19 Nisan 2010, Pazartesi 07:16:43

10 GÜNDE 3 HELİKOPTERLERİ DÜŞTÜ

Görgü tanıkları, Bağdat yakınlarında düşen Amerikan ordusuna ait helikopterin, yerden ateşlenen bir füze ile vurulduğunu belirtiyor. İki kişilik mürettebatın akıbeti bilinmiyor.

Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, helikopterin iki kişilik mürettebatının akıbetinin belirlenemediği bildirildi.Böylece Irak`ta son 10 günde düşen Amerikan helikopterlerinin sayısı üçe çıkmış oldu.Cuma günü de, Musul kenti yakınlarında bir Amerikan helikopteri düşmüş, iki asker ölmüştü.Helikopterin neden düştüğü henüz açıklanmazken, direnişçilerin saldırısı ihtimali ağırlık kazanıyor.Bu ay başlarında ise direnişin kuvvetli olduğu Telafer`de, Amerikan ordusuna ait bir Black Hawk helikopteri düşürülmüştü.Olayda 4 kişilik mürettebat ve 8 yolcudan kurtulan olmamıştı.

Öte yandan Bağdat`ın merkezinde, yol kenarına bırakılan bir bombanın patladığı, ancak hedef alınan Amerikan konvoyundan ölen olmadığı belirtiliyor.Polis kaynakları, Bağdat`ın doğu ve güneyinde de iki ayrı bombalı saldırı gerçekleştiğini, 6 Irak askerinin yaralandığını bildiriyor.

10 GÜNDE 3 HELİKOPTERLERİ DÜŞTÜ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000