29 Ocak 2019, Salı 16:34:08

"10 yıl içinde havada olacak"

Ulusal Teknoloji Girişimi kapsamında kurulan Aeronet çalışma grubunun yöneticilerinden Sergey Jukov, insansız hava taksilerinin 10 yıl içerisinde Rusya semalarında hizmete başlamış olacağı bilgisini verdi.
  • Umarım Türkiye'ye gelmez. Taksiciler pilotu dövdü, hava taksinin kanatlarını kırdı gibi haberlere maruz kalmak istemiyorum. Hepsi tapınak şövalyesi gibi örgütlenmiş zaten, kimse bir şey yapamıyor.
  • Rusların yaptığı hava araçlarına binilmez he ben binerim diyorsanız kaç tane rus hava aracının düştüğüne bakın...
  • Önce yoldaki taksileri doğru dürüst çalıştırsınlar da hava taksi olmasa da olur

Ulusal Teknoloji Girişimi kapsamında kurulan Aeronet çalışma grubunun yöneticilerinden Sergey Jukov, Sputnik’e yaptığı açıklamada insansız hava taksilerinin 10 yıl içerisinde Rusya semalarında hizmete başlamış olacağı bilgisini verdi.

Rus Aeronet Çalışma Grubu, yaklaşık 10 yıl içerisinde üretimini tamamlamayı hedeflediği insansız hava taksilerinin kullanımda olacağını açıkladı.

'Konu hakkında Sputnik'e konuşan Jukov, Rusya'da 10 yıl içerisinde insansız hava taksilerinin faaliyete geçeceğini söyledi. Jukov "Bu gelişmenin ardından tüm dünyayı geride bırakmış olacağız. 10 yıl içerisinde Rusya semalarında hava taksilerini görmeyi umuyorum. Birkaçı Rusya'da olmak üzere, dünya çapında 117 proje geliştirdik. Ancak daha hızlı teknolojik gelişmelerin mümkün olduğunu da inkâr etmiyorum" dedi.

'DİKEY İNİŞ ALANLARINA İHTİYACIMIZ VAR'

Jukov, "Nedir bu hava taksisi dediğimiz şey? Kısa mesafe yolculukları için kullanılabilen, otomatik olarak kontrol edilen bir hava taşıtıdır. Bunu mümkün kılmak için ise, şehrin içerisinde uçak pistlerine yahut binaların tepesine uçağı indirebileceğimiz dikey iniş alanlarına ihtiyacımız var" açıklamasını yaptı.

Aeronet Çalışma Grubu, Ulusal Teknoloji Girişimi kapsamında kurulan devlet destekli bir program. Girişim, Rusya'da 2035 yılında küresel ekonominin temel taşlarını oluşturacak bir teknoloji sektörünün temellerini atmak üzere başlatıldı. Programın temel amacı ise, insansız sivil havacılık sistemleri pazarının gelişimine katkı sağlamak.

 

"10 yıl içinde havada olacak"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

concerned citizen ~ 5 yıl önce
Umarım Türkiye'ye gelmez. Taksiciler pilotu dövdü, hava taksinin kanatlarını kırdı gibi haberlere maruz kalmak istemiyorum. Hepsi tapınak şövalyesi gibi örgütlenmiş zaten, kimse bir şey yapamıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İNTERNET ~ 5 yıl önce
Kesilirse ne olacak?Hafızadan uçacak.Hafıza Gps olmazsa ne yapacak?Kavak ağacının tepesine inecek.pervaneler fırlayacak.Kime denk gelirse.Havada kaç tane olacak?Şehir üzerinde 3000-4000 çok 50-100 o zaman banane!
Canıtın ~ 5 yıl önce
Rusların yaptığı hava araçlarına binilmez he ben binerim diyorsanız kaç tane rus hava aracının düştüğüne bakın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VAZ ~ 5 yıl önce
Önce yoldaki taksileri doğru dürüst çalıştırsınlar da hava taksi olmasa da olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 5 yıl önce
Hikaye

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000