31 Ocak 2013, Perşembe 16:33:26

1 AYDA 15 MİLYON DOLAR ZARAR!

All Nippon Havayolları tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, Boeing 787 Dreamliner sorunları nedeniyle son bir ayda 17 uçaktan yaklaşık 15 milyon dolar zarar etti. 459 uçuş iptal edildi.
  • Valla babamın şirketiymiş gibi üzülüyorum Boeing haberlerine. Sevmiyorum Avrupalıları, burjuvaları ve onların kibirli teknolojisini. Amerikanlar geliştirmiş bu teknoloji onlar daha iyi yerde olsunlar.

Boeing 787 Dreamliner All Nippon Havayolları'nın başına bela oldu.

Şirket geçtiğimiz haftalarda yaşadığı teknik aksaklıklar sonrasında uçakları yere indirme kararı aldı. Uçaklarda yapılan teknik çalışmaların sürmesiyse şirkete oldukça yüklü bir külfet getirdi. Şu ana kadar yakıt sızıntısı ve lityum pillerde meydana gelen arızalardan ötürü 17 Boeing 787 Dreamliner havalanamadı, 459 uçuş gerçekleştirilemedi ve yaklaşık 15 milyon dolar zarar edildi.

Japon All Nippon Airlines, 50 Boeing 787 Dreamliner ile Dünya'nın 3. en büyük alıcısı konumunda. Şirket yetkilileri yaşanan zararla ilgili olarak öncelikli politikanın sorunların nedenini araştırarak mevcut 787'lerin hizmete geri dönüşünü sağlamak ve sorunun devamında Boeing'den tazminat talebi gerçekleştirilmesinin masada yer aldığını ifade etti.

ANA iptal etmek zorunda kaldığı 459 uçuştan dolayı yaklaşık 15 milyon dolar gelir kaybına uğradığını ve 17 uçağın ne olacağı konusunun net olmadığını ifade etti.

Boeing yetkililerinin Çarşamba günü yaptığı açıklamalarda, şirketin bu yıl için yaşanan sorunlardan ötürü 'mali etki' beklemediğini vurgulamasına rağmen önümüzdeki dönem ortaya çıkabilecek beklenmedik sorunlar yaşanması halinde bunun değişebileceği vurgulandı.

ANA Başkan Yardımcısı Kiyoshi Tonomoto, sorunların bu kadar uzun süreceğini beklemediklerini bir basın toplantısında dile getirerek, uçakların bir havayolunun kalbi olduğu ve önümüzdeki süreçte bir yıl ya da daha fazla süre sahalardan uzak kalındığı takdirde etkisinin fazla olacağını ekledi.

ANA, Japonya'nın en büyük havayolu şirketi. Günde ortalama 233 uçakla yaklaşık 1.000 uçuş gerçekleştiriyor.

1 AYDA 15 MİLYON DOLAR ZARAR!

Yorumlar

Sanki.. ~ 11 yıl önce
Valla babamın şirketiymiş gibi üzülüyorum Boeing haberlerine. Sevmiyorum Avrupalıları, burjuvaları ve onların kibirli teknolojisini. Amerikanlar geliştirmiş bu teknoloji onlar daha iyi yerde olsunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000