01 Mart 2014, Cumartesi 16:01:19

HABOM PERSONELİ ATEŞ PÜSKÜRÜYOR!

Geçtiğimiz gün HABOM çalışanlarının bağlı olduğu Çelik İş Sendikası ve HABOM arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi'nin ardından, çalışanları sendikaya tepkili. İşte Habom çalışanlarında son durum...
  • Turkish habomu Twitter dan takip edelim ortak bir duruş ortak bir karar ortak bir ses olalım. Birbirimize düşmenin birbirimizi uzmenin hiç ama hiç zamanı değil. Ak koyun kara koyun belli oldu.
  • Ankete baktımda habomda kaçtane mühendis var ve bu mühendislerden kaçtanesi sendika üyesi :) bu anket düzmece :))
  • Habomun isyanı işte bu kadar iki günlük, mum ışı gibi. Hadi şimdi işinize gücünüze bakın.
  • Milleti kimse galeyana getirmesin. Kimsenin istifa ettiği yok, burada ki yorumlara aldanıp birde işinizden olmayın. Üstelik sendika düşse dahi 3 yıl boyunca bu sözleşmenin geçerli olmasının yanında "SENDİKAYA OLAN AİDAT'TA KESİLMEDEN ÖDENİR." Okumuş adamlarsınız bir araştırın, bir şeyleri okuyun.
  • arkadaşlar elinizden hiçbişey gelmiyorsa bile 50 tl zam alıcam diye sendikayada para kazandırmayalım onurunuz gururunuz ve haysiyetiniz için bir an önce istifa edelim.provakatörlere inanmayalım.en azından bize farklı sözler veripde yerine getirmeyen sarı sendika için ufakda olda bi tepki göstermiş olalım...üstümüzden para kazanmalarına müsade etmeyelim.
  • Bizim sözleşme için Çelik İş sendikasının güçsüz kalacağı belliydi. Yönetim Hak-İş üst düzeyle görüşürek Tis 'te anlaşma sağlamışlar. HAK İŞ' nereye yakın olduğu herkezin malumü. Benim önerim, yapılacak olan sözleşmeye ek maddeler koydurtmak. Tabiki birlik olmalıyız ve ne şekilde olursa olsun tepkimizi göstermeliyiz..
  • Hukuki açıdan izinsiz gösteri, grev ve benzeri eylemlerde haksız duruma düşüleceği kesindir. Ancak yapılan işlerdeki iş güvenliği ve daha sağlam bir bakım adına daha özenerek ve daha VAKİT ALICI bile olsa daha YAVAŞ ÇALIŞMA bence en doğrusudur. Yeterince açık.
  • yaptıkları en riskli iş slide patlatmadan kapı açabilmek olan hosteslere 5-6 bin tl maaş artı sosyal haklar veren bir şirketin bu insanlara yaptıgı resmen zulümdür... '' isyan et ey arkadaşım söz söyleyecek an değil...''
  • Sendika temsilcilerine laf söyleyen insanlar totonuz yiyorsa adınızı soyadınızı yazında görelim delikanlılığınızı.Kendinizi 2 yılda uçak teknisyeni ilan ediyorsunuz ne tipiniz var ne lisansınız
  • Sendika temsilcileri olarak herkesten ozur dileriz. Biz sizi satmadik satmayiz. Cunku bizde sizin gibiyiz. Lutfen artik bizi suclamayin rica ediyoruz... Habom Temsilci Birligi

Çelik İş Sendikası ile HABOM A.Ş. arasında 9 ay süren görüşmelerin ardından, geçtiğimiz Perşembe günü imzalandığı duyurulan Toplu İş Sözleşmesi'nden sonra sendikaya tepkiler büyüyor.

Çalışanlar istedikleri gibi bir anlaşma yapmadığı gerekçesiyle Çelik İş Sendikası'na oldukça tepkili. Anlaşma sağlanan Toplu İş Sözleşmesi'nde ikramiye ve pass bilet gibi haklarda beklendiği oranda anlaşma sağlanmaması ise HABOM çalışanlarının büyük çoğunluğunu isyan noktasına getirdi.

Bir grup HABOM çalışanı anlaşmanın imzalandığı gün öğle yemeğine çıkmayarak TİS anlaşmasına tepkisini gösterirken, sosyal medya üzerinden de birleşerek ortak karar alma çalışmaları yapıyor.

Edinilen bilgilere göre TİS'in imzalandığı günden itibaren 150 sendika üyesi çalışanın Çelik İş'den istifa ettiği belirtiliyor. Öte yandan çalışanların mahkeme yolu ile TİS'in iptalini isteyeceği de ifade ediliyor.

Sosyal medya üzerinde birlik olmaya başlayan çalışanlar, yaklaşık bin HABOM çalışanının katıldığı bir de anket paylaştı. Ankete göre çalışanların yüzde 89'u anlaşmadan memnun değil. 

İŞTE HABOM ÇALIŞANLARININ YAPTIĞI ANKET





©AirportHaber

HABOM PERSONELİ ATEŞ PÜSKÜRÜYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (320)

sendikaya hamd olsun ~ 10 yıl önce
Turkish habomu Twitter dan takip edelim ortak bir duruş ortak bir karar ortak bir ses olalım. Birbirimize düşmenin birbirimizi uzmenin hiç ama hiç zamanı değil. Ak koyun kara koyun belli oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kenan pars ~ 10 yıl önce
Ankete baktımda habomda kaçtane mühendis var ve bu mühendislerden kaçtanesi sendika üyesi :) bu anket düzmece :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşte bu kadar ~ 10 yıl önce
Habomun isyanı işte bu kadar iki günlük, mum ışı gibi. Hadi şimdi işinize gücünüze bakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mum ışığına ~ 10 yıl önce
la artis bozuntusu sen bi ismini adresini verde başbaşa görüşelim senle .isyan neymiş gör bakalım. insanları tehditle susturmaya çalıştırırsanız susarlar tabi.ama unutmayınki gün gelir bu tehditler ters teper bitarafınıza girer. başta can şaşmaz (insan evladı diyeyim siz anlayın ne olduğunu)ve yalama insan evladları, topçu ve sen gibi insan evladları bu hareketlerinizin sürekli böyle devam edeceğini ve ters tepmeyeceğini sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz .yakın zamanda muzları yedireceğiz size... sen önce adını soyadını yaz bakalım bi adresini ben bulurum vermesende olur..
Sendikadan istifa ~ 10 yıl önce
Milleti kimse galeyana getirmesin. Kimsenin istifa ettiği yok, burada ki yorumlara aldanıp birde işinizden olmayın. Üstelik sendika düşse dahi 3 yıl boyunca bu sözleşmenin geçerli olmasının yanında "SENDİKAYA OLAN AİDAT'TA KESİLMEDEN ÖDENİR." Okumuş adamlarsınız bir araştırın, bir şeyleri okuyun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mantık..!! ~ 10 yıl önce
arkadaşlar elinizden hiçbişey gelmiyorsa bile 50 tl zam alıcam diye sendikayada para kazandırmayalım onurunuz gururunuz ve haysiyetiniz için bir an önce istifa edelim.provakatörlere inanmayalım.en azından bize farklı sözler veripde yerine getirmeyen sarı sendika için ufakda olda bi tepki göstermiş olalım...üstümüzden para kazanmalarına müsade etmeyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAK-İŞ'e ~ 10 yıl önce
Bizim sözleşme için Çelik İş sendikasının güçsüz kalacağı belliydi. Yönetim Hak-İş üst düzeyle görüşürek Tis 'te anlaşma sağlamışlar. HAK İŞ' nereye yakın olduğu herkezin malumü. Benim önerim, yapılacak olan sözleşmeye ek maddeler koydurtmak. Tabiki birlik olmalıyız ve ne şekilde olursa olsun tepkimizi göstermeliyiz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne Yapılmalı ! ~ 10 yıl önce
Hukuki açıdan izinsiz gösteri, grev ve benzeri eylemlerde haksız duruma düşüleceği kesindir. Ancak yapılan işlerdeki iş güvenliği ve daha sağlam bir bakım adına daha özenerek ve daha VAKİT ALICI bile olsa daha YAVAŞ ÇALIŞMA bence en doğrusudur. Yeterince açık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçucu ~ 10 yıl önce
yaptıkları en riskli iş slide patlatmadan kapı açabilmek olan hosteslere 5-6 bin tl maaş artı sosyal haklar veren bir şirketin bu insanlara yaptıgı resmen zulümdür... '' isyan et ey arkadaşım söz söyleyecek an değil...''

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saçma ~ 10 yıl önce
saçma sapan konuşup haklıyken haksız duruma düşmeyin.
getto ~ 10 yıl önce
Sendika temsilcilerine laf söyleyen insanlar totonuz yiyorsa adınızı soyadınızı yazında görelim delikanlılığınızı.Kendinizi 2 yılda uçak teknisyeni ilan ediyorsunuz ne tipiniz var ne lisansınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendikacı ~ 10 yıl önce
O kadar delikanlısın, sen neden yazmadın ismini aslan parçası??
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sendika temsilcileri olarak herkesten ozur dileriz. Biz sizi satmadik satmayiz. Cunku bizde sizin gibiyiz. Lutfen artik bizi suclamayin rica ediyoruz... Habom Temsilci Birligi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istifa et ~ 10 yıl önce
o zaman ben bu görevi layıkıyla yerine getiremedim de ve istifa et. zorla mı tutuyorlar seni?
teknisyen ~ 10 yıl önce
sen gerçekten temsilci isen,kantinde v.b yerde mevcut durumla alakalı neden bir açıklama yapmıyorsunuz ?
temsilcimisin? ~ 10 yıl önce
Böyle bir birlik varmı :)) temsilciler adına yazı yazmakta neyin kafası ucube.. hangi temsilcisin sen??

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000