28 Ağustos 2013, Çarşamba 11:10:13

HAVA İŞ YÖNETİMİNE BİR ADAY DAHA

Hava İş Sendikası’nda yaklaşan genel kurul öncesi bir grup daha yönetime aday olduğunu açıkladı. Yeni hareketin adı ne, hangi isimlerden oluşuyor?
  • REFORM HAREKETİ ADINA DUYURU; Ulusal basında ve bir çok intetnet sitesinde hakkımızda çıkan yalan yanlış haberleri yapanları, çıktığımız yolda önümüze çeşitli hilelerle engeller oluşturmaya çalınları, seçim zamanı sandıkta kozlarımızı paylasmaya davet ediyorum. Sizin tarzınıza uygun değil ama bırakın kararı seçmen versin. Ben ve birlikte yol yürüdüğüm güzide ekibim bugüne kadar hiç kimsenin adamı olmamış ve kimsenin boyunduruğu altına girmemiştir. Bizler bu yola çıkarken dürüstlüğümüzle, güvenilirliğimizle ve dik duruşumuzla pekişen birlik hareketi ile kenetlendik. Seçim çalışmaları süresince de duruşumuzu asla bozmadık ve bozmayacağız. Hiçbirşey kesin değildir. Seçimi kazanamayabiliriz. Ancak kişiliğimizden ve duruşumuzdan zerre kadar taviz vermediğimizden dolayı yine kazanan biz olacağız. Saygılarımızla. Dürüst, ilkeli, şeffaf ve güçlü bir sendika için Reform Hareketi...
  • Herkeste heyecan yaratan bir gelisme oldu sanirim, bu hareket. Dip dalga gibi. Her sahilde yankilandi. Sirketini ve gelecegini dusunene, yuzu gulen bir sendikacilik ve is barisini onemseyen herkes bu gruba destek olmali. Goruldugu gibi tek adami oynamiyorlar. Katilimci olduklari belli. Herkes bir ucundan tutmali bence.
  • Sonunda haklarımızı gercekden savunacak ve kendi hırsları ugruna binlerce kişiyi magdur etmeyecek, yeniden tum personeli bir araya toplayacak ve catışmaları sonlandıracak bir senika geliyor. yolunuz acık olsun,tam destek
  • Konu bu kadar yorumla dikkatimi cekti. Bana pala demeyin de kim derseniz deyiverin. Adam yuzunden birgun yuzumuz gulmedi siyasi cikarlar ugruna perisan olduk. Adi reformsa icinde pala yoksa tam destek kardesim rahat olun.
  • eskilerin neler yaptıkları yada yapamadıkları ortada, kesinlike bir değişim şart. bu arkadaşlar idealist aklı başında kimseler. kesinlikle iyi işler başaracaklarına inanıyorum, yorumlara da bakıyorumda bazı kimseler resmen karalama, çamur atma çekememezlik yapmışlar... yorumlarından aşağı yukarı kimler olduğunu belli.
  • Allah yollarını açık eylesin....
  • Diğer BÜTÜN aday gruplar hepsi aynı yiyici zihniyetin değişik versiyonları, aralarında hçbir fark yok, ana ortak noktaları ise menfaat, çalışan ise umurlarına gelmez. Bu yeni oluşum onlardan farklı. Düzgün, dürüst, aklı başında, sağlam insanlar. Sizleri destekliyoruz. İnşallah Atilay ve Atilay'ın diğer versiyonlarından en kısa zamanda kurtuluruz. Bizi temsil edecek adam gibi bir profesyonel kadroya ihtiaycımız var. Yeter artık bu sendikacılık adı altında militarist zihniyetli kan emici beceriksizlerden çektiklerimiz. Düşün artık yakamızdan. ÖŞ
  • Yakinda reformun nasil olduğunu herkes gorecek.. adam gibi adamlar listesi.. allah yar ve yardimciniz olsun... birliginiz daim olsun..
  • bu ne ya gine siyasetcerin cocuklari veya akrabalarindan olusan bi liste goruyoruz. Yalandan yere simdi birlk zamani diyorlar .
  • Gerçekten böyle bir hareketin bayrağı teslim almasına ihtiyacımız var..herseyden önce aldıklatı tehditler ve karalama kampanyalarına bakılırsa doğru yolda oldukları aşikar bu arkadaşların...

Hava İş Sendikası’nda delege seçimleri öncesi aday gruplar birer birer ortaya çıkmaya başladı. Daha önce Emek Meclisi ve Gökkuşağı Hareketi’nin yönetime aday olduğunu açıklaması ve seçim startını vermesinden sonra bir grup daha sendika yönetimine talip oldu. Reform Hareketi adıyla ortaya çıkan grup, üyelere gönderdiği deklarasyonla seçim için kolları sıvadıklarını duyurdu.

İşte Reform Hareketi’nin deklarasyonu:

Hepinizin de yakından tanıklık ettiğiniz gibi;  toplu iş sözleşmesindeki tıkanma, akabinde sendika yönetiminin almış olduğu grev kararı ve çalışanların bu grev kararını ciddiye almamaları ile sendika konusu kangren bir durum almıştır. Mevcut yönetimin 24 yıldır uyguladığı kavgacı politikalar neticesinde oluşan hali hazırdaki sendika kültürü, bu alana adım attığımız andan itibaren polemiklerle ve kişiselleşmiş gereksiz tartışmalarla karşılaşacağımızı düşündürse de haklarımızın korunması ve şirketimize olan aşkımız bu konuyu artık bu kişilere bırakmamak gerektiğine bizi ikna etmiş bulunuyor.

KAVGA DEĞİL BİRLİK ZAMANI

Bizler, sendikacılığın ideolojik bir alan haline gelmesini ve bu bağlantı üzerinden çalışanlarda ve toplumda ayrışmalara sebebiyet vermesini kabul etmiyoruz.

Şirket ve çalışanların bir bütün olduğuna inanıyoruz. Şirketlerin gücü ve imkanları nispetinde çalışanlara olanak sunabildiği, çalışanların da şirketin kendilerine sağladığı imkanlar ölçüsünde şirket ile bağ kurduğu gerçeğinden hareketle; kavgadan ve ideolijiden uzak, bilimsel verilerle müzakere eden bir sendika anlayışının kurulması ve böylece çalışan haklarının rasyonel bir yaklaşımla korunması gerekmektedir.

MODERN SENDİKACILIĞIN GEREKLERİ

Bizler, dünyadaki modern sendikacılığın gelmiş olduğu seviyeyi Türk Hava Yolları’na taşımak gibi bir önceliği çıkış noktası olarak temel bir ilke kabul ediyoruz. Bu amaçla, sendikayı şirket yönetiminin karşıtı olarak konumlandıran, sendikacılığı kavga etmek olarak anlayan eski tarz sendikacılığa inanmıyoruz. Sendikacılığın yeniden kendini tanımlaması, küresel çapta bir gerekliliktir. Çalışanların işlerini koruyabilmesi ve daha iyi şartlarda çalışabilmesi dünyanın geldiği duruma direnerek değil, bu durumun gerekliliklerini önce anlayarak ve sonra çalışanlara yatırım yaparak mümkündür.

DEĞİŞİME SEN DE KATIL

Şimdi, kaderine sahip çıkma zamanı. Sen de değişimin bir parçası ol, sendikana ve geleceğine sahip çık.

Reform Hareketi ‘nde yer alan isimler şöyle:

Sercan Kandemir Kabin Memuru  
Bilal Demir Mühendis
Gülçin Şen Kabin Memuru  
Talip Kışlakçı Memur
Sedat Cangül Uzman  
Ali Kemal Tatlıbal Şef
Mustafa Akgün Teknisyen  
Ömer Önder Haberdar Uzman

HAVA İŞ YÖNETİMİNE BİR ADAY DAHA

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

REFORM HAREKETİ ~ 11 yıl önce
REFORM HAREKETİ ADINA DUYURU; Ulusal basında ve bir çok intetnet sitesinde hakkımızda çıkan yalan yanlış haberleri yapanları, çıktığımız yolda önümüze çeşitli hilelerle engeller oluşturmaya çalınları, seçim zamanı sandıkta kozlarımızı paylasmaya davet ediyorum. Sizin tarzınıza uygun değil ama bırakın kararı seçmen versin. Ben ve birlikte yol yürüdüğüm güzide ekibim bugüne kadar hiç kimsenin adamı olmamış ve kimsenin boyunduruğu altına girmemiştir. Bizler bu yola çıkarken dürüstlüğümüzle, güvenilirliğimizle ve dik duruşumuzla pekişen birlik hareketi ile kenetlendik. Seçim çalışmaları süresince de duruşumuzu asla bozmadık ve bozmayacağız. Hiçbirşey kesin değildir. Seçimi kazanamayabiliriz. Ancak kişiliğimizden ve duruşumuzdan zerre kadar taviz vermediğimizden dolayı yine kazanan biz olacağız. Saygılarımızla. Dürüst, ilkeli, şeffaf ve güçlü bir sendika için Reform Hareketi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Repormist ~ 11 yıl önce
Herkeste heyecan yaratan bir gelisme oldu sanirim, bu hareket. Dip dalga gibi. Her sahilde yankilandi. Sirketini ve gelecegini dusunene, yuzu gulen bir sendikacilik ve is barisini onemseyen herkes bu gruba destek olmali. Goruldugu gibi tek adami oynamiyorlar. Katilimci olduklari belli. Herkes bir ucundan tutmali bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tam destek ~ 11 yıl önce
Sonunda haklarımızı gercekden savunacak ve kendi hırsları ugruna binlerce kişiyi magdur etmeyecek, yeniden tum personeli bir araya toplayacak ve catışmaları sonlandıracak bir senika geliyor. yolunuz acık olsun,tam destek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin ekip ~ 11 yıl önce
Konu bu kadar yorumla dikkatimi cekti. Bana pala demeyin de kim derseniz deyiverin. Adam yuzunden birgun yuzumuz gulmedi siyasi cikarlar ugruna perisan olduk. Adi reformsa icinde pala yoksa tam destek kardesim rahat olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reform şart ~ 11 yıl önce
eskilerin neler yaptıkları yada yapamadıkları ortada, kesinlike bir değişim şart. bu arkadaşlar idealist aklı başında kimseler. kesinlikle iyi işler başaracaklarına inanıyorum, yorumlara da bakıyorumda bazı kimseler resmen karalama, çamur atma çekememezlik yapmışlar... yorumlarından aşağı yukarı kimler olduğunu belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reformist. ~ 11 yıl önce
Allah yollarını açık eylesin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başarılar ~ 11 yıl önce
Diğer BÜTÜN aday gruplar hepsi aynı yiyici zihniyetin değişik versiyonları, aralarında hçbir fark yok, ana ortak noktaları ise menfaat, çalışan ise umurlarına gelmez. Bu yeni oluşum onlardan farklı. Düzgün, dürüst, aklı başında, sağlam insanlar. Sizleri destekliyoruz. İnşallah Atilay ve Atilay'ın diğer versiyonlarından en kısa zamanda kurtuluruz. Bizi temsil edecek adam gibi bir profesyonel kadroya ihtiaycımız var. Yeter artık bu sendikacılık adı altında militarist zihniyetli kan emici beceriksizlerden çektiklerimiz. Düşün artık yakamızdan. ÖŞ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
s4 ~ 11 yıl önce
Yakinda reformun nasil olduğunu herkes gorecek.. adam gibi adamlar listesi.. allah yar ve yardimciniz olsun... birliginiz daim olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kolcuoğlu ~ 11 yıl önce
bu ne ya gine siyasetcerin cocuklari veya akrabalarindan olusan bi liste goruyoruz. Yalandan yere simdi birlk zamani diyorlar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeter artık ~ 11 yıl önce
Gerçekten böyle bir hareketin bayrağı teslim almasına ihtiyacımız var..herseyden önce aldıklatı tehditler ve karalama kampanyalarına bakılırsa doğru yolda oldukları aşikar bu arkadaşların...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000