16 Nisan 2013, Salı 11:03:06

HAVA İŞ'TE MOBBİNG DAVASI NASIL SONUÇLANDI?

Hava İş Sendikası yöneticileri aleyhine açılan mobbing davasında karar çıktı. Mahkeme, mobbing davasında sanık olarak yargılanan Hava İş Sendikası Başkanı Ayçin ve diğer iki yönetici hakkında beraat kararı verdi.
  • Sendikanızdan ayrılmış bir kadın işçi mi sendikanızdan sorgusuz sualsiz atılmış kadın işçilerden biri mi?
  • Sayın ayçin, kaya sayının libido problemi olduğu siz dahil herkes tarafından bilinmekte. Bu yüzden zamanında hostes odasına girmesini siz yasakladınız. Ayrıca sizinle bu şahısdan dolayı yapılan her konuşmada bıktım bu adamdan bir daha ki dönemde aramızda olamayacak dediğinizi unuttunuz da şimdi kaybettiğiniz her davadan sonra bağımsızlığına güvenmediğinizi haykırdığınız adaletin kararına mı seviniyorsunuz. Siz söylediklerinize inanadınızmı? Sonuç mu ? Sonuç bozacı ile şıracı durumu herkes birbirinin ayıbını örtüyor. Yakında herkes gerçekleri öğrenecek.
  • Ergül bey, sizden öncekiler gibi sizde işinizi iyi yapıyorsunuz, bravo size. Bu hizmetiniz için pirim alıyorsunuzdur inşallah! Yoksa bonus niyetine akrabalarınız mı alınıyor hava-iş'e?
  • YARARLANAMAZSIN. Yani ikramiyeden pazar mesaisine 80saat ustu mesaiden teblig kuralina kadar isveren hicbir maddeyi sana uygulamayabilir bu hakki isverene vermek istersen buyur gel calis. Biliyorsunuz tis ten dogan zam farklarini sadece sirket uyelere oder. Ve sirf bu yuzden bircok kisi sendika uyesidir. Grev kiriciliginda bu hakki sence sirket kullanmaz mi? Sirket lokavt ilan etmeyerek bir tasla on kus vuracak. Bir taraftan direnisi kirarken diger taraftan binkerce kisiyi tisten mahrum etme hakkini elde edecek. Karar sizin.
  • Günümüz Türkiye' sinde, Özellikle 12 Eylül referandumu sonrasındaki Yargının yeniden yapılandırılması ile oluşan Yargıdan alınan veya alınamayan kararlar toplum vicdanında ciddi olarak sorgulanmaktadır. Yargı kararları kanun gereği kesindir ve herkes kabul etmek zorundadır. Ama bu zorunluluk o kararların gerçeği yansıttığı ve haklı olduğunun kanıtı değildir. Demokratlığı kimselere bırakmıyan Hava-İş yöneticileri bu kararların arkasına saklanmak zorunda kalıyorlar. Ne acı!
  • Vicdan diyorsun da ya karar temyiz'den dönerse ve sendika yönetcileri suçlu bulunurlarsa sen o zaman vicdanlı olup '' tacizden yargılanıp suçlu bulunanlar sendika yöneticileri olamazlar'' deyip bu zatları istifa'ya davet edecek misin?
  • uçan dişi diyerek kişiliğinizi ve çirkin yüzünüzü ortaya koymuşsunuz.tebrikler!
  • Karar, tamamen duygusal olabilir mi ???
  • hüseyin üzmezi'de yargılayan türk adaleti.türkiye cumhuriyeti halkına duyrulur.?
  • Kutlamada bile iğrençsiniz. Abdi Pesok'un İşhukuku avukatı olduğunu, bu davanın ise bir ceza davası olduğunu, avukatın Abdi Pesok olmadığını bilmediğinizi sanmıyorum. Bilmeden yorum yapmak artniyetliliktir. Davanın nasıl artniyetli bir şekilde açıldığı ortada iken, iftirara ortada iken...İftiralara itibar etmeyen mahkemeleri avukatın (duygusal olarak) etkilediğini düşünmek, ifade etmek, bu iftiranın bir parçası olmaktır. İçiniz o kadar karamış ki her türlü çamura karşı direnenleri, mahkeme aklamalarını bile kabullenemiyorsunuz. Siz kimlersiniz? İçiniz ne zaman bu kadar karardı. Ne zaman başladı bu kötü olmanız? Hava İş umarım panzehiriniz olur, içinizdeki zehirin tamamını akıtır, vicdanlı bireylere dönüşürsünüz.

İşte Hava İş Sendikası'ndan yapılan açıklama:

"Değerli üyelerimize, basın ve kamuoyuna

Geçtiğimiz sendika genel kurulunda genel kurulu kaybeden Gökkuşağı Hareketi adlı grubun sözcülerince yönlendirilen, hatta resmi web sitelerine “Hava-İş’te Taciz” şeklindeki açıklamalarla sendikayı karalama kampanyasına dönüştürülen, sendikamızdan ayrılmış bir kadın işçi tarafından Genel Başkanımız, Genel Sekreterimiz ve Teşkilatlandırma Sekreterimizi taciz, mobbing ve eziyet iddiaları ile suçlayan davada Mahkeme yöneticilerimiz hakkında beraat kararı vermiştir.

Gökkuşağı adlı grubun sözcülerinden Bahadır Altan, sendika eski Genel Başkan Yardımcısı Eylem Ateş, sendika eski çalışanları Munzur Pekgüleç ve Ayşe Kaya’nında aleyhte şahitlik yaptığı davada olayın aciz bir komplo olduğu bu beraat kararı ile ortaya çıkmıştır.

Bağımsız, özgür, çağdaş, demokrat, şeffaf, mücadeleci, boyun eğmeyen bir Hava-İş’i içeriden dışarıdan işverenlerle işbirliği içinde bertaraf etme çabaları geçmişte başarılı olmamış, bundan sonrada başarılı olamayacaktır. Saygılarımızla"

HAVA İŞ'TE MOBBİNG DAVASI NASIL SONUÇLANDI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

İşçi ~ 11 yıl önce
Sendikanızdan ayrılmış bir kadın işçi mi sendikanızdan sorgusuz sualsiz atılmış kadın işçilerden biri mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Sayın ayçin, kaya sayının libido problemi olduğu siz dahil herkes tarafından bilinmekte. Bu yüzden zamanında hostes odasına girmesini siz yasakladınız. Ayrıca sizinle bu şahısdan dolayı yapılan her konuşmada bıktım bu adamdan bir daha ki dönemde aramızda olamayacak dediğinizi unuttunuz da şimdi kaybettiğiniz her davadan sonra bağımsızlığına güvenmediğinizi haykırdığınız adaletin kararına mı seviniyorsunuz. Siz söylediklerinize inanadınızmı? Sonuç mu ? Sonuç bozacı ile şıracı durumu herkes birbirinin ayıbını örtüyor. Yakında herkes gerçekleri öğrenecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 11 yıl önce
Ergül bey, sizden öncekiler gibi sizde işinizi iyi yapıyorsunuz, bravo size. Bu hizmetiniz için pirim alıyorsunuzdur inşallah! Yoksa bonus niyetine akrabalarınız mı alınıyor hava-iş'e?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
katilmazsan ~ 11 yıl önce
YARARLANAMAZSIN. Yani ikramiyeden pazar mesaisine 80saat ustu mesaiden teblig kuralina kadar isveren hicbir maddeyi sana uygulamayabilir bu hakki isverene vermek istersen buyur gel calis. Biliyorsunuz tis ten dogan zam farklarini sadece sirket uyelere oder. Ve sirf bu yuzden bircok kisi sendika uyesidir. Grev kiriciliginda bu hakki sence sirket kullanmaz mi? Sirket lokavt ilan etmeyerek bir tasla on kus vuracak. Bir taraftan direnisi kirarken diger taraftan binkerce kisiyi tisten mahrum etme hakkini elde edecek. Karar sizin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emekçi ~ 11 yıl önce
Günümüz Türkiye' sinde, Özellikle 12 Eylül referandumu sonrasındaki Yargının yeniden yapılandırılması ile oluşan Yargıdan alınan veya alınamayan kararlar toplum vicdanında ciddi olarak sorgulanmaktadır. Yargı kararları kanun gereği kesindir ve herkes kabul etmek zorundadır. Ama bu zorunluluk o kararların gerçeği yansıttığı ve haklı olduğunun kanıtı değildir. Demokratlığı kimselere bırakmıyan Hava-İş yöneticileri bu kararların arkasına saklanmak zorunda kalıyorlar. Ne acı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vicdan ~ 11 yıl önce
Vicdan diyorsun da ya karar temyiz'den dönerse ve sendika yönetcileri suçlu bulunurlarsa sen o zaman vicdanlı olup '' tacizden yargılanıp suçlu bulunanlar sendika yöneticileri olamazlar'' deyip bu zatları istifa'ya davet edecek misin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin memuru ~ 11 yıl önce
uçan dişi diyerek kişiliğinizi ve çirkin yüzünüzü ortaya koymuşsunuz.tebrikler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km'ye.. ~ 11 yıl önce
'Uçan dişiler' deyimini tacizden yargılanan zat hostes arkadaşları tanımlamada her daim kullandığı için ona atfen yazılmış olsa gerek...
? ~ 11 yıl önce
Karar, tamamen duygusal olabilir mi ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 11 yıl önce
hüseyin üzmezi'de yargılayan türk adaleti.türkiye cumhuriyeti halkına duyrulur.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vicdan !! ~ 11 yıl önce
Kutlamada bile iğrençsiniz. Abdi Pesok'un İşhukuku avukatı olduğunu, bu davanın ise bir ceza davası olduğunu, avukatın Abdi Pesok olmadığını bilmediğinizi sanmıyorum. Bilmeden yorum yapmak artniyetliliktir. Davanın nasıl artniyetli bir şekilde açıldığı ortada iken, iftirara ortada iken...İftiralara itibar etmeyen mahkemeleri avukatın (duygusal olarak) etkilediğini düşünmek, ifade etmek, bu iftiranın bir parçası olmaktır. İçiniz o kadar karamış ki her türlü çamura karşı direnenleri, mahkeme aklamalarını bile kabullenemiyorsunuz. Siz kimlersiniz? İçiniz ne zaman bu kadar karardı. Ne zaman başladı bu kötü olmanız? Hava İş umarım panzehiriniz olur, içinizdeki zehirin tamamını akıtır, vicdanlı bireylere dönüşürsünüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000