25 Nisan 2014, Cuma 13:41:56

'YAKIN ZAMANDA UÇUCU PERSONELE GÜZEL BİR HABER VERECEĞİZ'

26 Nisan Dünya Pilotlar Günü bugün Ataköy Sheraton’da yapılan Uluslararası Pilotlar Çalıştayı ile başladı.
  • Çok değil bir dönem önce sendika "dışardan/yabancı" pilot alımına dair bir mücadele hattı başlatmıştı. Devletin yaptığı ucuz pilot alarak ve pilotlar arasındaki rekabeti ayyuka çıkararak sömürüyü arttırmaktı. Sendika buna dışardan getirilen pilotları da örgütleyerek yanıt vermeye çalışmıştı. Bu fırsat maalesef kaçırıldı. Geriye kalan pilotların milliyetçiliğe sarılarak birbirlerinin boğazını sıkmaları oldu. Şirketler göbek atıyor ya siz!
  • ne vereyim abime ne verirsin abine hesabi olmasin bu guzel haber...
  • 50 Kere bu konuyu yazdım.İşsiz pilotlar 4817 sayılı Yabancıların istihdamına dair yasa ve ilgili yönetmeliğini okuyun. Yasa ve yönetmeliğin gereğini yapın.Eğer yine de işe giremezseniz.Yasal yollardan hakkınızı arayın .Birleşin güçlü olun.Burada ağlamakla bir yere varamazsınız.
  • Bu kadar Alman pilotun alındığı ülkeye en sonunda Alman Kokpit Sendikası gelirse, ben eminim bu liboş tayfası TALPA'dan daha can siparene işsiz Türk pilotlarının hakkını savunur.
  • TALPA "müjdecilik" işine de mi girdi. Ne yani, cennetin anahtarını mı sunacak, 2 anahtar mı verecek, ümre gezisine bilet mi verecek. İyi haber nedir? Medyacılık mı oynayacağız. Az sonra ayakları falan... Hava İş Kanunu ne oldu. Türk Sivil Havacılığına, hatta Türk Havacılığına en büyük hizmet şimdilik budur. Zorlayın ve kanunu çıkartın. Bize yukarıdakilere benzer müjdelerle falan gelmeyin ha...
  • Burada bulunan, Üslerinde yapılan pilotlar gününe katılmayıp buraya gelen, TSK'nın gururu ve halen aktif görevde olan asker pilotlarımız nezaketen misafirler değil mi?
  • talpa anca yesin icsin baska ne ise yararki
  • Türk pilotlarını almamak için ellerinden gelen elemeyi koyarlar bunlar böyle...Ulann benden istediğini yabancı pilottan neden istemiyorsun? Bi müslüman bunun açıklamasını yapsın bana allah aşkına...Ne istiyorsun benden?
  • İŞSİZ PİLOTSANIZ İŞKURA KAYDINIZI YAPTIRIN.AKSİ HALDE SİZİN İŞSİZLİĞİNİZ DEVLETİN RESMİ KURUMUNCA RESMİ KAYITLARA GİRMEDİĞİ İÇİN, ŞİRKETLER BUNU YABANCI İSTİHDAMINDA KOZ OLARAK KULLANIYORLAR. İşsizler koşun işkur a.Abiniz.
  • talpa eger yabanci pilot sorununa care bulursa kabulumdur gerisi acikcasi bos isler

Bugüne kadar sadece ülkemizde '26 Nisan Pilotlar Günü' olarak kutlanan etkinlik, 2013 yılında Dublin’de yapılan IFALPA (Uluslararası Havayolu Pilot Birlikleri Federasyonu) Genel Kurulunda TALPA heyetinin yaptığı önerinin kabul edilmesi ile bu yıldan itibaren her yıl Dünya Pilotlar Günü olarak kutlanacak 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü bugün Ataköy Sheraton’da yapılan Uluslar arası 'Pilotlar Çalıştayı' ile başladı.

İstiklal marşı ve hayatını yitirmiş tüm pilotlar anısına yapılan saygı duruşundan sonra açılış TALPA Genel sekreteri  Kaptan Pilot Özcan Ünal tarafından yapıldı.

Açılış paneli, 'Mesai Talimatları ve Yorgunluk - 'Yorgun pilot, tehlikeli pilottur' başlığıyla yapıldı.

İlk olarak çalıştayda söz alan Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, sivil havacılığın, uçuş emniyetinin, eğitimin ve insan faktörünün öneminden bahsetti. Bilal Ekşi, havacılıkta emniyet ve insan faktörünün önemine vurgu yaparken, eğitimin de bu anlamda en ön sıralarda yer alacağını belirtti. Ekşi, Dünya Pilotlar Günü nedeniyle 'TALPA ve tüm pilotların Pilotlar Günü'nü kutlarım' dedi.

ECA Hukuksal ve Endüstriyel Danışmanı Ignacio Plaza, Türkiye'de sivil havacılığın eğitime önem vermesinden ötürü teşekkürlerini iletti. Her konuşmacının ayrıntılı olarak ele aldığı pilotların uçuş süreleri ve bu sürelere bağlı yorgunluk, konuşmaların özellikle dikkat çeken bölümleriydi. 13 saati aşan uçuş sürelerinin insan kaynaklı ölümlü kazaları %5.5 oranında arttırdığından bahsedildi. Sadece pilotları değil aynı zamanda hayatlarını pilotlara emanet eden yolcuların da can emniyetini yakından ilgilendiren çalışma düzeni ve buna bağlı gelişen uçuş yorgunluğu ve kümülatif yorgunluk kavramları derinlemesine tartışılarak, yoğun mesai düzeni ve yorgunluk kavramlarına gerek ülkemiz ve gerekse yurtdışından örneklerle ışık tutularak, çözüm önerileri sektörün dikkatine sunuldu.

İlk oturumun son konuşmacısı olan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Ali Şuğle, hukukla sivil havacılık arasındaki bağın Türkiye'de ki öneminden ve uçuş personelinin iş kanununun dışında bırakılmasından bahsetti.

Çalıştayın soru cevap bölümünde katılımcılar konuşmacılara sorular sordular.

Hava-iş kanunu'nun çıkması konusundaki soruları cevaplayan TALPA Genel Başkanı Gürcan Mantı, "TALPA senelerdir Hava-iş kanununun çıkması ya da mevcut iş kanununun uçuş personeline uygun hale getirilmesi için çalışmaktadır, son geldiğimiz noktada mevcut iş kanununa uçuş personeline özel eklemeler/değişiklikler yapılarak düzenlenmesi aşamasındayız, yakın zamanda uçuş personeline güzel bir haber paylaşmayı hedeflemekteyiz. Buradan vermek istediğim bir diğer haber de mevcut durumda seçimlerde oy kullanamayan uçuş personelinin yeni seçim kanunu ile birlikte oy kullanabileceği müjdesidir" dedi.

Çalıştayda söz alan ECA Endüstriyel Danışman Ignacio Plaza, "Avrupa'daki pilotların çalışma koşullarının Türk meslektaşlarına göre çok daha iyi koşullarda olmasına rağmen daha iyi hale getirilmesi için tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti".

Oturumun sonunda ilk oturumun konuşmacılarına plaketleri dağıtılarak oturuma ara verildi.







'YAKIN ZAMANDA UÇUCU PERSONELE GÜZEL BİR HABER VERECEĞİZ'

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Çok değil bir dönem önce sendika "dışardan/yabancı" pilot alımına dair bir mücadele hattı başlatmıştı. Devletin yaptığı ucuz pilot alarak ve pilotlar arasındaki rekabeti ayyuka çıkararak sömürüyü arttırmaktı. Sendika buna dışardan getirilen pilotları da örgütleyerek yanıt vermeye çalışmıştı. Bu fırsat maalesef kaçırıldı. Geriye kalan pilotların milliyetçiliğe sarılarak birbirlerinin boğazını sıkmaları oldu. Şirketler göbek atıyor ya siz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komedi ~ 10 yıl önce
ne vereyim abime ne verirsin abine hesabi olmasin bu guzel haber...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt Plt. ~ 10 yıl önce
50 Kere bu konuyu yazdım.İşsiz pilotlar 4817 sayılı Yabancıların istihdamına dair yasa ve ilgili yönetmeliğini okuyun. Yasa ve yönetmeliğin gereğini yapın.Eğer yine de işe giremezseniz.Yasal yollardan hakkınızı arayın .Birleşin güçlü olun.Burada ağlamakla bir yere varamazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alaman ~ 10 yıl önce
Bu kadar Alman pilotun alındığı ülkeye en sonunda Alman Kokpit Sendikası gelirse, ben eminim bu liboş tayfası TALPA'dan daha can siparene işsiz Türk pilotlarının hakkını savunur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tövbe ~ 10 yıl önce
TALPA "müjdecilik" işine de mi girdi. Ne yani, cennetin anahtarını mı sunacak, 2 anahtar mı verecek, ümre gezisine bilet mi verecek. İyi haber nedir? Medyacılık mı oynayacağız. Az sonra ayakları falan... Hava İş Kanunu ne oldu. Türk Sivil Havacılığına, hatta Türk Havacılığına en büyük hizmet şimdilik budur. Zorlayın ve kanunu çıkartın. Bize yukarıdakilere benzer müjdelerle falan gelmeyin ha...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne alaka?? ~ 10 yıl önce
Burada bulunan, Üslerinde yapılan pilotlar gününe katılmayıp buraya gelen, TSK'nın gururu ve halen aktif görevde olan asker pilotlarımız nezaketen misafirler değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kel alaka ~ 10 yıl önce
Yok askeri vesayeti temsilen oradalar... Ne biçim soru bu yahu. Askeri üslerde pilotlar günü kutlanmaz arkadaşım. TALPA'nın daveti üzerine temsilen katılmışlardır. Havacılıkla ilgili bir toplantıya davet edilirsen, en azından bilgilenmek maksadıyla katılırsın. Kendi dünyanın dışına biraz çık, gözünün kenarlarındaki kepenkleri biraz daha aç.
ne alaka?? ~ 10 yıl önce
Askeri üslerde pilotlar günü kutlanır arkadaşım.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
talpa anca yesin icsin baska ne ise yararki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Türk pilotlarını almamak için ellerinden gelen elemeyi koyarlar bunlar böyle...Ulann benden istediğini yabancı pilottan neden istemiyorsun? Bi müslüman bunun açıklamasını yapsın bana allah aşkına...Ne istiyorsun benden?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
Müslüman ile süslüman hala ayrımını yapamıyorsan ne diyeyim sana.
İŞKUR ~ 10 yıl önce
İŞSİZ PİLOTSANIZ İŞKURA KAYDINIZI YAPTIRIN.AKSİ HALDE SİZİN İŞSİZLİĞİNİZ DEVLETİN RESMİ KURUMUNCA RESMİ KAYITLARA GİRMEDİĞİ İÇİN, ŞİRKETLER BUNU YABANCI İSTİHDAMINDA KOZ OLARAK KULLANIYORLAR. İşsizler koşun işkur a.Abiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neye göre ~ 10 yıl önce
Hadi ben yaptım müracaatımı işkura, falanca şirket de açtı pozisyonu ve yaptı devlete başvuruyu. Asgari ücretle ultra biyonik pilot arayıp bulamadığını söyleyebilir mi? Bence söyleyebilir(en doğal hakkı). Bunlar işin tezgah tarafı. Bu işin işkur'a müracatla alakası yok arkadaş. Devlet çok merak ediyorsa ya da çok umursuyorsa SHGM'den alır rakamları; ne kadar lisanslı pilot var, ne kadarı istihdam edilmiş, hangisi ne kadar kalifiye buna karşılık ne kadar yabancı çalışıyor ve hangi şartlarda işe kabul edilmiş vb. Maksat üzüm yemek olsaydı...
airporter ~ 10 yıl önce
ağlamayan çocuğa meme vermezler.madem işsizsin iş kurumuna başvur ki kayıtlara geçsin.ayrıca sen nerede yaşıyosun kardeşim, yok sivil havacılığa sorsunlarmış kaç lisanslı pilot varmış. kim yapacak bunu,madur olan sensen,sen adım atacaksın.herşeyi devletten bekleme kardeşim.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
talpa eger yabanci pilot sorununa care bulursa kabulumdur gerisi acikcasi bos isler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000