03 Ekim 2013, Perşembe 16:38:20

11 YILDA 9 UÇAĞIMIZ DÜŞTÜ

Malatya’da konuşlu olan 7. Ana Jet Üssü (Kahramanlar Üssü)'nden son 11 yılda havalanan 9 savaş uçağı kaza sonucu düşerken, 1 savaş uçağı ise Suriye tarafından vuruldu.
  • DÜŞEN UÇAKLARIN PILOTLARINDA ALLAH İNANCI YOKTU DEMEK KI. BUNDAN SONRA HARP OKULLARI YERINE IMAM HATİP MEZUNLARI PILOT YAPILIRSA HİÇ BIR UÇAĞIMIZ DÜŞMEZ.
  • Arkadaşlar, uçaklar kaç yıllık?
  • bu yakınlarda insansız F-16 / F-4 test uçuşları yapılmaya başlandı ki uzun zamandır var. O uçağı insansız uçurabilen bir teknoloji senin uçağını niye takip etmesin ki?
  • dügmeye basar ucak düser. bukadar basit. Daha hala ögrenemedik
  • niyemi düşer??? pilotaj hatasından düşer genellikle
  • merkezi amerikada bulunan bir dugme var basiyorlar dusuyor.hersey sistematik planli.
  • Tüm SEHIT kardeslerimize ALLAHtan rahmet diliyoruz. Sizler her daim TÜRK semalarinda CELIK KANATALI KARTALLER olarak var olacaksiniz !!!!
  • uçaklar çok eski envartenrden kaldırmak gerekiyor artık f4 ler efsane ama eskidi yapcak bişey yok
  • Bence bu rakam süper bir oran.Zira bu uçakların yaptığı manevralarda istemesekte maalesef kabul etmek zorundayız kayıplar mutlaka olacaktır. Nice yakın arkadaşlarımızı kaybettik. Şehit oldular. Nurlar içinde yatsınlar. Biz asla başımıza kötü birşey gelecek diye korkmadık. Bugün bile çağırsalar yine uçarız. Sadece Malatya değil bütün üsler,filolar bence hepsi kahraman birliklerdir..

Uçak olaylarında 7. Ana Jet Üssü, 11 yılda 2’si kaza sonucu,1’i saldırı sonucunda olmak üzere 3 olayda 8 şehit verirken, 5 uçak olayında ise 10 pilot ise düşen uçaklardan son anda paraşütle atlayarak kurtuldular.

Kahramanlar Üssü olarak bilinen 7. Ana Jet Üssü, 2002 ile 2013 yılları arasında son 11 yıl içerisinde 9 savaş uçağını kazalar sonucu kaybederken, 1 savaş uçağını ise Suriye’nin vurması sonucunda kaybetti. Kazalar sonucunda düşen uçakların F-4 olması ise dikkat çekiyor. 7. Ana Jet Üssü’nün 2002 yılında 2 uçağı, 2003 yılında 3 uçağı, 2005 yılında 1, 2009 yılında 1, 2011 yılında 1, 2012 yılında 1 ve 2013 yılında ise 1 olmak üzere toplamda 9 uçağı düştü, 1 uçağı ise Suriye tarafından vuruldu.

7.Ana Jet Üssü’nün düşen uçaklarıyla ilgili olaylar şu şekilde;

10 Ocak 2002 tarihinde Erhaç 7. Ana Jet Üssü'ndeki 173. Filo'dan havalanan 2 savaş uçağı, bir süre uçtuktan sonra, Darende ilçesinin Ayvalı Kasabası'na bağlı Şeref köyü yakınlarında çarpışarak düşmüştü. Uçak kazasında 4 pilot, son anda paraşütle atlayarak kurtulmuştu.

9 Ocak 2003 tarihinde Akçadağ ilçesi Yalınkaya köyü yakınlarında meydana gelen uçak kazasında 7. Ana Jet Üssü'nden eğitim uçuşu için havalanan 2 adet F-4 keşif uçağı düşmüş ve uçaklardaki 4 pilot şehit olmuştu.

11 Ağustos 2003 tarihinde Pütürge ilçesinin Kubbedağı mevkiinde meydana gelen uçak kazasında da, 1 adet F-4 savaş uçağı düşmüş ve uçaktaki 2 pilot son anda paraşütle atlayarak kurtulmuştu.

22 Haziran 2005 tarihinde 7 . Ana Jet Üssü'nden eğitim uçuşu için havalanan F-4 uçağı, Doğanşehir ilçesinin Yuvalı Köyü yakınlarında düştü. Uçaktaki 2 pilot son anda paraşütle atlayarak kurtuldu.

23 Temmuz 2009 tarihinde Malatya 7. Ana Jet Üssü'nden eğitim uçuşu yapan F-4 askeri uçağı Yazıhan ilçesine bağlı Mısırdere köyünde düştü. Uçaktaki 2 pilot son anda paraşütle atlayarak kurtuldu.

3 Aralık 2011 tarihinde Malatya’daki 7. Ana Jet Üssü'nden eğitim için Konya’ya giden F-4 savaş uçağının düşmesi sonucu Pilot Binbaşı Serdar Kandemir ile Pilot Üsteğmen Engin Kayadibi şehit olmuştu.

22 Haziran 2012 tarihinde 7 . Ana Jet Üssü'nden kalkış yaparak Doğu Akdeniz'in üzerinden keşif uçuşu yapan F-4 savaş uçağı Suriye tarafından düşürülmüştü. Uçaktaki Hv.Plt.Yzb. Gökhan Ertan ve Hv.Plt.Tğm. Hasan Hüseyin Aksoy şehit olmuştu.

Son olarak, 30 Eylül 2013 tarihinde 7. Ana Jet Üssü'nden planlı keşif eğitim uçuşu için kalkış yapan F-4 keşif uçağı düşmüş ve son anda pilotlar Yarbay Serdar Çeliker ve Yüzbaşı Fatih Tüm paraşütle atlayarak kurtulmuştu.

11 YILDA 9 UÇAĞIMIZ DÜŞTÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
DÜŞEN UÇAKLARIN PILOTLARINDA ALLAH İNANCI YOKTU DEMEK KI. BUNDAN SONRA HARP OKULLARI YERINE IMAM HATİP MEZUNLARI PILOT YAPILIRSA HİÇ BIR UÇAĞIMIZ DÜŞMEZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar, uçaklar kaç yıllık?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsansız jetler ~ 10 yıl önce
bu yakınlarda insansız F-16 / F-4 test uçuşları yapılmaya başlandı ki uzun zamandır var. O uçağı insansız uçurabilen bir teknoloji senin uçağını niye takip etmesin ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
türk ~ 10 yıl önce
dügmeye basar ucak düser. bukadar basit. Daha hala ögrenemedik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasil? ~ 10 yıl önce
Biraz daha acik ifade edermisniz??
flx ~ 10 yıl önce
niyemi düşer??? pilotaj hatasından düşer genellikle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
merkezi amerikada bulunan bir dugme var basiyorlar dusuyor.hersey sistematik planli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SEHITLERIMIZ ~ 10 yıl önce
Tüm SEHIT kardeslerimize ALLAHtan rahmet diliyoruz. Sizler her daim TÜRK semalarinda CELIK KANATALI KARTALLER olarak var olacaksiniz !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir başka yorumcu ~ 10 yıl önce
Bu dileğe olumsuz değerlendirmede bulunan adamları ben anlaamadığımdan, Allaha havale ediyorum. Önce insanlıklarını, sonra Türklüklerini, daha sonra Müslümanlıklarını ve Türkiyeliklerini sorgulasınlar. Tabi bu özelliklerin dışında ve karşasındaki kişilerse bilemem.
SEHITLERIMIZ ~ 10 yıl önce
Bu yazdiklarimi begenmeyen insanlarin orani % 33. Yazdiklarimda neyi begenmediniz ?? ALLAH kelimesini mi, yoksa TÜRK kelimesinimi ????
umt ~ 10 yıl önce
uçaklar çok eski envartenrden kaldırmak gerekiyor artık f4 ler efsane ama eskidi yapcak bişey yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bence bu rakam süper bir oran.Zira bu uçakların yaptığı manevralarda istemesekte maalesef kabul etmek zorundayız kayıplar mutlaka olacaktır. Nice yakın arkadaşlarımızı kaybettik. Şehit oldular. Nurlar içinde yatsınlar. Biz asla başımıza kötü birşey gelecek diye korkmadık. Bugün bile çağırsalar yine uçarız. Sadece Malatya değil bütün üsler,filolar bence hepsi kahraman birliklerdir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000