarsıntının kuşların motora girmesinden kaynaklanabileceğini düşünen pilot, kalktığı meydana geri dönme kararı verdi. Uçak bir süre sonra sorunsuz şekilde Ambon’a iniş yaptı.

 

Yetkililer, uçağın motoruna girerek yanan kuşun, bir süre sonra motor içerisinde yer değiştirerek motorun işleyişine engel olduğunu ifade ettiler.

114 yolcu havada ecel teri döktü

Yorumlar

musallat ~ 15 yıl önce
evet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıbrıslı ~ 15 yıl önce
Havacı rumuzlu arkadaşa kesinlikle katılıyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaci ~ 15 yıl önce
Değerli Airporthaber Çalışanları haber başlığı olarak kullandığınız fotoğraf bu şekilde korkutucu olmamalı. çünki bu tarz fotoğraflar havacılığı bilmeyen içinde olmayan insanlarda bilinç altında bir korku uyandırıyor sonra uçuş esnasında en ufak bir sallantıda bile çığlıklar yükseliyor. İnsanlara havacılığı ve uçmayı sevdirmeli ve güven duygusu uyandırmalıyız diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000