19 Eylül 2011, Pazartesi 07:44:11

10 GÜNDE TASARLADILAR...

İsrail'e tamir için gönderilen Heronların geri gelmemesi, mühendis adaylarını harekete geçirdi...
  • BEN BU ÜLKENİN İNSANININ HERŞEYİ YAPABLECEĞİNE İNANIYORUM.SADECE DESTEK VERİLSİN.
  • hadi cocuklar milyon dolarlari kaptirdik artik tek umudumuz sizlersiniz. Size bes para yok aferin delisi olup calisacaksiniz artik. Sakin sanmayin ki bir projede calisiyorsunuz diye burs murs verilecek.
  • İHA ların tasarlanmasında hiç bir sıkıntı yok. Eğer İHA yerden komuta edilecekse daha da kolay. Esas sıkıntı oluşturan kısım oto pilot. İHA ya görev koordinatları yüklendiğinde kendisi kalkacak koordinatlara göre gezecek ve geri dönecek. Bunun yapımı yoğun bilgi gerektirmekte. Kaliteli jiroskoptan kaliteli kameraya kadar pek çok şey gerekli. Bunlarıda genellikle güney koreden jiro lar ABD den vb geliyor. Ayrıca GPS verileri de yabancı kaynaklı. Ne yapalım? Herşeyi yapmak mümkün değil. Doğru da değil ama bence GPS yerine belli noktalara yer belirleme sistemi monte edilmeli ki GPS yerine bu yer dataları kullanılabilsin. Diğer malzemelerdeki dışa bağımlılık GPS kadar önemli değil.
  • Bu ülkenin gençleri her şeyi başarabilir. Yeter ki imkan verilsin engel olunmasın. Yolunuz açık olsun...
20 ayrı üniversitenin farklı bölümlerinden savunma sanayiine ilgi duyan öğrenciler, bir araya gelerek dikey iniş-kalkış yapabilen insansız hava aracı (İHA) tasarladı.
 
İstanbul Teknik Üniversitesi'nde 6-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 'Havacılık Yaz Okulu'nda buluşan 50 öğrenci, 10 gün boyunca geleceğin İHA'ları için kafa yordu. Yaz okulu boyunca savunma sanayiinin önemli isimlerinden eğitim alan gençler, en iyi İHA tasarımı hakkında tecrübe edindi. 10'ar kişilik 5 takım halinde çalışan öğrenciler, yaptıkları tasarımlarla birbirleriyle yarıştı. Tasarımlar, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri tarafından değerlendirildi. Sonraki aşamada tasarım raporları, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve savunma sanayiinde faaliyet gösteren işletmelere gönderilecek.
 
Etkinliğin sertifika törenine katılan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Şahin, gençlere "Geleceğin Türk havacılık sektörü sizlerin elinde olacak. Bu ülke sizlerin kıymetini bilecek. Hiçbir zaman karamsarlığa kapılmayın" diye seslendi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı Helikopter Daire Başkanı Dr. Köksal Liman ise, "Projeleri görünce heyecanlandım. Sizler gelecekte bizlerin ihtiyaç duyduğu insan gücünü oluşturacaksınız, devlet arkanızda" dedi. Yaz okulu, aralarında Hacettepe, ODTÜ, Ege, Erciyes, Çukurova, Yeditepe, TOBB, Osman Gazi, Anadolu gibi üniversitelerin de bulunduğu üniversiteden öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti.

Zaman
10 GÜNDE TASARLADILAR...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
BEN BU ÜLKENİN İNSANININ HERŞEYİ YAPABLECEĞİNE İNANIYORUM.SADECE DESTEK VERİLSİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hadi cocuklar milyon dolarlari kaptirdik artik tek umudumuz sizlersiniz. Size bes para yok aferin delisi olup calisacaksiniz artik. Sakin sanmayin ki bir projede calisiyorsunuz diye burs murs verilecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İHA ların tasarlanmasında hiç bir sıkıntı yok. Eğer İHA yerden komuta edilecekse daha da kolay. Esas sıkıntı oluşturan kısım oto pilot. İHA ya görev koordinatları yüklendiğinde kendisi kalkacak koordinatlara göre gezecek ve geri dönecek. Bunun yapımı yoğun bilgi gerektirmekte. Kaliteli jiroskoptan kaliteli kameraya kadar pek çok şey gerekli. Bunlarıda genellikle güney koreden jiro lar ABD den vb geliyor. Ayrıca GPS verileri de yabancı kaynaklı. Ne yapalım? Herşeyi yapmak mümkün değil. Doğru da değil ama bence GPS yerine belli noktalara yer belirleme sistemi monte edilmeli ki GPS yerine bu yer dataları kullanılabilsin. Diğer malzemelerdeki dışa bağımlılık GPS kadar önemli değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu ülkenin gençleri her şeyi başarabilir. Yeter ki imkan verilsin engel olunmasın. Yolunuz açık olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000