31 Ekim 2014, Cuma 23:15:18

HAVA İŞ'TEN TEKNİK A.Ş. AÇIKLAMASI

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş), resmi sitesinden bugün yaptığı açıklamada Teknik A.Ş.'den Habom'a gönderilen personelin çalışma saatleri ve ücretleriyle ilgili açılan davaların devam ettiğini duyurdu.
  • Paylaşım için tşk.
  • hırsız vaaaarrrrr...
  • cübbeli hoca bile isyan etti maden cinayetleri yüzünden,bu sendikacılardan hala ses yok.Bunların beyinleri midelerine bağlanmış durumda.Sarısı,kırmızısı hep aynı.Yuh size be yuh.Cübbeli hoca kadar olamadınız.
  • Tgsnin durumu ne olacak yil sonunda bilen var mi.?
  • thy , bizim tazminat paralarıyla genel müdürlükte simit ayran dağıtıyor :) , çok misafirperveriz bizi izlemeye devam edin
  • memur gelir saat 9a kadar kantınde kahvaltı yapar ogle yemegıne 11 30 da gıder bu ıkı ornek bıle yeter onların nekadar azımlı calıstıgına arkadaslar oyle demeyın teknısyenın cay saatı 15 dk olsun yemek 45 dk olsun bıde cumartesı bigun daha gelsınler tmm toplantı bıtmıstır. calısana sormaya gerek yok anket yapmaya hıc gerek sonra iş guvenlıgı iş kazası aman dıkkat edın bu iş yerınde huzur yok huzur.........
  • Memur servisi 9bucugu buluyor.adam karşıda oturuyorum diyor servis gec kalıyor bilmem ne.banane kardeşim servis geç bi kalır iki kalır.hergün 1saat eksik çalışyor adam ayda 20 saat yapar.nerdeyse 3 iş günü yapar.kendinze gelin beyler kelle başı ayda 20a/s carp 1000 tane memur vardıyası ile ayda 20.000adam saat.yönetim bunu da hesaplasın servisi erken saate aldırmayan metrobüsle gelsin ben mi dedim sana kartal da otur gel yeşilköyde çalış diye..yönetimm uyann.
  • Hic bir emek vermeden hic bir bedel odemeden siyasetin imkanlari ile ust duzey idareci olanlar anlamazlar hak dan hukuktan sendika dan . Onlar bizi ancak bizim gibi 1 hafta boyunca sabah 5 de kalkip servisle ise gelirlerse belki anlayabilirler.
  • Dunya calisma orgutunun calisma sureleri ile alakali yayinladigi 33 sozlesmeden sadece 3 tanesine imza atan ulkemiz is kazalarinda Avrupa birincisi. Dunya ucuncusu. Son 9 ayda yaklasik 1400 kisinin is kazalarinda olmesi maalesef teknik a.s ve hayali sirket habom a.s nin yoneticilerini korkutmuyor. Cunku her durum ve sartta olen suclu ilan ediliyor. Vicdan ve merhamet duygulari gelismedigi icin rahatca uyuyabiliyorlar.
  • A bakimin,hatbakimin,memur calisanlarin saatleri degismemisken ozellikle bir grup teknisyenin calisma suresi yetersiz denilip dinlenme haklarinin ellerinden alinmasi adaletsizliktir. 8.5-17.5 calisan memurlarin servisleri saat 9 da isyerine gelir kimse gormez. Hic de akilarina gelmez servis saatini one cekmek. Ama teknisyen sen easa ve faa in muhatabi olarak en onemli personel lerden olurken yonetici gozunde insan bile degilsin.

Hava İş Sendikası, bugün resmi sitesinden genel bir açıklamada bulundu.

AirportHaber Genel Yayın Yönetmeni Ali Kıdık'ın bu haftaki köşe yazısında belirttiği durumlara da değinen açıklamada, çalışanların menfaatlerinin her zaman gözetildiği ve Teknik A.Ş.'den Habom'a gönderilen personelin çalışma saatleri ve ücretleri ile ilgili açılan davalara yer verildi. 

Hava İş yönetimi yaptığı açıklama üyelerinin menfaatlerini savunmazı bırakmadıklarını ve gelecekte de bu hakları koruyacaklarını belirtti.

İŞTE HAVA İŞ'İN AÇIKLAMASI

Teknik A.Ş.’de son zamanlarda haksız ve hukuksuz uygulamalar ile Hak-İş Federasyonuna bağlı Çelik-İş Sendikasının, yetkili olduğumuz ve taşımacılık iş kolunda yer alan, aynı zamanda gelecekte de yer almaya devam etmesi sektörün geleceği açısından da şüphe götürmez bir gerçeklik ifade eden, Teknik A.Ş. çalışanlarını bir takım kirli oyunlar ve siyasi manevralarla, Hava-İş Sendikamızdan koparma girişimlerini dikkatle takip etmekteyiz.

Üyelerimiz ve üyemiz olmak isteyen sektör çalışanlarını, aynı zamanda da kamuoyunu, yaşanan gelişmelere Hava-İş Sendikası yönetiminin kayıtsız kaldığı gibi yanlış ve asılsız bir algıya sevk etme girişimleri de dikkatimizden kaçmayan önemli bir husustur.

Hava-İş Sendikası yönetimi hiçbir zaman üyelerinin hak ve menfaatlerini savunmasız bırakmadığı gibi gelecekte de korumaya devam edecektir.

Teknik A.Ş.’den Habom’a gönderilen çalışanlarımızın, çalışma saatleri ve ücretleri ile ilgili yaklaşık 1 ay önce açmış olduğumuz 2 dava devam etmektedir. Teknik A.Ş. Atatürk Havalimanı’nda çalışan üyelerimizin vardiya değişikliği ile ilgili yine yaklaşık 1 ay önce açmış olduğumuz bir dava da aynı şekilde devam etmektedir. Bakırköy 9.İş Mahkemesinde görülen işkolu davamız ve Danıştay da görülen, yönetmeliğin durdurulması ara kararını elde ettiğimiz davalarımızın süreçlerini de takip etmekteyiz.

Üyelerimizin yaşadıkları hak kayıplarıyla, sendikamıza üyelik haklarının ellerinden alınmamasına yönelik aldığımız tedbirler ile her türlü platformda sürdürdüğümüz girişimlerin, yakın zamanda olumlu neticeler vereceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kasıtlı olarak çıkartılan dedikoduları değil, Sendikamızın yapmış olduğu açıklamaları dikkate alınız.

HAVA-İŞ Yönetim Kurulu

HAVA İŞ'TEN TEKNİK A.Ş. AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Fatih ~ 9 yıl önce
Paylaşım için tşk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hırsız ~ 9 yıl önce
hırsız vaaaarrrrr...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cübbeli hoca ~ 9 yıl önce
cübbeli hoca bile isyan etti maden cinayetleri yüzünden,bu sendikacılardan hala ses yok.Bunların beyinleri midelerine bağlanmış durumda.Sarısı,kırmızısı hep aynı.Yuh size be yuh.Cübbeli hoca kadar olamadınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs yhm ~ 9 yıl önce
Tgsnin durumu ne olacak yil sonunda bilen var mi.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
habomcu/A0 ~ 9 yıl önce
thy , bizim tazminat paralarıyla genel müdürlükte simit ayran dağıtıyor :) , çok misafirperveriz bizi izlemeye devam edin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
huzur ~ 9 yıl önce
memur gelir saat 9a kadar kantınde kahvaltı yapar ogle yemegıne 11 30 da gıder bu ıkı ornek bıle yeter onların nekadar azımlı calıstıgına arkadaslar oyle demeyın teknısyenın cay saatı 15 dk olsun yemek 45 dk olsun bıde cumartesı bigun daha gelsınler tmm toplantı bıtmıstır. calısana sormaya gerek yok anket yapmaya hıc gerek sonra iş guvenlıgı iş kazası aman dıkkat edın bu iş yerınde huzur yok huzur.........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynaya bak ~ 9 yıl önce
Şimdi memura laf etmişsin de, o zaman başkası demez mi "Teknisyenler sabahtan öğlene kadar çay molası vs. diye doğru dürüst iş yapmıyor, sonra vardiya saati yaklaştı mı "Bu saatten sonra bu iş yetişmez, diğer postaya bırakalım derler" demez mi? 3 adamxsaat lik işi öğleden sonra başlandığı için sonraki postaya kalır, o postada da yetiştiremedim der , ertesi güne kalır... Kaç kere gördük demez mi? Beraber çalışan insanlar, teknisyenlerin bu itiraflarını kaç kere duymuştur... Kendi içinizde konuşuyorsunuz bunları. Bence insanlar birbirlerine çamur atmadan önce, birlik olmayı düşünsünler. Yoksa kimse sütten çıkma ak kaşık değil... Bunları nereden biliyoruz? Gözlerimizle gördük, teknisyen arkadaşlarımız hep gülerek anlattılar kendi arkadaşlarının yaptıklarını. Memurda da bulursun böyle adam, teknisyende de , asıl olan birliktir. Böyle adamlara tepki göstermektir.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Memur servisi 9bucugu buluyor.adam karşıda oturuyorum diyor servis gec kalıyor bilmem ne.banane kardeşim servis geç bi kalır iki kalır.hergün 1saat eksik çalışyor adam ayda 20 saat yapar.nerdeyse 3 iş günü yapar.kendinze gelin beyler kelle başı ayda 20a/s carp 1000 tane memur vardıyası ile ayda 20.000adam saat.yönetim bunu da hesaplasın servisi erken saate aldırmayan metrobüsle gelsin ben mi dedim sana kartal da otur gel yeşilköyde çalış diye..yönetimm uyann.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hic bir emek vermeden hic bir bedel odemeden siyasetin imkanlari ile ust duzey idareci olanlar anlamazlar hak dan hukuktan sendika dan . Onlar bizi ancak bizim gibi 1 hafta boyunca sabah 5 de kalkip servisle ise gelirlerse belki anlayabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dunya calisma orgutunun calisma sureleri ile alakali yayinladigi 33 sozlesmeden sadece 3 tanesine imza atan ulkemiz is kazalarinda Avrupa birincisi. Dunya ucuncusu. Son 9 ayda yaklasik 1400 kisinin is kazalarinda olmesi maalesef teknik a.s ve hayali sirket habom a.s nin yoneticilerini korkutmuyor. Cunku her durum ve sartta olen suclu ilan ediliyor. Vicdan ve merhamet duygulari gelismedigi icin rahatca uyuyabiliyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
A bakimin,hatbakimin,memur calisanlarin saatleri degismemisken ozellikle bir grup teknisyenin calisma suresi yetersiz denilip dinlenme haklarinin ellerinden alinmasi adaletsizliktir. 8.5-17.5 calisan memurlarin servisleri saat 9 da isyerine gelir kimse gormez. Hic de akilarina gelmez servis saatini one cekmek. Ama teknisyen sen easa ve faa in muhatabi olarak en onemli personel lerden olurken yonetici gozunde insan bile degilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uygulamaya ~ 9 yıl önce
Yanlis soyluyorsun Teknisyen sirketin en degerlisi gozbebegidir.Yaptigi isin karsiligi direk deger olan tek is grubu Teknisyenlerdir.A/S acilir ve karsilgiinda direk musterinden charge edilir.gordugu deger cok buyuktur. O yuzden yonetim teknisyenini surekli isyerinde tutmak istiyor. Ogle saatinde hic gittinmi Caorusel veya benzeri AVM lere onlar kacta donuyorlar. Sen yemekten sonra biraz oturup cay icip dinlenmeye bakarsin onlar yurumek hatta kosmak ister-Servisi kacirmamak icin :) uzadikca sacmaladimmi ne :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000