17 Mayıs 2019, Cuma 09:00:49

100. SİHA üretim hattından çıktı

Terörle mücadelede önemli rol oynayan Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarının 100'üncüsü üretim hattından çıktı.
  • Yapılsın Yapılsın seviniyoruz da usta daha 2-3 gun once sehit haberi geldi nasıl olacak bu isler ? Uretmekle olmuyor Sonuc Alınıyorsa oluyor
  • Adını İstanbul Büyükşehir Belediyesi koyun!
  • Kesinlikle kendilerine özel, kısa, pcn değeri düşük, düşük maliyetli pistler yapılıp(heliport tarzı, ihaport/uavport) iniş kalkışları o şekilde yapılmalı ve alçalma tırmanma işlemleri notamlı sahalarda olmalı. Operatörleri(pilot diyemiyorum) ciddi anlamda havacılıkla ilgili eğitilmeli. Radyo kaybı durumunda otomatik inişe gelme olayı düzeltilmeli. Aynı anda 5 tanesi radyo kaybı yaşasa ne olacak? Otoriteler ihalarla ilgili harekete geçmeli. Sivil meydanlarda bir sıkıntı çıkması an meselesi. Bu mu bekleniyor acaba?
  • Uzun zamandır haberlerin çıkmıyordu,endişelenmiştim bir şey mi oldu,yoksa ekonomik kriz nedeniyle saray teşviki mi kesti diye ama bu sabah senin ve sihalarının haberini okuyunca çok sevindim şükür dedim...

Terörle mücadelede önemli rol oynayan Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarının 100'üncüsü üretim hattından çıktı. Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, "560 kişilik mühendis ve teknik ekibimizin fikir çilesi, el emeği göz nuru 100'üncü SİHA'sı üretim hattından çıktı. Anısına tablo imzaladık. İhraç edilen ilk SİHA olan Bayraktar TB2 semalarımızda ve havacılıkta ileri ülkelerde görev yapıyor. Semalarımızda hür ve özgür" dedi.

Son yıllarda terörle mücadele operasyonlarına ciddi katkı veren Baykar Savunma'nın ürettiği Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarının üretiminde önemli bir aşama kat edildi. 560 kişilik mühendis ve teknik ekibini çalıştığı Bayraktar TB2 SİHA'larının 100'üncüsü üretim hattından çıktı.

95 BİN SAATİ AŞKIN UÇUŞ

Katar ve Ukrayna'ya da ihraç edilen Bayraktar TB2 SİHA'lar Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yoğun bir şekilde kullanılıyor. Bayraktar TB2 TSK ve EGM bünyesinde faaliyet yapan 80 milli SİHA, 95 bin saati aşkın uçuş süresine ulaştı. 27 bin 30 feet irtifaya ulaşabiliyor.

Öte yandan bugüne kadar üretilen SİHA'lardan 12'sinin yurdışına satıldığı bildirildi.

100. SİHA üretim hattından çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

YAVUZ ~ 5 yıl önce
Yapılsın Yapılsın seviniyoruz da usta daha 2-3 gun once sehit haberi geldi nasıl olacak bu isler ? Uretmekle olmuyor Sonuc Alınıyorsa oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Usamisafir ~ 5 yıl önce
Adını İstanbul Büyükşehir Belediyesi koyun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATC ~ 5 yıl önce
Kesinlikle kendilerine özel, kısa, pcn değeri düşük, düşük maliyetli pistler yapılıp(heliport tarzı, ihaport/uavport) iniş kalkışları o şekilde yapılmalı ve alçalma tırmanma işlemleri notamlı sahalarda olmalı. Operatörleri(pilot diyemiyorum) ciddi anlamda havacılıkla ilgili eğitilmeli. Radyo kaybı durumunda otomatik inişe gelme olayı düzeltilmeli. Aynı anda 5 tanesi radyo kaybı yaşasa ne olacak? Otoriteler ihalarla ilgili harekete geçmeli. Sivil meydanlarda bir sıkıntı çıkması an meselesi. Bu mu bekleniyor acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alper ~ 5 yıl önce
sinyal kaybı olunca otomstik olarak piste dönüyor bunlar zaten.dkey iniş kalkış hususunda haklısınız
aslan tamat ~ 5 yıl önce
Uzun zamandır haberlerin çıkmıyordu,endişelenmiştim bir şey mi oldu,yoksa ekonomik kriz nedeniyle saray teşviki mi kesti diye ama bu sabah senin ve sihalarının haberini okuyunca çok sevindim şükür dedim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekler ~ 5 yıl önce
Sen endişelendin ama Hainlerin sevinci kursağında kaldı :)
Foroz ~ 5 yıl önce
Senin bu ülkeye ne faydan oldu maydanoz. Ulan parasıyla abd predatorları vermedi, heronları yok bakımdı yok arızaydı kullanamıyorduk. Ayrıca görüntüleri ve istihbaratı istediği yere verip sızdırabiliyordu. Güvenliğimizi bu kadar ilgilendiren faydalı bir sihanın CBnin damatı tarafından yapılması ki dünyada bunu yapabilen ülke sayısı sınırlı, senin bayağı karnını ağırtmış. Git soda iç hazma iyi gelir.
Siha ~ 5 yıl önce
Noldu sihalar neden bu kadar rahatsız etti sizi, hevallerin inlerinden kafayı çıkartamıyorlar mı artık

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000