09 Mayıs 2013, Perşembe 09:39:14

HAVA İŞ'TEN PİLOTLARA ÇAĞRI

Hava İş Sendikası, grev sürecinde en kritik nokta olarak değerlendirilen kokpiti, greve katılmaya davet etti...
  • "SÜRÜDEN AYRILANI KURT KAPAR" Aylardır var olan bir ihtimal gerçekleşecek gibi,sen bu olasılığı göz önüne alarak planlama yapma,sanki günlük ücretle çalışıyormuşcasına ,şimdi açlık edebiyatı yap.Bu güne kadar olan grevler de kimse bir şey kaybetmemiş aksine minimal de olsa kazançlı çıkılmıştır. Şirketle Sendika baş başa kalsa zaten asgari müştereklerde birleşir bu duruma gelinmezdi.Sevseniz de sevmeseniz de şu anda sizin yanınızda olan Sendikadır.Birlikten kuvvet doğar gerçeğini asla unutmayın .
  • Biz, senelerce tsk da vatan millet diye aileden uzak oradan oraya 2 kuruşa gönderip nato karagahlarında cep dolduranları çok gördük . Ağa peşinden koşmam hakkımı veriyorsa çalışırım beğenmezsem çeker giderim.
  • Onlarca arkadaşımızı silahlı kuvvetlerde şehit verdik. Onlardan biri olmanın hep yakınında kaldık. Şimdi sizin gibi bazı arkadaşlarımız için geçer akçe olmayan şehadet şerbeti hep masamızdaydı ve içmeye hep hazırdık. Bu hazır oluş , şimdi senin gibi bazılarının ucuz hesaplarıyla hedeflediği kazanımlardan elbetteki çok farklıydı ve bu farkı senin ve senin gibilerin algılamasını beklemek haksızlık olur. Senin cesaret ve korkaklık kavramlarını doğru tanımlayabilmen için, o korkak dediklerinin yaşadıklarını yaşayabilmen lazım ki bu şeref maalesef herkese nasip olmuyor...başında Türk ibaresi olan her kuruma kayıtsız , sorgusuz saygım var. Sen buna korkaklık de başka bir şey de.Kol kırılılır yen içinde kalır. Eleştirileri yapalım, düzeltme gayretinde olalım.Sorduklarında, Türk Hava Yollarında görev yapıyorum diyebilmenin, bu gururu yaşamanın bazı özverileri varsa bunları yerine getiririm o kadar cesur arkadaşım.
  • kokpit korkaktır onların gazına gelmeyin yine sizi satarlar..onlar ancak kokpitte kaplan evde kedidir
  • ne grevi
  • Arkadaslar kokpit greve gitmez,dünya standartlarında hatta daha iyi şartlarda çalışıyorlar belki yabancı firstleri kaptan yapacakları konularında birkaç fo tepki verirmeyin ,kabın olarak gaza gelmeyin işsiz kalmıyin... birde Charter da uçan ve tk ya gelmeyen pilotları kalifiyesiz sananlara, tk dan emekli olup aramıza katılan öğretmenlerinizi gördükçe tk yi gercekten senelerce Allah korumuş diyoruz,anladınız siz onu ;)
  • Ben bir korkak ım. Ve o gün görevimin başında olacağım. O uçağı uçuracağım. Benim arkamda olmayanın peşinden gidemem.
  • one thing i can tell you is you've got to be free! come together right now!
  • Yabancilar KATİLACAK GREVE HİCBİRİ CALİSMAZ
  • Arkadaşlar hükümet grevi erteleyecek,gizlice bu plan gerçekleştirilecek ve Bakanlar Kurulu açıklayacak haftabaşı.. 60gün sonra da Hakem Heyetine..haydi geçmiş olsun.

İşte Hava İş'ten yapılan o açıklama:

Değerli Üyelerimiz;

Türk Sivil Havacılık Kanununa göre işverenin zorlamaları ile bir grev esnasında oluşabilecek tüm uçuş operasyonu ve uçuş emniyeti ile ilgili olumsuzlukların sorumlusu siz olursunuz. Lütfen Kanunla size verilmiş bu önemli hakkı dikkate alın ve işverenin sizi cezai hukuki sorumluluklara sokmasına izin vermeyin.

2920 Sayılı Kanun

Kaptan pilotun genel yetki ve sorumlulukları


Madde 100 – Sorumlu kaptan pilot hava aracının, can ve mal güvenliğini sağlayacak surette sevk ve idaresinden birinci der ecede sorumlu olup, olağanüstü durumlarda gereken önlemleri almaya yetkilidir.

Kaptan pilotun idari yetki ve sorumlulukları

Madde 101 – Sorumlu kaptan pilot, hava aracında emniyet ve düzenin sağlanması için önlem almaya ve bu amaçla, yolculara, personele ve hava aracında bulunan diğer kişilere emir ve talimat vermeye ve gerektiğinde bunları hava aracından çıkarmaya yetkilidir.

Sorumlu kaptan pilot, uçuş sırasında gerçekleşen doğum ve ölüm olaylarını bir tutanakla saptar ve inilen ilk havaalanında mahalli yetkililere, yurt dışında ise Türk konsolosluğuna bildirir veya bildirilmesini sağlar. Yurda dönüşünde ayrıntılı rapor verir.

Sorumlu kaptan pilot Kanun, tüzük veya yönetmelik uyarınca hava aracında uçuş sırasında tutulması veya bulundurulması gereken tüm defter, kayıt ve belgelerin bulundurulmasından ve usulü dairesinde tutulmasından sorumludur.

Kaptan pilotun cezai yetki ve sorumlulukları

Madde 102 – (Değişik birinci fıkra: 23/1/2008-5728/433 md.) Sorumlu kaptan pilot, hava aracında işlenen suç veya kabahatlerle ilgili delilleri toplamak ve saklamakla yükümlü olduğu gibi; can ve mal güvenliğini tehdit eden veya gecikilmesinde zarar doğabilecek durumlarda gerekli tedbirleri almaya; kolluk görevlileri olaya elkoyuncaya kadar kişileri gözaltında tutmaya, kişilerin üzerini veya eşyasını aramaya, suçun işlenmesinde kullanılan veya kullanılmasına teşebbüs edilen ya da bulundurulması suç veya kabahat oluşturan eşyayı alıkoymaya, bizzat veya emrindeki diğer mürettebat ile birlikte yetkilidir.

Şu kadar ki; kaptan pilot gereken kanuni tedbirlerin alınmasını sağlamak amacı ile durumu en kısa zamanda yetkili makamlara intikal ettirmek ve yurt dışında ise, Türk konsolosluğuna bildirmek veya bildirilmesini sağlamak ve her iki halde de, ayrıntılı bir rapor vermek mecburiyetindedir.

Hukuk Müşavirimiz Sayın Abdi Pesok ve Genel Başkanımız Sayın Atilay Ayçin'in Grev ile ilgili tüm işveren çarpıtmalarına yanıtını aşağıdaki videodan öğrenebilirsiniz.

İşte o açıklama:

HAVA İŞ'TEN PİLOTLARA ÇAĞRI

Yorumlar Tüm Yorumlar (55)

AY ~ 11 yıl önce
"SÜRÜDEN AYRILANI KURT KAPAR" Aylardır var olan bir ihtimal gerçekleşecek gibi,sen bu olasılığı göz önüne alarak planlama yapma,sanki günlük ücretle çalışıyormuşcasına ,şimdi açlık edebiyatı yap.Bu güne kadar olan grevler de kimse bir şey kaybetmemiş aksine minimal de olsa kazançlı çıkılmıştır. Şirketle Sendika baş başa kalsa zaten asgari müştereklerde birleşir bu duruma gelinmezdi.Sevseniz de sevmeseniz de şu anda sizin yanınızda olan Sendikadır.Birlikten kuvvet doğar gerçeğini asla unutmayın .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayvan terli ~ 11 yıl önce
Biz, senelerce tsk da vatan millet diye aileden uzak oradan oraya 2 kuruşa gönderip nato karagahlarında cep dolduranları çok gördük . Ağa peşinden koşmam hakkımı veriyorsa çalışırım beğenmezsem çeker giderim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kağıttan kptcık'a ~ 11 yıl önce
Onlarca arkadaşımızı silahlı kuvvetlerde şehit verdik. Onlardan biri olmanın hep yakınında kaldık. Şimdi sizin gibi bazı arkadaşlarımız için geçer akçe olmayan şehadet şerbeti hep masamızdaydı ve içmeye hep hazırdık. Bu hazır oluş , şimdi senin gibi bazılarının ucuz hesaplarıyla hedeflediği kazanımlardan elbetteki çok farklıydı ve bu farkı senin ve senin gibilerin algılamasını beklemek haksızlık olur. Senin cesaret ve korkaklık kavramlarını doğru tanımlayabilmen için, o korkak dediklerinin yaşadıklarını yaşayabilmen lazım ki bu şeref maalesef herkese nasip olmuyor...başında Türk ibaresi olan her kuruma kayıtsız , sorgusuz saygım var. Sen buna korkaklık de başka bir şey de.Kol kırılılır yen içinde kalır. Eleştirileri yapalım, düzeltme gayretinde olalım.Sorduklarında, Türk Hava Yollarında görev yapıyorum diyebilmenin, bu gururu yaşamanın bazı özverileri varsa bunları yerine getiririm o kadar cesur arkadaşım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ustalara saygı ~ 11 yıl önce
saygı duyulması gereken insandır.bazı değerleri kendinden üstün tutan insandır.hayatını ota .oka satan insanlardan zeki insandır.o da bilir hayattaki en değerli şeyin kendi hayatı olduğunu ama öylesine bağlıdır ki değerlerine tanımadığı insanlar için ölmeyi göze alır.sağ kalırsa gurur duyar kalamazsa başkaları onunla gurur duyar.herkes kendi için yaşarken o başkaları kendi için yaşayabilsin diye ölmeyi göze alabilen insandır.bu tarif bana daha çok 305'i anımsattı.şerbeti onlar içti çünkü...edebiyatçılar kumda oynasın.
kağıttan kptcık ~ 11 yıl önce
kokpit korkaktır onların gazına gelmeyin yine sizi satarlar..onlar ancak kokpitte kaplan evde kedidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 11 yıl önce
Kokpit en önde gidiyor greve. Telaşınız bu yüzden. Aslanlar gibi dimdik greve gidiyoruz. Tunceliliyi sevmeyiz ama bu sefer iyi iş çıkarıyor. Biz hakedene hakkını vermesini de biliriz.
Gaz ~ 11 yıl önce
Yahu ben Allahın günü bu kabinin kokpite verdiği ayarlardan bıktım usandım. Sen 305 kişiyle yasal olmayan bir greve gittin kardeşim,ben gitmedim. Ama şimdi bu grev son derece yasal ve hak. O sebeple ben bu greve giderim. Senin gibilerin gazına ihtiyacım yok.
nasıl ~ 11 yıl önce
ne grevi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Charter Kaptan ~ 11 yıl önce
Arkadaslar kokpit greve gitmez,dünya standartlarında hatta daha iyi şartlarda çalışıyorlar belki yabancı firstleri kaptan yapacakları konularında birkaç fo tepki verirmeyin ,kabın olarak gaza gelmeyin işsiz kalmıyin... birde Charter da uçan ve tk ya gelmeyen pilotları kalifiyesiz sananlara, tk dan emekli olup aramıza katılan öğretmenlerinizi gördükçe tk yi gercekten senelerce Allah korumuş diyoruz,anladınız siz onu ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 11 yıl önce
Ben gidiyorum.
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Ben bir korkak ım. Ve o gün görevimin başında olacağım. O uçağı uçuracağım. Benim arkamda olmayanın peşinden gidemem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sâkin kovboy ~ 11 yıl önce
kalbine yazık,stres yapma bu kadar:))
rumuzza ~ 11 yıl önce
arkandakiler kadar yüreğin olabilseydi keşke o gün git yarına ayda 200 saat gidersin bu gazla
eos ~ 11 yıl önce
Ya neden bahsediyorsun sen?Sendikayi stan sensin...senin gibiler.Ilk hareket yasal degildi ama sen satmasaydin o hareket bile sonuca ulasacak istedigini yaptiracaktin,sen neden bahsediyorsun.Simdi hersey yasal ama senden kaliteli olmani beklemek dogru bir hareket olmaz.Sen sirket yanlisi yorumlar yazmaya devam et,ardarda...Rumuzlari degistir,unutma...
yabanci kaptanlara ~ 11 yıl önce
one thing i can tell you is you've got to be free! come together right now!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemale ~ 11 yıl önce
Yabancilar KATİLACAK GREVE HİCBİRİ CALİSMAZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Back5rhytme ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar hükümet grevi erteleyecek,gizlice bu plan gerçekleştirilecek ve Bakanlar Kurulu açıklayacak haftabaşı.. 60gün sonra da Hakem Heyetine..haydi geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000