13 Mart 2016, Pazar 09:07:16

Hava İş Sendikası'ndan balonlu grev!

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da bir araya gelen Hava İş Sendikası üyeleri, balon patlatarak balon firmalarını protesto etti.
  • İşverenin emriyle, hayatında sendikanın önünden geçmeyen insanlardan oluşan bir sendika yönetimi, Topçu'nun kızının düğününe gitmek için Antalya'daki sendikal toplantıyı yarıda terk eden, kendi nikahının şahitliğini de yine aynı Topçu'nun yaptığı bir sendika başkanı, 2 senedir ofislerde görülmeyen sendika yöneticileri ve temsilcileri, sendikal örgütlenme adına sadece Nevşehir'de 80 balon işçisini sendikalı yapabilen ama binlerce çalışanı olan diğer havayolu, yer hizmetleri şirketlerine es geçen bir sendika yönetimi!?! Başka hangi ülkede görebilirsiniz? Örneği var mı? Mümkün mü?
  • Madem sendikal mücadele ve örgütlülüğe bu kadar düşkünsünüz, neden sadece THY'de ve daha yeni sendikalı yaptığınız 80 baloncunun firmalarında örgütlüsünüz? THY'de 2013 Aralık'ta imzaladığınız 24. dönem TİS rezalet. 2 senedir hiçbir ofiste sendikacı gözükmedi. Ali Kemal, Serdar Uygur abin Personel Başkanıyken onu ziyaret etmek dışında şirkete geldiğin görülmedi. İşçilerle sadece Hava-İş sitesinde mi hasbihal ediyorsun? Neden hiçbir temsilci ofisleri dolaşıp bilgi vermiyor? 4 senedir ikramiyeler 8 gün geç yatıyor? Dava açtınız mı? Sadece mail atarak mı tepki koyabiliyorsunuz? Bu mu sizin sendikacılığınız?
  • Ali Kemal evladım, sana sendikayı Nevşehir'de balon patlat diye mi verdim ben? Ben gittim diye TİS görüşmelerine de girmez olmuşsun. Sendikanın başında dur, çiçek göndermeye, Abant'ta şirketin zaten verdiği İSG eğitimi bahanesiyle tatil yaptırmaya, inşaatçılık ve kooperatifçilik oynamaya devam et. Gözlerundan öpeyrum canim evladum.
  • 20 bin küsur THY çalışanının Tİs görüşmeleri bitmemişken, binlerce havacılık çalışanı (Atlas, Pegasus, Onur, Havaş, TGS vb..) sendikasızken, Nevşehir'deki 80 işçiyi örgütleyip, ellerde balonlar eylemcilik mi oynuyor Hava-İş Sendikası yönetimi ve başkanı Ali Kemal?! Bravo! Bu kadar yazıp çizdiğiniz THY işvereni için de bir balon patlatsaydınız bu son 2 sene içinde. Neden patlatamadınız?
  • Bir dönem yorum yapmıştım.bu sendika şirketleri zarara sokmak için 3 5 işbirlikçi buluyor önce işyerinde doğru olmayan uygulamalar için bunları kullanıyor sonrada ortaya çıkıp balon gösteri yapıyor.ülkenin toplamında üye sayısı toplandıkları kadar.kendilerini 300 spartalı zannediyorlar.bunlara inanarak yola çıkanlara üzülüyorum,hiçbir doğru sonuç alamamış bir yönetim ekibi...örnek thy çalışanlarının sonu
  • Sendika Başkan'ı Nevşehir'de balon patlayacağına sendika ile THY arasında devam eden toplu iş sözleşmesine kafa yorsun.
  • Gülmekten bayıldım vaybe balon ha helal olsun thy nin 300uçak için çalıştırdığı personelin hakları için mücadele etsen ya hadi olmadı özel havayolu personeli için örgütlensen ya balon malon hikaye pehlivan.
  • Atilay Ayçin'den sonra Hava-İş diye bir sendika mı kaldı? Neyin kafasında bunlar.
  • Korumalar nerede basgan tek basina dolasma
  • Bu sayıda bir hata olmasın??

Hava İş Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık 300 Hava İş Sendikası üyesi Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde balon uçuş alanında basın açıklaması yaparak tepki göstermek için balon patlattı.

Göreme beldesinde düzenlenen 'Dayanışma Eylemi'nde sendika üyeleri halay çekerek balon firmalarını protesto etti. Hava İş Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, burada yaptığı açıklamada iş verenlerin kendilerini öcü gibi göstermelerinden dolayı rahatsız olduklarını kaydetti.

Tatlıbal, “Biliyoruz ki ülkemiz nadide güzelliklerine sahip bu şehrimiz bu bölgemiz Kapadokya’mız sadece kendisine değil yaptığın turizm ataklarıyla ülkemizin ekonomisine de nice katkılar sağlamıştır. Bu vesile ile sadece işçilerim için değil burada iş veren olarak faaliyet gösteren Nevşehir’e ve ülkemize katkısının ekonomimize sağladığı katkısının bilincinde olduğumuzu bildirmek istiyorum. Ve onlara ülkem adına yine teşekkür etmek istiyorum. Ancak üzüldüğümüz bir husus var ki geçmiş yıllardan kalmış bir zihniyet olarak algılıyoruz. Belli grupların bizleri öcü gibi göstermesi, işçilerini tehdit ederek sendikalaşmasının önüne engel olması, bizleri saf dışı bırakma gayreti işçilerin aslında sevilmediğini gösteriyor. Biz bugün burada işçi kardeşimize sadece yaşam standartları daha iyi hale gelsin, sosyal haklarının en iyi düzene çekilsin ve en önemlisi iş garantisi olsun isteklerimizi belirtmek üzere burada toplandık” diye konuştu.

"SADECE ALNIMIZIN TERİNİ İSTİYORUZ"
Kapadokya Bölgesinde sıcak hava balon turları düzenleyen bir firmada çalışan ve grev yapan balon çalışanı Suat Daşdelen ise, “Patronlarımızdan hiçbir isteğimiz yok. Bizim onların parasında pulunda gözümüz yok. Biz sadece alnımızın terini istiyoruz” dedi. Açıklamaların ardından yaklaşık 300 kişi yanlarında getirdiği balonları şişirerek patlattı.





Hava İş Sendikası'ndan balonlu grev!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Trajikomik ~ 8 yıl önce
İşverenin emriyle, hayatında sendikanın önünden geçmeyen insanlardan oluşan bir sendika yönetimi, Topçu'nun kızının düğününe gitmek için Antalya'daki sendikal toplantıyı yarıda terk eden, kendi nikahının şahitliğini de yine aynı Topçu'nun yaptığı bir sendika başkanı, 2 senedir ofislerde görülmeyen sendika yöneticileri ve temsilcileri, sendikal örgütlenme adına sadece Nevşehir'de 80 balon işçisini sendikalı yapabilen ama binlerce çalışanı olan diğer havayolu, yer hizmetleri şirketlerine es geçen bir sendika yönetimi!?! Başka hangi ülkede görebilirsiniz? Örneği var mı? Mümkün mü?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekçi ~ 8 yıl önce
Madem sendikal mücadele ve örgütlülüğe bu kadar düşkünsünüz, neden sadece THY'de ve daha yeni sendikalı yaptığınız 80 baloncunun firmalarında örgütlüsünüz? THY'de 2013 Aralık'ta imzaladığınız 24. dönem TİS rezalet. 2 senedir hiçbir ofiste sendikacı gözükmedi. Ali Kemal, Serdar Uygur abin Personel Başkanıyken onu ziyaret etmek dışında şirkete geldiğin görülmedi. İşçilerle sadece Hava-İş sitesinde mi hasbihal ediyorsun? Neden hiçbir temsilci ofisleri dolaşıp bilgi vermiyor? 4 senedir ikramiyeler 8 gün geç yatıyor? Dava açtınız mı? Sadece mail atarak mı tepki koyabiliyorsunuz? Bu mu sizin sendikacılığınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamdi Topçu ~ 8 yıl önce
Ali Kemal evladım, sana sendikayı Nevşehir'de balon patlat diye mi verdim ben? Ben gittim diye TİS görüşmelerine de girmez olmuşsun. Sendikanın başında dur, çiçek göndermeye, Abant'ta şirketin zaten verdiği İSG eğitimi bahanesiyle tatil yaptırmaya, inşaatçılık ve kooperatifçilik oynamaya devam et. Gözlerundan öpeyrum canim evladum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışan ~ 8 yıl önce
20 bin küsur THY çalışanının Tİs görüşmeleri bitmemişken, binlerce havacılık çalışanı (Atlas, Pegasus, Onur, Havaş, TGS vb..) sendikasızken, Nevşehir'deki 80 işçiyi örgütleyip, ellerde balonlar eylemcilik mi oynuyor Hava-İş Sendikası yönetimi ve başkanı Ali Kemal?! Bravo! Bu kadar yazıp çizdiğiniz THY işvereni için de bir balon patlatsaydınız bu son 2 sene içinde. Neden patlatamadınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
300 spartalılar ~ 8 yıl önce
Bir dönem yorum yapmıştım.bu sendika şirketleri zarara sokmak için 3 5 işbirlikçi buluyor önce işyerinde doğru olmayan uygulamalar için bunları kullanıyor sonrada ortaya çıkıp balon gösteri yapıyor.ülkenin toplamında üye sayısı toplandıkları kadar.kendilerini 300 spartalı zannediyorlar.bunlara inanarak yola çıkanlara üzülüyorum,hiçbir doğru sonuç alamamış bir yönetim ekibi...örnek thy çalışanlarının sonu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vecihi ~ 8 yıl önce
Sendika Başkan'ı Nevşehir'de balon patlayacağına sendika ile THY arasında devam eden toplu iş sözleşmesine kafa yorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bayıldım ~ 8 yıl önce
Gülmekten bayıldım vaybe balon ha helal olsun thy nin 300uçak için çalıştırdığı personelin hakları için mücadele etsen ya hadi olmadı özel havayolu personeli için örgütlensen ya balon malon hikaye pehlivan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tektekci ~ 8 yıl önce
Atilay Ayçin'den sonra Hava-İş diye bir sendika mı kaldı? Neyin kafasında bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aman ~ 8 yıl önce
Korumalar nerede basgan tek basina dolasma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
300 kisi? ~ 8 yıl önce
Bu sayıda bir hata olmasın??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000