16 Nisan 2009, Perşembe 12:27:12

BU KARAR HAVA İŞ'İ ÜZECEK!

Hükümetin, Sendikalar Yasası’nda yapacağı değişikliklerle, sendikal örgütlenme, grev ve lokavt hakları kolaylaştırılacak, sendikalara mali denetleme de gelecek. Bu düzenleme, en çok Hava-İş Sendikası’nı üzecek...
  • Bu ülkede her kurumun olduğu gibi Yeminli Mali Müşavirlerinde kötüsü vardır. Bağımsız denetim, YMM denetimi gibi maskelerle şirketler veya burada Sendikalar parasını verip denetimlerini yaptıracaklar. Bunun öteside düşünülemez. Siz olsanız kendi paranızla sizden hesap soracak birini seçip kendinizi denetletirmisiniz ? UÇANFİL
  • Herkesin, her kurumun, her şirketin denetlenebilir ve şeffaf olması gerekir. Yeterki herkese ADİL bir şekilde olsun. Bundan doğal ve güzel birşey olabilir mi? Gizli kapılar ardında yapılan işler, hesaplar ve ihalelerden milletçe bıktık artık ya...
  • THY bilançolarını ve tüm hareketlerini halka açık şirket olması hasebiyle zaten açıklamakta ve gazetelere ilan etmektedir. İMKB tarafındanda bunlar ayrıca kontrol edilmektedir. Personeline hak yok hukuk yok sosyal hak yok demişsiniz, yani insanda biraz olsun sıkılma olur. Tüm işverenlerin işçi çıkardığı dönemde %6 zam verdi şirket hala doymadınız. Daha iyisini alabileceğiniz bir yer varmı türkiyede? Varsa orada çalışın zorla tutanmı var sizi. İşsiz aşsız kalmadığınız sürece bunun değerini anlamayacaksınız anlaşılan. Hava iş e gelince, eğer usülsüz bir işiniz yoksa, toplanan paralar terör örgütü veya yasadışı yerlere, kanunda belirtilen şeklin dışında yerlere gitmediyse, denetlenmekten korkacak bir durum yok demektir. İdeolojik bakmayalım.
  • hava iş in üye aidatlarının nerelerde kullanıldığının kamuıoyuna açıklanmasını istiyorsunuz..iyi de yapıyorsunuz...peki aynı şeyi thy yönetiminden de talep ediyor musunuz? thy yönetimi başbakanlığa uçaklar,helikopter ler vs alırken,bakanlara,milletvekillerine kendi yandaş cemaat mensuplarına,akrabalarına bedava bilet dağıtıyor ken de soru yor musunuz kimin parasıyla bu masrafları karşılıyorsunuz diye?? personeline gelince para yok,sosyal hak yok hiçbir şey yok ama onlara gelince var..thy yönetimine dünya ile yarışıyoruz diyorsunuz peki çalışanlarınıza verdiğiniz maaş,sosyal haklar vs dünyadaki eşdeğer firmalarla aynı seviyede mi eğer değilse ki (tabii ki değil) diye de sorabiliyor musunuz?
  • Herkes hesap vermek mecburiyetindedir.Kamu hizmeti verenler ve alanlar buna dahil olmalidir.Ben bile evimde esimle paylasiyorum harcamalarimi ne icin süpheli olmamak icin.Ic huzur buna baglidir.

Hükümetin Avrupa Birliği ve Uluslararası Çalışma Örgütü standartlarına göre hazırladığı yeni yasa tasarısı ile sendikal örgütlenme, grev ve lokavt hakları kolaylaştırılacak.

Üzerinde çalışılan yeni düzenlemenin getirdiği en önemli değişikliklerden biri de sendikaların mali denetimi ile ilgili. Tasarının yasalaşması halinde,  sendika ve konfederasyonlar 12 yıl sonra yeniden mali denetime tabi olacak. Sendikaların, tüm gelir-gider hesapları ve harcamalar yeminli mali müşavirler tarafından denetlenecek. Böylece işçi aidatlarının sendika yöneticileri tarafından farklı amaçlarla kullanılmasının ve suiistimallerin önüne geçilecek.

1997 yılında yapılan bir değişiklikle sendikalar mali denetim dışında bırakılmıştı. Yeni tasarıyla denetim yetkisi yeniden yasaya giriyor. Tasarıya göre sendika ve konfederasyonların gelir ve giderleri, yıllık dönemler halinde, ruhsat almış ve denetim yetkisine sahip yeminli mali müşavirler tarafından denetlenecek.

Yeni düzenlemeler birçok sendika gibi Hava-İş’i de bir hayli üzecek gibi görünüyor. Yıllardır mali açıdan denetlenmeyen Hava-İş Sendikası, yeni düzenlemeden sonra her kuruşun hesabını verecek.

Hatırlanacağı üzere bir süre önce AirportHaber, Hava-İş Sendikası’nın üye aidatlarının nerelerde kullanıldığının kamuoyuna açıklanmasını istemişti.

UYARI

BU KARAR HAVA İŞ'İ ÜZECEK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
Bu ülkede her kurumun olduğu gibi Yeminli Mali Müşavirlerinde kötüsü vardır. Bağımsız denetim, YMM denetimi gibi maskelerle şirketler veya burada Sendikalar parasını verip denetimlerini yaptıracaklar. Bunun öteside düşünülemez. Siz olsanız kendi paranızla sizden hesap soracak birini seçip kendinizi denetletirmisiniz ? UÇANFİL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Herkesin, her kurumun, her şirketin denetlenebilir ve şeffaf olması gerekir. Yeterki herkese ADİL bir şekilde olsun. Bundan doğal ve güzel birşey olabilir mi? Gizli kapılar ardında yapılan işler, hesaplar ve ihalelerden milletçe bıktık artık ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY bilançolarını ve tüm hareketlerini halka açık şirket olması hasebiyle zaten açıklamakta ve gazetelere ilan etmektedir. İMKB tarafındanda bunlar ayrıca kontrol edilmektedir. Personeline hak yok hukuk yok sosyal hak yok demişsiniz, yani insanda biraz olsun sıkılma olur. Tüm işverenlerin işçi çıkardığı dönemde %6 zam verdi şirket hala doymadınız. Daha iyisini alabileceğiniz bir yer varmı türkiyede? Varsa orada çalışın zorla tutanmı var sizi. İşsiz aşsız kalmadığınız sürece bunun değerini anlamayacaksınız anlaşılan. Hava iş e gelince, eğer usülsüz bir işiniz yoksa, toplanan paralar terör örgütü veya yasadışı yerlere, kanunda belirtilen şeklin dışında yerlere gitmediyse, denetlenmekten korkacak bir durum yok demektir. İdeolojik bakmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hava iş in üye aidatlarının nerelerde kullanıldığının kamuıoyuna açıklanmasını istiyorsunuz..iyi de yapıyorsunuz...peki aynı şeyi thy yönetiminden de talep ediyor musunuz? thy yönetimi başbakanlığa uçaklar,helikopter ler vs alırken,bakanlara,milletvekillerine kendi yandaş cemaat mensuplarına,akrabalarına bedava bilet dağıtıyor ken de soru yor musunuz kimin parasıyla bu masrafları karşılıyorsunuz diye?? personeline gelince para yok,sosyal hak yok hiçbir şey yok ama onlara gelince var..thy yönetimine dünya ile yarışıyoruz diyorsunuz peki çalışanlarınıza verdiğiniz maaş,sosyal haklar vs dünyadaki eşdeğer firmalarla aynı seviyede mi eğer değilse ki (tabii ki değil) diye de sorabiliyor musunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Herkes hesap vermek mecburiyetindedir.Kamu hizmeti verenler ve alanlar buna dahil olmalidir.Ben bile evimde esimle paylasiyorum harcamalarimi ne icin süpheli olmamak icin.Ic huzur buna baglidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000