23 Haziran 2015, Salı 10:25:42

Hava İş'i yerden yere vurdular

Hava İş Sendikası’nın Teknik A.Ş’de yaşadığı yetki kaybı muhalif seslerin yükselmesini de beraberinde getirdi. “Birlikte ve Birlikle Mutlaka Başaracağız” sloganıyla bir bildiri yayınlayan muhalifler, çalışanlara seslendi.
  • Ali Kemal Tatlıbal ile HAVA-İŞ başarıya koşacaktır. Öncekilerin sendikayı çifliğe çevirdiğine şahit olmuştuk unutmayalım. Ali Bey'e destek olmaya devam
  • Zamanında celik isi gördük bizi dinlemeden alel acele sozlesmeyi imzaladi.200 lira zam aldi 100 lira aidat kesti.Kapali kapilir ardinda ne kararlar alindi.Nabi hoca diye cikmislar yola zamaninda onuda gorduk 2500 habomcunun hakkini savunacagina mng geciste belki sayisi 50 yi gecmez kisinin hakki ve kendi cebini dusundu.Simdi o eskimis yuzlerin bizim karsimiza cikacak yuzu yok bucani çıkarmışlar sirin gozukmek icin birde utanmadan bizim sucumuz yok bu karari avrupa birligi almis diyor.Bizde yedik yargitaya davayi avrupa birliği acti degilmi .Benim sahsi fikrim celik is haricinde turk ise bagli turk metal yada diske bagli birlesik metalle oturup mevcut haklarimiz korunup yeni kazanimlar elde etmeliyiz.benim gonlum diskten yana en iyi isi bunlar yapiyor.Burda bazi arkadaslar yazmis diske soyle boyle diye sendikanin siyaseti olmaz senin hakkini ararken patron kucagina oturuyormu oturmuyor mu ona bakalir.Zamanin patron kucagina oturanlari gorduk.Akilli insan iki kez ayni delikten girmez.
  • Gökkuşağı Hareketi, tırsıp genel kurula gelemeyen turuncu listesini kimsenin unutmadığını bildiği için deri değiştirmiş herhalde. Kendilerine yeni isim de bulamamışlar. Sevabına, isim tekliflerinizi aşağıya yazın da birini alsınlar. Baksana slogan bile bulamamışlar eski yönetimin sloganını aşırmışlar. :)
  • Birşey becereğiniz yok bari gidin tabi yüzünüz varsa Ayçin ve Ayhan Uygundan yardım isteyin.O kadar kahpeliğinize rağmen size en doğru yolu göstereceklerdir.Yetiş Ayhan abi şimdi herzamankinden çok ihtiyacımız var sizlere
  • 1 yildir havacilik tecruben oldu diyelim. Simdi celik is genel sekreteri yunus degirmenciye lisanslandirma ne desek nasil oluyor desek bilmez .celik comakla isimiz olmaz. Arabayi alan mustafa bucan ve nabi ile hic isimiz olmaz. Isciyi satani biz ......!!! Celik is tk ya xxs beden olur.yunus tk ya sabun ve havlu alirmi. Ferhangiller sabunlari aldi arabalarinin arkasindadir. Yada ankarada kire bulastilar bol bol yikanirlar. Ancak o kir cikmaz. Tk mustafa bucan nabi delice ferhangilleri affetmez.
  • Çelik Çomak İş havasını alacak istifamızı verdik sonuna kadar Hava İş.
  • Dispatch ucus isletmeye bagli degil, teknik celik-is e bagli. Bu nasil sacmalik ya anlamak mumkun degil. Iyi bari kokpiti egitim-bir/sen'e kabini de hak-is e baglayin olsun bitsin. Bir de "ideolojik sendika olmaz" diyen var. Ne olsun apolitik sendika mi olsun ? Apolitik sendika mi olur ? Politika, siyaset vs. Falan bilmeden boyle cumleler kuran insan acik ve net gerizekalidir umulur ki bu gerizekali genlerini coluguna cocuguna gecirmemistir. Cahil sigir surusu ya baska bir sey degil. Teknik kokpit kabin birdir ayrilamaz ve teknisyene pass hakki vermekle de koca sirket batmaz. Sizin gibi sigirlarin soz sahibi oldugu sirket ise tabi ki batar. Yemin ediyorum yanimda bu kadar aptal ve cahilce konusan insan gorursem yumruk atmaktan korkuyorum. Hala chp diyen var vay anasini ya
  • Gun birlik ve birlikte hareket etme gunudur. Gorelim bakalim ususecekler simdi. Mustafs Bucan Colak Celik Is ile atelyeleri geziyormus. Ne oldugu belliydi zaten. Talta Hava is olmadi Uted olmadi celik is Allah islah etsin. Birileri de buna bel bagliyordu Uted secimlerinde. Olmayinca super ucak teknisyeni abimiz camiaya kustu.
  • Nabi deliceyi bastemsilci yaptirmayan celik is bugun nabi deliceye umut baglamis. Ortada cikar iliskisi var. Mustafa bucan ve nabi delice ferhangiller familyasindan olmuslar. Uyuma uyutturma. E devlette celik is gorunuyorsunuz. Istifa edin.
  • Arkadaşlar Bizim için en ideal sendika şuanda birleşik metal is sendikasıdır.Lütfen internetten birleşik metal sendikasıyla alakalı araştırma yapın.Türk metal ve çelik iş bizim için uygun değildir.Görün artık bunları.E devlet şifresi ile www.türkiye.gov.tr adresinde çalışma bakanlıgı kısmının altında sendikaya üye olucaz artık.Notere gitmeye veya başka bir belge hazırlamaya gerek yok.Lütfen herkes birleşik metal sendikasını seçsin.Bu demokratik bir seçme hakkıdır ve bunu devlet tanımıştır.Bu seçimimizden dolayı bizi kimse zorlamamalı.Zorlasalar bile unutmayın biz sadece bize tanınmış hakkımızı kullanıyoruz.Onlar ise neler yaptılar...(Arkadaşlar lütfen yorumu beğenin üst sıralarda kalsın herkes en azından nasıl üye olunacagı hakkında bilgi sahibi olsun)

Hava İş Sendikası’nın Teknik A.Ş’de yaşadığı yetki kaybı muhalif seslerin yükselmesini de beraberinde getirdi. “Birlikte ve Birlikle Mutlaka Başaracağız” sloganıyla bir bildiri yayınlayan muhalifler, çalışanlara seslendi.

THY ve Teknik A.Ş çalışanları arasında internet üzerinde hızla yayınlanan bildiriyi kimlerin hazırladığı açıklanmadı. Ancak hem mevcut yönetime hem de eski yönetime karşı eleştiriler yöneltilen bildiride, birlik ve beraberliğe dikkat çekildi. Hava-İş’in bir önceki yönetiminin ‘Birlikte ve Birlikle Mutlaka Başaracağız’ sloganını kullanmalarına rağmen eski yönetimle bir ilgilerinin bulunmadığı öğrenilen muhalif oluşumun bildirisinde önemli mesajlar verildi.

İşte o açıklama:

Sevgili THY Teknik A.Ş emekçileri! Yargıtay tarafından verilen karar gereği, bütün uçak bakım faaliyeti yürüten şirketlerin METAL işkolunda yer aldığı kararından sonra söz sırası size geldi.

Geleceğimiz artık kendi ellerimizdedir. Geleceğimize sahip çıktığımızı, seçtiğimiz sendikayla belirleyeceğiz. Bahsedilen konu “çocuk oyuncağı” değil. Bu husustaki kararınızı verirken, size anlatacağımız sözlere lütfen kulak verin ki süreci sıkıntısız atlatalım.

MEVCUT TİS VE KAZANILMIŞ HAKLARIMIZI KORUYACAK VE GELİŞTİRECEĞİZ

HAVA-İş’in (Yargıtay kararıyla kesinleşti) 2013‘den sonra THY Teknik AŞ ile yürüttüğü her şey usulsüzdür. İmzaladığı teslimiyet belgesi birçok HABOM çalışanı arkadaşımızın THY Teknik AŞ’ye geçişte ücret ve hak kaybına sebep oldu (A0 ve Yardımcı Teknisyen iş grubu vb..). Şimdi ise bu hak kayıplarını telafi edecek şansa sahip olduk.

BİRLİKTE ve BİRLİKLE MÜCADELE ETTİĞİMİZDE GÖRECEKSİNİZ Kİ;

• MEVCUT TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDEKİ; THY TEKNİK EMEKÇİLERİ OLARAK YILLARDIR BEDELLER ÖDEYEREK KAZANDIĞIMIZ TÜM HAKLARIMIZ KORUNACAKTIR

• 4 İKRAMİYEMİZ,

• PASS HAKLARIMIZ

• TÜM SOSYAL HAKLARIMIZ KORUNACAK VE GELİŞTİRİLECEKTİR

• HAVA-İŞ SENDİKASININ YETKİSİ OLMADAN İZMALADIĞI İHANET PROTOKOLÜNÜN ZARARLARINDAN KURTULACAĞIZ.

• EASA’YA SÖYLENEN BİRLEŞME GÖRÜNTÜSÜ ALTINDA IŞTEN ÇIKARILAN TÜM ARKADAŞLARIMIZIN İŞE İADESİ ÖNCELIKLI HEDEFIMIZDIR.

• ÜNVAN ve İNTİBAK KAYIPLARI ÖNLENECEKTİR.

Hassasiyetinizin de farkındayız. Örgütlülüğümüz, sizlere işsizlik korkusu, iş stresi ve huzursuzluk verecek her türlü duruma mani olacak. Yalnızca istediklerimizin ve onayladıklarımızın hayata geçmesini sağlayacak.

SENDİKAL İLKELERİMİZ

Sizleri BİRLİKTE ve BİRLİKLE davranmaya davet ederken, nasıl bir sendikal yapıyı kuracağımızı ve bu yapının diğer sendikal yapılardan ne kadar farklı ve demokratik olduğunu göreceksiniz.

Sendikal işleyişte;

• SENDİKAL KESİNTİLER %1LER SEVİYESİNDE OLACAK VE BU SEVİYEDE TUTULACAK.

• HAVACILIK ŞUBELERİ KURULARAK BİLGİLİ ve DONANIMLI TEMSİLCİ, YÖNETİCİLERİMİZLE TİS GÖRÜŞMELERİ YAPILACAK.

• TÜM TEMSİLCİLERİ SEÇİMLE İŞBAŞINA GETİRİLECEK. ATANMIŞ TEMSİLCİ OLMAZ.

• SENDİKACILIK KAZANÇ KAPISI OLMAKTAN ÇIKACAK. YÖNETİCİLERİMİZ ASGARİ SAYIDA PROFESYONEL OLACAK VE ÇOĞUNLUĞU THY TEKNİK AŞ’DEKİ İŞLERİNE DEVAM EDECEKLER, SİZLERLE AYNI HAKLARA SAHİP OLACAKLAR.

MÜCADELEMİZDE HEPİMİZ EŞİTİZ

Bizce, ideal sendika, işverenle müzakere ederken diplomatik, konusunda uzman ve üyelerinin hakkını doğru argümanlarla savunmalıdır.İdeolojik ve militan sendikacılık, nihayetinde dönüp dolaşıp üyelere zarar verir. Biz siyasetten bağımsız, tek doğrusu üyenin çıkarı olan bir politikaya sahibiz.

Biz, silahlı korumayla gezen başkanı olan bir sendika istemiyoruz. Bu zaten bizim felsefemiz değildir. Bizim yöneticilerimiz sabah sizinle aynı servise binen aynı işyerine gelen kişiler olacak.

Biz işçiyi işverenin kucağına bırakan ve işçiye rağmen üyenin zararına sözleşme imzalayan sözde milliyetçi özde satışçı sendika istemiyoruz.

SENDİKAL ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZ, THY TEKNİK AŞ ÇALIŞANLARININ GELECEK UMUDUDUR. GELİN KAOS VE ÇATIŞMAYA DEĞİL MUTLULUK VE UMUDA DESTEK OLUN. BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ BİR MÜCADELEYE OMUZ VERELİM.

LÜTFEN HİÇBİR ARKADAŞIMIZ BİREYSEL VE FEVRİ KARARLAR ALMASIN. ORTAK ÇIKARLARIMIZ İÇİN ÜYELİK DÂHİL HER KONUDA BİRLİKTE DAVRANMALIYIZ VE ÖYLE DAVRANACAĞIZ.

BİRLİKTE ve BİRLİKLE MUTLAKA BAŞARACAĞIZ.

Hava İş'i yerden yere vurdular

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Mutlu ~ 9 yıl önce
Ali Kemal Tatlıbal ile HAVA-İŞ başarıya koşacaktır. Öncekilerin sendikayı çifliğe çevirdiğine şahit olmuştuk unutmayalım. Ali Bey'e destek olmaya devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Celikis ~ 9 yıl önce
Zamanında celik isi gördük bizi dinlemeden alel acele sozlesmeyi imzaladi.200 lira zam aldi 100 lira aidat kesti.Kapali kapilir ardinda ne kararlar alindi.Nabi hoca diye cikmislar yola zamaninda onuda gorduk 2500 habomcunun hakkini savunacagina mng geciste belki sayisi 50 yi gecmez kisinin hakki ve kendi cebini dusundu.Simdi o eskimis yuzlerin bizim karsimiza cikacak yuzu yok bucani çıkarmışlar sirin gozukmek icin birde utanmadan bizim sucumuz yok bu karari avrupa birligi almis diyor.Bizde yedik yargitaya davayi avrupa birliği acti degilmi .Benim sahsi fikrim celik is haricinde turk ise bagli turk metal yada diske bagli birlesik metalle oturup mevcut haklarimiz korunup yeni kazanimlar elde etmeliyiz.benim gonlum diskten yana en iyi isi bunlar yapiyor.Burda bazi arkadaslar yazmis diske soyle boyle diye sendikanin siyaseti olmaz senin hakkini ararken patron kucagina oturuyormu oturmuyor mu ona bakalir.Zamanin patron kucagina oturanlari gorduk.Akilli insan iki kez ayni delikten girmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turuncu ~ 9 yıl önce
Gökkuşağı Hareketi, tırsıp genel kurula gelemeyen turuncu listesini kimsenin unutmadığını bildiği için deri değiştirmiş herhalde. Kendilerine yeni isim de bulamamışlar. Sevabına, isim tekliflerinizi aşağıya yazın da birini alsınlar. Baksana slogan bile bulamamışlar eski yönetimin sloganını aşırmışlar. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 9 yıl önce
Birşey becereğiniz yok bari gidin tabi yüzünüz varsa Ayçin ve Ayhan Uygundan yardım isteyin.O kadar kahpeliğinize rağmen size en doğru yolu göstereceklerdir.Yetiş Ayhan abi şimdi herzamankinden çok ihtiyacımız var sizlere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yunus degirmenci ~ 9 yıl önce
1 yildir havacilik tecruben oldu diyelim. Simdi celik is genel sekreteri yunus degirmenciye lisanslandirma ne desek nasil oluyor desek bilmez .celik comakla isimiz olmaz. Arabayi alan mustafa bucan ve nabi ile hic isimiz olmaz. Isciyi satani biz ......!!! Celik is tk ya xxs beden olur.yunus tk ya sabun ve havlu alirmi. Ferhangiller sabunlari aldi arabalarinin arkasindadir. Yada ankarada kire bulastilar bol bol yikanirlar. Ancak o kir cikmaz. Tk mustafa bucan nabi delice ferhangilleri affetmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 9 yıl önce
Çelik Çomak İş havasını alacak istifamızı verdik sonuna kadar Hava İş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynenn ~ 9 yıl önce
her yerde emek haını vardır bunları Allaha havale edıoyorum
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Dispatch ucus isletmeye bagli degil, teknik celik-is e bagli. Bu nasil sacmalik ya anlamak mumkun degil. Iyi bari kokpiti egitim-bir/sen'e kabini de hak-is e baglayin olsun bitsin. Bir de "ideolojik sendika olmaz" diyen var. Ne olsun apolitik sendika mi olsun ? Apolitik sendika mi olur ? Politika, siyaset vs. Falan bilmeden boyle cumleler kuran insan acik ve net gerizekalidir umulur ki bu gerizekali genlerini coluguna cocuguna gecirmemistir. Cahil sigir surusu ya baska bir sey degil. Teknik kokpit kabin birdir ayrilamaz ve teknisyene pass hakki vermekle de koca sirket batmaz. Sizin gibi sigirlarin soz sahibi oldugu sirket ise tabi ki batar. Yemin ediyorum yanimda bu kadar aptal ve cahilce konusan insan gorursem yumruk atmaktan korkuyorum. Hala chp diyen var vay anasini ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Gun birlik ve birlikte hareket etme gunudur. Gorelim bakalim ususecekler simdi. Mustafs Bucan Colak Celik Is ile atelyeleri geziyormus. Ne oldugu belliydi zaten. Talta Hava is olmadi Uted olmadi celik is Allah islah etsin. Birileri de buna bel bagliyordu Uted secimlerinde. Olmayinca super ucak teknisyeni abimiz camiaya kustu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mert ~ 9 yıl önce
Nabi deliceyi bastemsilci yaptirmayan celik is bugun nabi deliceye umut baglamis. Ortada cikar iliskisi var. Mustafa bucan ve nabi delice ferhangiller familyasindan olmuslar. Uyuma uyutturma. E devlette celik is gorunuyorsunuz. Istifa edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Diske geçit yok ~ 9 yıl önce
Kürtçü hdp li diske geçit yok.
Arkadaşlar ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar Bizim için en ideal sendika şuanda birleşik metal is sendikasıdır.Lütfen internetten birleşik metal sendikasıyla alakalı araştırma yapın.Türk metal ve çelik iş bizim için uygun değildir.Görün artık bunları.E devlet şifresi ile www.türkiye.gov.tr adresinde çalışma bakanlıgı kısmının altında sendikaya üye olucaz artık.Notere gitmeye veya başka bir belge hazırlamaya gerek yok.Lütfen herkes birleşik metal sendikasını seçsin.Bu demokratik bir seçme hakkıdır ve bunu devlet tanımıştır.Bu seçimimizden dolayı bizi kimse zorlamamalı.Zorlasalar bile unutmayın biz sadece bize tanınmış hakkımızı kullanıyoruz.Onlar ise neler yaptılar...(Arkadaşlar lütfen yorumu beğenin üst sıralarda kalsın herkes en azından nasıl üye olunacagı hakkında bilgi sahibi olsun)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kasa ~ 9 yıl önce
Kasayı eski hava işçiler gibi yeniden boşaltsınlar diyemi. Diskle olan hiç bişeye girmem

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000