31 Ekim 2015, Cumartesi 13:01:12

100 yolcunun cansız bedenine ulaşıldı

Metrojet'e ait Sina Yarımadası'nda düşen Airbus A321 tipi uçağın yolcularından 100'ünün cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı.
  • Rusların kesinlikle havayollarını kullanmam!
  • Teknik incelemey yapılmadan birsey Söylemek yanlış okur. Ancak Rus hava araç ver ekipmanlarını kullanan birisi olarak şunu söyleyebilirim; hava aracı bakımları konusunda çok titiz değiller maalesef. Herbir hava aracı olayı ya da kaza kırımı bir ders niteliğinde. Hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Umarım bir daha yaşanmaz.
  • uçak enkaz fotografları nerede ?
  • Yok arkadaş bu kesin rusların sorumsuzluğu
  • Tüm havacılık camiası adına büyük geçmiş olsun
  • Uçak easa registration lı avrupa nın tavrı ne olcak acaba
  • son radar görüntüsüne göre biraz daha kuzeyde, düzlük biryerde kaybolmuş görünüyor. İnşallah güzel haberler gelir :(
  • rus havayolları teknik bakım yönünden genelde sorunlular..daha öncede devletin bu yönde baskıları olmuştu..en kısa zamanda ortaya çıkar ne oldugu inşallah

Metrojet'e ait Sina Yarımadası'nda düşen Airbus A321 tipi uçağın yolcularından 100'ünün cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı.

Açıklamada 'Uçağın parçaları bulundu. Ölü ve yaralıların sevkiyatı için 45 ambulans tahsis edildi' ifadelerine yer verildi.

Güvenlik güçlerinin kaza alanını güvenlik şeridine aldığı ve El Ariş şehrinden bölgeye 45 ambulans gönderildiği aktarıldı.

Reuters kurtarma ekiplerine dayandırdığı haberinde uçağın Sina'nın dağlık bir alanına düştüğünü ve şimdilik beş ambulansın olay yerine ulaşabildiğini aktardı.

MISIR'DA OLAĞANÜSTÜ HAL, İSMAİL OLAY YERİNE GİDİYOR

Mısır'da kaza nedeniyle olağanüstü hal ilan edilerek, tüm hastane ve ambulans hizmetleri harekete geçirildi. Mısır Başbakanı İsmail'in de olay yerine doğru yola çıktığı aktarıldı.

Reuters, olay yerindeki Mısırlı bir güvenlik yetkilisinin "Enkazdan sesler geliyor" açıklamasını aktararak 'bazı yolcuların hala yaşıyor olabileceği' haberini geçti.

5 ÇOCUK CESEDİ BULUNDU

Yetkili, bununla birlikte 100 kadar yolcunun ve beş çocuğun cesedine ulaşıldığını aktardı. Uçakta 2 — 17 yaşları arasında 17 çocuk olduğu belirtilmişti.

Uçağın düştüğü belirtilen alan:





DAKİKADA 1.800 METRE HIZLA DÜŞEN UÇAK 18 YILDIR KULLANIMDAYDI

Öte yandan Flightradar 24 sitesinin aktardığına göre, uçak dakikada 1.800 metre hızla düştü.

UÇAKTA VURULMA İZİ YOK

Bu arada uçağın Sina Yarımadası üzerinde düşmesi de bölgede etkin olan İslamcı örgütleri akıllara getirdi. Ancak RİA Novosti'nin aktardığına göre Mısır güvenlik yetkililerini kaynak gösteren Mısır medyasında uçakta vurulma izinin olmadığı belirtildi.

Mısır'da 'Sina Vilayeti' adıyla IŞİD'in kolu olarak faaliyet gösteren Ensar Beyt'ül Makdis örgütünün, Muhammed Mursi'nin cumhurbaşkanlığından devrilmesinden sonra arttırdığı saldırılarında şimdiye kadar yüzlerce asker ve polis hayatını kaybetmişti.

PUTİN TAZİYELERİNİ İLETTİ, KOMİSYON KURULMASI TALİMATI VERDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ölenlerin yakınlarına 'derinden taziyelerini' iletti. Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Devlet Başkanı Putin, Başbakan Dmitriy Medvedev'e de faciaya ilişkin bir komisyon kurması talimatı verdi.

Putin'in Acil Durumlar Bakanlığı'na da, kazada ölenlerin yakınlarına yardım edilmesi için derhal bir çalışma başlatılması yönünde talimat verdiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: 'Putin, Acil Durumlar Bakanı Vladimir Puçkov'a Mısır'ın iznini alarak olay yerinde incelemeler yapması için Rus uçaklarının gönderilmesi talimatı verdi.'

RUSYA BAŞSAVCILIĞI İNCELEME BAŞLATTI

RiA Novosti'ye konuşan Rusya Başsavcılığı yetkilisi Marina Gridneva da, uçakla ilgili inceleme başlatıldığını söyledi. Gridneva, "Başsavcı Yuriy Çayka'nın talimatı üzerine Airbus 321 uçağının güvenlik yönetmeliğine uygun hizmet verip vermediği konusunda inceleme başlatıldı" dedi.

RUSYA'DA ÇALIŞMA GRUBU TOPLANIYOR, KIRMIZI HAT DEVREDE

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, bir çalışma grubunun toplandığı belirtildi. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: '31 Ekim'de Pulkovo Havalimanı'na 7K9268 sayılı Şarm El Şeyh-St. Petersburg seferini yapan Airbus 321 tipi yolcu uçağıyla irtibatın kesildiği bilgisi iletildi. Acil Durumlar Bakanlığı kırmızı hattı devreye soktu.'

RUSYA ÜÇ UÇAK TAHSİS EDİYOR

Üç uçağın Mısır'a yola çıkmak üzere hazırlandığı belirtilen açıklamada 'İki İl-76 ve bir Be-200 uçağı tahsis edildi' denildi.

MISIR: UÇAĞI RUS MÜHENDİSLER KONTROL ETTİ

RİA Novosti'ye konuşan Şarm el Şeyh Havalimanı'ndan bir kaynak,  uçağı uçuş öncesinde Mısırlı değil, Rus mühendislerin incelediğini söyledi. Kaynak "Uçağı bizim mühendislerimiz kontrol etmedi. Kolavia'nın kendi mühendisleri var, şirkete ait uçakları firmanın mühendisleri tetkik ediyor" dedi.

Kaynak ayrıca "Uçağın pilotu uçuşun ardından kuleye bir sorun olduğunu söyledi ancak henüz sorunun ne olduğunu söylemek zor. Pilota Kahire'ye iniş yapması söylendi ancak daha sonra uçak radardan kayboldu" ifadelerini kullandı.Kaynak, durumun kara kutu incelemeleri ardından aydınlanacağını vurguladı.

RUSYA PSİKOLOG GÖREVLENDİRDİ

Öte yandan Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, St. Petersburg'da yolcuların yakınlarına destek vermeleri için psikologların görevlendirilmesine karar verildiğini açıkladı. St. Petersburg'da operasyon merkezleri kurulduğu da kaydedildi.

TÜRKİYE 'TEMAS KURULDU' İDDİALARINI DOĞRULAMADI

Bu arada Türkiye, düşen Rus uçağın, Türk hava kontrolü yetkilileriyle temas kurduğu iddialarını doğrulamadı.

Sputnik'e bilgi veren kaynaklar,  Rus uçağın Türk hava sahasına girmediğini ve böyle bir temasın olmadığını ifade etti.

MİNSK: UÇAKTA BELARUSLULAR OLABİLİR

Belarus Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Mısır'ın uçakta Belarus vatandaşlarının olduğu bilgisini verdiği belirtilerek "Mısırlı yetkililer ve Rusya'nın Mısır Büyükelçiliği yetkilileri ile temas halinde duruma yönelik inceleme yürütülüyor" diye vurgulandı.

KAZAK YOLCULAR DA OLABİLİR

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, uçakta Kazak vatandaşlarının olup olmadığının incelendiği belirtildi.

100 yolcunun cansız bedenine ulaşıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

iPhone Uygulaması ~ 8 yıl önce
Rusların kesinlikle havayollarını kullanmam!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 8 yıl önce
Teknik incelemey yapılmadan birsey Söylemek yanlış okur. Ancak Rus hava araç ver ekipmanlarını kullanan birisi olarak şunu söyleyebilirim; hava aracı bakımları konusunda çok titiz değiller maalesef. Herbir hava aracı olayı ya da kaza kırımı bir ders niteliğinde. Hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Umarım bir daha yaşanmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şüpheci ~ 8 yıl önce
uçak enkaz fotografları nerede ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 8 yıl önce
Yok arkadaş bu kesin rusların sorumsuzluğu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçmiş olsun ~ 8 yıl önce
Tüm havacılık camiası adına büyük geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
easa ~ 8 yıl önce
Uçak easa registration lı avrupa nın tavrı ne olcak acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vahim ~ 8 yıl önce
son radar görüntüsüne göre biraz daha kuzeyde, düzlük biryerde kaybolmuş görünüyor. İnşallah güzel haberler gelir :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 8 yıl önce
rus havayolları teknik bakım yönünden genelde sorunlular..daha öncede devletin bu yönde baskıları olmuştu..en kısa zamanda ortaya çıkar ne oldugu inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000