21 Şubat 2014, Cuma 13:00:43

HAVA İŞ'TEN 'BAŞKANLAR KURULU' AÇIKLAMASI

Hava İş Sendikası yeni dönemin ilk başkanlar kurulu toplantısını gerçekleştirdi.
  • Çatışan değil de çalışan sendika olacakmışsınız. Bunu her fırsatta dillendiriyor bu yeni yönetim. Peki sorarım size başkanlar kurulunda aldığınız kararlara egemen sınıf direk veya dolaylı olarak "hadi ordan be" derse ki bunu egemenler her fırsatta emekçi sınıfa bir tokat gibi söylemiştir. Bu durumda yine emegim namusumdur namusum için gerekirse şavaşırım deneyecek mi bu yeni yonetim. Kanımca yeni ve yumuşak yonetimimiz bunu yapmatacak. Çünkü her fırsatta ben çatışmam diyerek tarafını belli ediyor. O tarafta işçinin tarafı değil tabi ki. Şimdi bazı sivri zekalilar çatışmadan işçinin hakkı savunulamaz mı der belkide. Evet olmaz. Tarihinde yok. Savaşırsan alırsın hakkını işçinin uzlaşırsan satarsin. Çünkü kapitalizim sana uzlaşı seçeneği birakmamistir. Biraz sınıf bilinci olan görür bunu zaten.
  • Arkadaslar bence celik isten istifa edeelimm bu sendika en basindan beri bizden habersiz is yapiyor. Ve halen kimse sendikanin ne istedigini bilmiyor. Temsilciler de dahil. Sendika bile bize uvey evlat muamelesi yapiyor.Is verenin verdigi 250 lirayi kabul ediyor. Zaten o 250 lirayi isveren kendisi veriyor. Sedece biraz mantikli dusunun...birlik olalim ve istifa edelim celik is sendikasindan
  • İnşallah Habom ve Teknik için hayirlisi olur...
  • özel havayolu şirketlerine biraz daha yoğunlaşsanızda, bizde kamudakiler kadar hakka sahip olsak
  • Değerli Habom emekçileri; sizleri hava-iş gibi mücadeleci bir sendikadan uzaklaştırıp, adeta daha çok somürebilmek adına hükümet yanlısı yandaş sendikanın talebiyle hükümet tarafından bir çırpıda (çok değil 3 yıl önce yargı kararı ile havacılık iş kolunda olduğu kesinleşmiş olmasına rağmen) adeta hukuk garabetine imza atılarak metal iş koluna geçirilmiştir. Buradaki amaç sizleri yandaş sendika eliyle işverenin kucağına teslim etmekti. Sizleri işe alırken sendikadan uzak durun yoksa atılırsınız diye tehdit eden işveren, bu iş kolu Yönetmeliği değişir değişmez sizleri otobüslere doldurarak yandaş sendikaya üye olmanızı işverenin kendisi sağlamadımı? Sendikamızın bu iş kolu Yönetmeliği ile ilgili açmış olduğu dava en kısa sürede hava-iş, dolayısıyla siz emekçilerin lehine sonuçlanacak ve sizlerde HAVA-İŞ SENDİKAMIZ'ın güvencesi altına girmiş olacaksınız ve en kısa sürede diğer meslektaşlarınız gibi sizlerde toplu iş sözleşmesiyle haklarınızı alacaksınız bundan hiç şüpheniz olmasın.
  • Haydi bakalım Teknik ve Habom yeni bir iş kolu değişikliği macerasına daha atılıyor. Zaten aylardır bir sözleşme imzalanamadı. 1 sene de Hava iş için bekler artık bizim TİS. Oh ne ala memleket. Öyle gezip atölyelerde sizin yeriniz Hava-iş demekle olmuyo. İcraat lazım.
  • SAYIN PALA HABOM İÇİN NE YAPICAKSIN ONDAN HABER VER

Hava İş Sendikası yeni dönemin ilk başkanlar kurulu toplantısını gerçekleştirdi ve konuya ilişkin bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada:

Hava-İş Sendikamız Başkanlar Kurulu 21.02.2014 günü Sendika Genel Merkezinde toplanmış ve yeni dönemin ilk Başkanlar Kurulu Toplantısını gerçekleştirmiştir.

Başkanlar Kurulumuz Türk-İş tarafından 15.02.2014 tarihinde gerçekleştirilen kölelik düzenine son, örgütsüzlüğe, kuralsız çalışmaya hayır yürüyüş ve mitingine katılan tüm emekçileri Hava-İş Teşkilatları ve üyelerini, gösterilen yoğun katılımından dolayı kutlamaktadır.

Başkanlar Kurulumuz yeni dönemde işçi-işveren sendika arasındaki kopuklukların giderilerek gelişen, değişen dünya koşullarına uygun diyalogu ön planda tutan çağdaş endüstriyel ilişkiler kurmayı üyelerimiz arasında birlik beraberliğin ve dayanışmanın sağlanması için çalışmayı, çatışan değil çalışan sendika olmayı hedeflemektedir.

Başkanlar Kurulumuz ülkemizde çalışma hayatının sorunlarının biran evvel çözülmesini ve daha huzurlu bir çalışma ortamının sağlanmasını talep etmektedir.

Tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde de çalışma şartları her gün çalışanların aleyhine bozulmakta, esnek çalışma modelleri hızla yayılmakta, alt işveren uygulamaları çoğalmakta, sendikasız ve kuralsız çalışma teşvik edilmektedir.

Bugün ülkemizde demokrasinin içinde bulunduğu en temel sorun örgütlenmedir, örgütlenmenin önündeki engeller ülkemizde sendikalaşma oranını her gün biraz daha düşürmektedir. Ülkemizde sendikalaşma oranının yaklaşık %9 seviyesinde olması bir demokrasi ayıbıdır.

Demokrasi sadece siyasi partilerin değil, sivil toplum kuruluşlarının ve bireylerin de hareket alanının demokratik ölçülerde genişlemesine imkân veren bir rejimdir.

Başkanlar Kurulumuz, demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile işlerliğini kazanması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep etmektedir.

Başkanlar Kurulumuz, işkolları yönetmeliğinde 26.07.2013 tarihinde sendikamız aleyhine yapılan değişikliğin ivedilikle düzeltilmesini talep etmektedir.

Başkanlar Kurulumuz, ülkemizde istikrarın önemine inanmakta, ekonomik göstergelerdeki dalgalanma ve kırılganlığın öncelikle üyelerimize ve tüm çalışanlara zarar vereceği endişesi ile ilgilileri birlik, beraberlik ve güvene dayalı sorumluluk almaya davet etmektedir.

Başkanlar Kurulumuz yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününün tüm kadınlarımıza ve kadın üyelerimize kadın sorunlarının çözüldüğü, cinsiyet ayrımcılığının önlendiği günler getirmesini temenni etmektedir.

Saygılarımızla…

HAVA İŞ'TEN 'BAŞKANLAR KURULU' AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

xxx ~ 10 yıl önce
Çatışan değil de çalışan sendika olacakmışsınız. Bunu her fırsatta dillendiriyor bu yeni yönetim. Peki sorarım size başkanlar kurulunda aldığınız kararlara egemen sınıf direk veya dolaylı olarak "hadi ordan be" derse ki bunu egemenler her fırsatta emekçi sınıfa bir tokat gibi söylemiştir. Bu durumda yine emegim namusumdur namusum için gerekirse şavaşırım deneyecek mi bu yeni yonetim. Kanımca yeni ve yumuşak yonetimimiz bunu yapmatacak. Çünkü her fırsatta ben çatışmam diyerek tarafını belli ediyor. O tarafta işçinin tarafı değil tabi ki. Şimdi bazı sivri zekalilar çatışmadan işçinin hakkı savunulamaz mı der belkide. Evet olmaz. Tarihinde yok. Savaşırsan alırsın hakkını işçinin uzlaşırsan satarsin. Çünkü kapitalizim sana uzlaşı seçeneği birakmamistir. Biraz sınıf bilinci olan görür bunu zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
Arkadaslar bence celik isten istifa edeelimm bu sendika en basindan beri bizden habersiz is yapiyor. Ve halen kimse sendikanin ne istedigini bilmiyor. Temsilciler de dahil. Sendika bile bize uvey evlat muamelesi yapiyor.Is verenin verdigi 250 lirayi kabul ediyor. Zaten o 250 lirayi isveren kendisi veriyor. Sedece biraz mantikli dusunun...birlik olalim ve istifa edelim celik is sendikasindan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Tec - Habom ~ 10 yıl önce
İnşallah Habom ve Teknik için hayirlisi olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özel sektör ~ 10 yıl önce
özel havayolu şirketlerine biraz daha yoğunlaşsanızda, bizde kamudakiler kadar hakka sahip olsak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sendika ~ 10 yıl önce
Değerli Habom emekçileri; sizleri hava-iş gibi mücadeleci bir sendikadan uzaklaştırıp, adeta daha çok somürebilmek adına hükümet yanlısı yandaş sendikanın talebiyle hükümet tarafından bir çırpıda (çok değil 3 yıl önce yargı kararı ile havacılık iş kolunda olduğu kesinleşmiş olmasına rağmen) adeta hukuk garabetine imza atılarak metal iş koluna geçirilmiştir. Buradaki amaç sizleri yandaş sendika eliyle işverenin kucağına teslim etmekti. Sizleri işe alırken sendikadan uzak durun yoksa atılırsınız diye tehdit eden işveren, bu iş kolu Yönetmeliği değişir değişmez sizleri otobüslere doldurarak yandaş sendikaya üye olmanızı işverenin kendisi sağlamadımı? Sendikamızın bu iş kolu Yönetmeliği ile ilgili açmış olduğu dava en kısa sürede hava-iş, dolayısıyla siz emekçilerin lehine sonuçlanacak ve sizlerde HAVA-İŞ SENDİKAMIZ'ın güvencesi altına girmiş olacaksınız ve en kısa sürede diğer meslektaşlarınız gibi sizlerde toplu iş sözleşmesiyle haklarınızı alacaksınız bundan hiç şüpheniz olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim? ~ 10 yıl önce
Bu yorum sendika adına mı ? Eğer öyle ise niye resmi bir açıklama yayınlamıyor sendika. Bu belirsizlik yüzünden şirket uzattıkça uzatıyor TİS sürecini. Tis bir kere imzalanırsa ve şirket THY Habom olarak devam ederse 3 yıl boyunca Hava-iş hiçbir şey yapamayacak bunun da farkındasınızdır umarım...
İşkolu ~ 10 yıl önce
Haydi bakalım Teknik ve Habom yeni bir iş kolu değişikliği macerasına daha atılıyor. Zaten aylardır bir sözleşme imzalanamadı. 1 sene de Hava iş için bekler artık bizim TİS. Oh ne ala memleket. Öyle gezip atölyelerde sizin yeriniz Hava-iş demekle olmuyo. İcraat lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HARRANLI ~ 10 yıl önce
SAYIN PALA HABOM İÇİN NE YAPICAKSIN ONDAN HABER VER

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000