26 Haziran 2010, Cumartesi 08:06:22

10 ayda ne canlar kurtardı...

Sağlık Bakanlığı tarafından 10 ay önce Çanakkale’ye gönderilen ambulans helikopter çok sayıda kişinin hayatını kurtardı.
  • Iste Gokceadada insani yardim amaciyla acilacak olan bu alan bu tip ucuslarda kullanilabilinir. Bunun yaninda deniz/hava arama ve kurtarma, orman yangin mucadele ucaklarina us olabilir. Tabi birde turizme hizmet edebilir.

Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye genelinde belirli illerle birlikte Çanakkale’ye de gönderdiği ambulans helikopterin Bahattin ve Huriye Demircioğlu Devlet Hastanesi’nin bahçesinde yapılan piste konuşlandığını belirten yetkililer, “A-109-E model ambulans helikopterde 2 pilot, 1 doktor ve bir paramedik görev yapıyor. Yaklaşık olarak havada 2,5 saat kalabilen ambulans helikopterimizin sürati 250 kilometreyi buluyor. 500 kilometrelik bir saha içinde hareket edebilen bu helikopterimiz diğer helikopterlerden farklı bir özelliğe de sahip. Adalara yapılan uçuşlarda helikopter herhangi bir sebeple olağanüstü durumda deniz üzerine iniş yaptığında yan taraflarda bulunan flokları açılarak su üstünde belirli bir süre kalabiliyor. Buda içinde bulunanların bir süre hayatta kalmalarına olanak sağlıyor. Bu 10 aylık dönemde Çanakkale dışında bazı illerde de ihtiyaca göre hizmet verdik. Anında müdahalelerle ulaşım sorunu yaşanan bölgelerde hastalarımıza en kısa sürede ulaşıp onları en yakın sağlık birimine ulaştırdık” dedi.

Özellikle Gökçeada ve Bozcaada’da ulaşım sorunu sebebiyle acil hastalarını şehir merkezine götüremeyen vatandaşlar ise ambulans helikopter ile rahat bir nefes aldıklarını belirterek, 10 aylık dönem içinde çok sayıda hastanın hava yolu ile adalardan hastaneye götürülerek sağlıklarına kavuşturulduğunu ifade ederek yetkililere teşekkür etti.
 

10 ayda ne canlar kurtardı...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Iste Gokceadada insani yardim amaciyla acilacak olan bu alan bu tip ucuslarda kullanilabilinir. Bunun yaninda deniz/hava arama ve kurtarma, orman yangin mucadele ucaklarina us olabilir. Tabi birde turizme hizmet edebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000