12 Ocak 2017, Perşembe 22:28:06

Hava İş'te karar anı; bu anket belirleyici olacak

Son dönemde havacılık sektöründe yaşanan sıkıntılı ekonomik durum nedeniyle THY, Hava İş Sendikası'na TİS'te belirlenen zam oranının uygulanmaması teklifinde bulunmuştu. Hava İş Sendikası, üyelerine yönelik bir anket yayınladı. Bu anket sonucunun karar konusunda etkili olacağı öğrenildi.
  • Gözünüz doysun...gözünüz! Ne kadar aç gözlü, görgüsüz personel varmış! Tek derdiniz para...biraz işinize bakın. Şirket batmak üzere siz hep bana hep bana...daha çok para peşindesiniz. Bir defada zam almayın bey...kaç daire araba aldınız şirket sayesinde...azıcık fedakarlık görgüsüz arkadaşlar...
  • Ay ben kimseye üç kurusumu feda edemem banane kimi çıkarırlarsa cıkarsınlar ben dl sinavını geçtım
  • Yorumlarin hepsini okumadim. Ama cogu ayni seylerden bahsediyor. Isleri kotu gidince yok su boyleydi,yok su soyleydi demeyi birakin. Rahatsizlik duydugunuz her ne varsa bunlardan en az birini siz de yaptiniz dolayli veya dogrudan. Nefretinizi dokmek icin bu mevzuyu kullanmayin. Bu mevzu baska bir mevzu. Sirket kar ettiginde zorunda olmadigi halde para dagitti calisanlarina. Simdi zarar var, bizim destek olma zamanimiz. Istedikleri sey cok da onemli bir sey degil bence. Sirket hakkinda her ne dusunuyorsaniz dusunun, vakit birlik ve destek olma vaktidir.
  • 2003 öncesi işe giren herkesi zaten atıyorlar. Ama böyle toplu işten çıkarma da yapmazlar. Daha önce ağızları yandı.
  • Madem böyle bir sonuç almak istiyorsa sendika sandıkta oy ile noter huzurunda kapalı oy sistemi ile belirlenmeli idi . Diğer 2. Husus evet bende şahidim ve bizzat gördüm dışarıda boğaziçili odtü lüler thy ye girmek isterken içerdede işinden olma tereddütü yaşarken Başbakanımızın eşinin gram İngilizce yi bırak Türkçe konuşmayı beceremeyen gün arkadaşlarının kızlarının alındığını biliyorum . Aşağıda arkadaşlarım zaten olması gereken için yeterince yorum yapmış gereksiz müdürler şirketin içindeki gereksiz haller . Bir ik cı olarak görevimiz sadece alınanları onaylamak . Yani torpille alınanları . Mesleğime saygım kalmadı . Mutsuzum çünkü severek başladığım işim bana azap veriyor
  • eşitlik adaletli ise olur 2500 alan memurdan, 4000 alan memurdan, 5000 alan uzmandan ve km den, 10000 alan kabin amiri purserdan, 15000 alan müdürden, 20000-35000 alan başkandan ve daha yukarılarıda var.. herkesten eşit kesilsin öyle mi ? matematik hayattır biraz öğrenin. kafanız çalışmıyor biz size uçak yolcu emanet ediyoruz olacak şey değil.
  • hayır madem tekrar tekrar oy kullanılmasın diye tc kimlik istiyorsun, doğrulama kodu, tel no, e mail niye istiyorsun?
  • Ohal varken iş veren işçiyi nasıl çıkarılıyor?
  • Bunlara hala inanan var sanırım. Aha buraya yazıyorum.Hem maaş zammı olmayacak hem de işten çıkarmalar yaşanacak. Hala bu yalancılara inananlar her şeyi hak ediyorsunuz.
  • diyorsunuz sendika . ama tek taraflı olarak böyle böyle yapılacak, tönetim şunu yapacak bunu yapmıycak falan diye hikaye yazmışsınız. nerde size yönetimin ilettiği bildiri, şartlar , bu zam almama karşılığında ne taahüt ettiklerine dair yazı nerde. yoksa istemediniz mi ?

Rus savaş uçağının düşürülmesi ile başlayan ve geçtiğimiz 2016 yılında yaşanan Atatürk Havalimanı terör saldırısı ve darbe gişimi ile Türkiye sivil havacılığı sıkıntılı bir döneme girmişti.

Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus Havayolları bu dönemde en çok etkilenen şirketler oldu. Şirketler personel çıkartarak küçülme yoluna giderken, bu süreci en az kayıpla atlatmak isteyen THY ise bir takım girişimlerde bulunmuştu. Bunlardan biri THY çalışanlarının üyesi olduğu Hava İş Sendikası'na önerilen 'zam yapmama' girişimiydi.

Geçtiğimiz günlerde THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Hava İş Sendikası'na çıkarma yaparak bu öneri hakkında görüşülmüş, Hava İş Başkanı Ali Kemal Tatlıbal ise üyelerden gelecek geri dönüşe göre hareket edeceklerini belirtmişti.

Hava İş Sendikası, üyelerine yönelik bir anket düzenlediğini yaptığı açıklama ile duyurdu. Açıklamada ya 2017 yılı için TİS'te belirtilen zamdan vazgeçileceği ya da bin 500 civarında personelin işten çıkarılacağı hatırlatıldı. 

İşte sendikanın açıklaması ve anketi;

Değerli Üyelerimiz,

Bir süredir Türk Hava Yolları yöneticileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde malum olunduğu üzere THY’nin içinde bulunduğu kriz ortamı nedeniyle 2016 yılında ciddi bir zarar oluştuğu görülmüş olup 2017 yılının da şirket için zorlu geçmesi beklenmektedir. Tarafımıza 25 dar gövde ve 7 geniş gövde uçağın hangarlara çekildiği bildirilmiştir. Ekip planlamanın hesaplarına göre ortalama bir dar gövde uçakta 24 Kabin memuru ve 12 pilot, geniş gövde uçakta ise (330/340 uçaklarında) 60 kabin memuru ve 20 pilot çalışmaktadır. Buna göre 1000’den fazla kabin memurunun ve 500’e yakın pilotun işgücü fazlalığı oluştuğu bilgisi Sendikamıza iletilmiştir. Bu kapsamda THY yönetimi ya toplu işçi çıkararak ya da ücretlere 2017 yılı için zam yapmayarak (sosyal yardım ve ücrete ilişkin tüm haklar dâhil) tasarruf sağlamak teklifiyle sendikamıza başvurmuştur.

Bugün itibariyle suçlu veya sorumlu aramak gerçeklerle yüzleşmemize engel olmayacağı için gerçekçi olmak ve bu soruna bir tavır belirlemek zorundayız. Gerek ülkemizin ve THY’nin içinde bulunduğu sıkıntılı durum gerekse üyelerimizin iş güvenliği açısından bu teklifi düşüneceğimizi ancak nihai kararı vermeden önce üyelerimize yani sizlere danışacağımızı THY yöneticilerine ilettik. Zor bir tercih olduğunu ve her halükarda bir fedakârlıkta bulunacağımızı biliyoruz. Ya bir grup arkadaşımızın işsiz kalmasını göze alacağız ve teklifi doğrudan reddedeceğiz ya da 2017 yılı için ücret artışlarından feragat edeceğiz.

Sendika olarak içinde bulunduğumuz durum göz önünde bulunduğunda toplu işçi çıkarmama garantisi alınması halinde ücret zammından feragat etmenin doğru olacağını düşünüyoruz. Ancak bu karar hepimizi doğrudan ilgilendirdiği için anket yöntemiyle tüm üyelerimizin görüşlerini alarak bu görüş çerçevesinde karar vermenin uygun olacağını düşündük. Sizin de görüşünüzü ifade ederken hem üyelerimiz hem de THY ve ülkemiz için en doğrusunu gözeterek karar vereceğinize eminiz. Ümidimiz en yakın zamanda ülkemizin ve THY’nin bu sıkıntılı günleri geride bırakarak tekrar eski güzel günlerine dönmesidir.

Saygılarımızla
HAVA-İŞ YÖNETİM KURULU


ANKETE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Hava İş'te karar anı; bu anket belirleyici olacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (628)

tklılar... ~ 7 yıl önce
Gözünüz doysun...gözünüz! Ne kadar aç gözlü, görgüsüz personel varmış! Tek derdiniz para...biraz işinize bakın. Şirket batmak üzere siz hep bana hep bana...daha çok para peşindesiniz. Bir defada zam almayın bey...kaç daire araba aldınız şirket sayesinde...azıcık fedakarlık görgüsüz arkadaşlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Batmak üzere mi??? ~ 7 yıl önce
O yuzden mi vip ucak aldı? Zam istiyoruz zam. Nokta. Batarsa tikime batmazsa da bana ne. Zam istiyoruz zam
Damla km ~ 7 yıl önce
Ay ben kimseye üç kurusumu feda edemem banane kimi çıkarırlarsa cıkarsınlar ben dl sinavını geçtım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Coni sinsi ~ 7 yıl önce
Daha gerçekçi olabilirdin ;)
Pamuk eller cebe ~ 7 yıl önce
Yorumlarin hepsini okumadim. Ama cogu ayni seylerden bahsediyor. Isleri kotu gidince yok su boyleydi,yok su soyleydi demeyi birakin. Rahatsizlik duydugunuz her ne varsa bunlardan en az birini siz de yaptiniz dolayli veya dogrudan. Nefretinizi dokmek icin bu mevzuyu kullanmayin. Bu mevzu baska bir mevzu. Sirket kar ettiginde zorunda olmadigi halde para dagitti calisanlarina. Simdi zarar var, bizim destek olma zamanimiz. Istedikleri sey cok da onemli bir sey degil bence. Sirket hakkinda her ne dusunuyorsaniz dusunun, vakit birlik ve destek olma vaktidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Blöf ~ 7 yıl önce
2003 öncesi işe giren herkesi zaten atıyorlar. Ama böyle toplu işten çıkarma da yapmazlar. Daha önce ağızları yandı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hr ~ 7 yıl önce
Madem böyle bir sonuç almak istiyorsa sendika sandıkta oy ile noter huzurunda kapalı oy sistemi ile belirlenmeli idi . Diğer 2. Husus evet bende şahidim ve bizzat gördüm dışarıda boğaziçili odtü lüler thy ye girmek isterken içerdede işinden olma tereddütü yaşarken Başbakanımızın eşinin gram İngilizce yi bırak Türkçe konuşmayı beceremeyen gün arkadaşlarının kızlarının alındığını biliyorum . Aşağıda arkadaşlarım zaten olması gereken için yeterince yorum yapmış gereksiz müdürler şirketin içindeki gereksiz haller . Bir ik cı olarak görevimiz sadece alınanları onaylamak . Yani torpille alınanları . Mesleğime saygım kalmadı . Mutsuzum çünkü severek başladığım işim bana azap veriyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ye cevap ~ 7 yıl önce
eşitlik adaletli ise olur 2500 alan memurdan, 4000 alan memurdan, 5000 alan uzmandan ve km den, 10000 alan kabin amiri purserdan, 15000 alan müdürden, 20000-35000 alan başkandan ve daha yukarılarıda var.. herkesten eşit kesilsin öyle mi ? matematik hayattır biraz öğrenin. kafanız çalışmıyor biz size uçak yolcu emanet ediyoruz olacak şey değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tklı ~ 7 yıl önce
hayır madem tekrar tekrar oy kullanılmasın diye tc kimlik istiyorsun, doğrulama kodu, tel no, e mail niye istiyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ohal ~ 7 yıl önce
Ohal varken iş veren işçiyi nasıl çıkarılıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çünkü ~ 7 yıl önce
Burası Türkiye
ohale ~ 7 yıl önce
ohal kanununda ohal varken işçi çıkarılmaz diye bir madde mi var??
ezikler ~ 7 yıl önce
Bunlara hala inanan var sanırım. Aha buraya yazıyorum.Hem maaş zammı olmayacak hem de işten çıkarmalar yaşanacak. Hala bu yalancılara inananlar her şeyi hak ediyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bak hele ~ 7 yıl önce
Kardeş bu kadar ileri görüşlüysen bahis oyna buralarda harcama kendini
eziklerrr ~ 7 yıl önce
toplu çıkarma olmaz her hafta 30-40 kişi çıkarırlar ruhunuz duymaz...zaten halen çıkartmalar devam ediyor...
karşılıklı protokol ~ 7 yıl önce
diyorsunuz sendika . ama tek taraflı olarak böyle böyle yapılacak, tönetim şunu yapacak bunu yapmıycak falan diye hikaye yazmışsınız. nerde size yönetimin ilettiği bildiri, şartlar , bu zam almama karşılığında ne taahüt ettiklerine dair yazı nerde. yoksa istemediniz mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000