17 Mayıs 2010, Pazartesi 08:45:26

103 kişinin ölümünden pilot mu sorumlu?

Libya'da 103 kişiye mezar olan uçak kazasının ardından bilgiler netleşmeye başladı.
  • Bu kaza pilotajdır. Muhtemelen yeni eğitimdeki acemi pilottur. YORUM AVCI HİKAYELERİNE BENZER. HİÇ DOKTOR TAHLİL YAPMADAN SİZİN HASTALIĞINIZI BİLEBİLİR Mİ? HAYIR. EEEEEEEEE. O ZAMAN KAZA VERİLERİ İNCELENMEDEN DE BİR YORUM YAPILAMAZ.
  • Dünya'da hiç bir pilot fizyolojik ve de psikolojik sağlığı yerindeyken yatış kumandasıyla böyle bir kazaya sebep olacak boyutta oynamaz. Ancak işin içine başka faktörler girerse ve anormal durum oluşursa kurtarma manevrası için büyük kumanda verilebilir. Dolayısıyla böyle bir durumda da pilot hatası denemez. Anormal durumlara sebep olabilecek nedenlerden bazıları: 1) Kumanda veya değişken satıh arızası (kanatçık,spoiler,flap,rudder,stab.) 2) Kuyruk türbülansı 3) Microburst FDR ve CVR incelenmeden birşey söylemek imkansız!
  • holland(avrupa) bayılır müslüman pilota(ya da havayoluna) iftiraya. teknik bildirimde bulunmamışmış. biraz olsun kafayı kulanmıyorlar. son anda çıkan bir teknik arıza öyle eli ayagı dolaştırır ki telsize gidemez eli insanın. hollandalıya göreyse pilot "durduk yere akrobasi yapayım" dedi. çok açık ki bence teknik arızadır. Veya intihar olsa o yükseklikte bunu kimse yapmazdı. 280'ler 320 ler varken...
  • Bu nedir yaa! Telegraaf’ta çıkan haberde, kazayla ilgili olarak her şeyin normal olduğu bir anda, kuleye arıza bildirilmemesine rağmen, pilotun son dakikada kanat düzeltmek istemesi neticesinde, uçağın yere değer değmez takla atarak infilak ettiğini yazdı.

Hollanda’yı yasa boğan 70’i Hollandalı 103 yolcunun öldüğü ve bir çocuğun sağ kurtulduğu Libya’daki uçak kazası ile ilgili ilk bilgiler netleşmeye başladı. Kazanın pilot hatası yüzünden olduğu belirtildi. Hollanda’nın en büyük gazetelerinden biri olan De Telegraaf’ta çıkan haberde, kazayla ilgili olarak her şeyin normal olduğu bir anda, kuleye arıza bildirilmemesine rağmen, pilotun son dakikada kanat düzeltmek istemesi neticesinde, uçağın yere değer değmez takla atarak infilak ettiğini yazdı.

Birçok havacılık uzmanının daha önce yaptıkları açıklamalar ise uçağın düşüş sebebinin teknik bir problemden kaynaklanmış olabileceği yönündeydi. Araştırmalar devam ediyor.
 

103 kişinin ölümünden pilot mu sorumlu?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu kaza pilotajdır. Muhtemelen yeni eğitimdeki acemi pilottur. YORUM AVCI HİKAYELERİNE BENZER. HİÇ DOKTOR TAHLİL YAPMADAN SİZİN HASTALIĞINIZI BİLEBİLİR Mİ? HAYIR. EEEEEEEEE. O ZAMAN KAZA VERİLERİ İNCELENMEDEN DE BİR YORUM YAPILAMAZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dünya'da hiç bir pilot fizyolojik ve de psikolojik sağlığı yerindeyken yatış kumandasıyla böyle bir kazaya sebep olacak boyutta oynamaz. Ancak işin içine başka faktörler girerse ve anormal durum oluşursa kurtarma manevrası için büyük kumanda verilebilir. Dolayısıyla böyle bir durumda da pilot hatası denemez. Anormal durumlara sebep olabilecek nedenlerden bazıları: 1) Kumanda veya değişken satıh arızası (kanatçık,spoiler,flap,rudder,stab.) 2) Kuyruk türbülansı 3) Microburst FDR ve CVR incelenmeden birşey söylemek imkansız!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
holland(avrupa) bayılır müslüman pilota(ya da havayoluna) iftiraya. teknik bildirimde bulunmamışmış. biraz olsun kafayı kulanmıyorlar. son anda çıkan bir teknik arıza öyle eli ayagı dolaştırır ki telsize gidemez eli insanın. hollandalıya göreyse pilot "durduk yere akrobasi yapayım" dedi. çok açık ki bence teknik arızadır. Veya intihar olsa o yükseklikte bunu kimse yapmazdı. 280'ler 320 ler varken...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu nedir yaa! Telegraaf’ta çıkan haberde, kazayla ilgili olarak her şeyin normal olduğu bir anda, kuleye arıza bildirilmemesine rağmen, pilotun son dakikada kanat düzeltmek istemesi neticesinde, uçağın yere değer değmez takla atarak infilak ettiğini yazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000