26 Şubat 2014, Çarşamba 19:39:10

ÇELİK-İŞ HABOM'U UÇURUMA SÜRÜKLÜYOR

Çelik-İş ile Habom A.Ş şirketi bir yıla yaklaşan örgütlenme ve TİS görüşmelerinin sona yaklaştığını temsilciler tarafından duyurdu.
  • Mytechnic typ Biz ne yapalim ilk 6 ay 550 tl daha sonra 550$ Şimdide 600$ aliyoruz 3 yila giriyoruz yaptiğimiz işin haddi hesabi yok herkez cs gibi çalişiyor ama nafile kaçmaya bakiyoruz kiymet bilin...
  • Aylar evvel bu sayfalarda "biz sendikamızı seçtik! yaşasın sendikal mücadelemiz! çelikiş çelikiş çelikişş herkesee kutlu olsunnn!!!!11!!1" diye bağıran arkadaşlar nerede?
  • La havle vela kuvvete illaha billahe aluyyil aziym....
  • Yeni hangarda teknisyenlere konuşan sendika yetkilileri nerede şimdi acaba? hani sarı sendika değillerdi, sendikacılığı bizden öğrenmeyeceklerdi, hani sendikacılığa limon kasasının üzerine çıkarak yapmaya başlamışlardı? hey yavrum hey, mangalda kül de kalmadı artık.. sözleşmeden anlaşılan tek şey, işverenin verdiklerini kabul ettikleridir. Yok bir de hak-iş baskı yapıyormuş. sen temsil ettiğin işçiye karşı mı sorumlusun hak-işe mi? madem bu kadar baskı vardı aylardır işçilerin neden haberi yok? neden bu kadar zaman bu şartlardan haberdar edilmedik de anlaşma imzalandıktan sonra mail atarak bilgi verildi. demek ki o çok bildiğiniz sendikacılığı da yanlış biliyormuşsunuz! demek ki sadece işverenin önünüze attığını kabul edecek kadar basiretsizmişsiniz. utancınızdan, korkaklığınızdan temsil ettiğiniz işçinin karşısına bile çıkamıyor oluşunuz zaten herşeyi özetliyor.
  • günü 24 saat değil 25 saat yaşayın, o biçim çalışın deli maaş alacaksınız denildi, gençsiniz bu kadar parayı napacaksınız denildi, 5 yıl içinde eşit olacaksınız denildi(maaş skalasına bakarmısınız.2.5 yıl olmasına rağmen yeniden başlacağım resmen).hadi onu bırak ya bu kadar saçma bir çalışma saçma bir skala olabilir mi? ben lisans sınavlarını versem, şirket bana yetki filan vermese bile hayatta ulaşamam emelime. girişte en büyük kazığı yidik, şimdide yemeye devam ediyoruz resmen.bunun başka özeti yok
  • resmen sinirlerim bozuldu. utanıyorum artık be biri sorunca mesleğimi söylemeye.çalıştığım kurumu anlatıncaya kadar dilimde tüy bitiyor be. yazıklar olsun size.2.5 yıl olacak neydeyse yakında şu aldğımız paraya bak.dünya şirketleriyle yarışan thy işte bu. resmen hayatımızın en dğerli gençlik yıllarını heba ettiniz. aldığımız parayla bide sendikadakileri doyuracaz boş yere. hiç bir hakkınızı istemiyorum.yazıklar olsun.hakkım varsa sonuna kadar haram olsun. sizin yüzünüzden aileme verdiğim sözlerin hiçbirini tutamadım. zor durumdaydık, herşeyi düzelteceğim dedim.keşke sözünüze güvenip söz vermeseydim. umrumda bile değil anlaşma.bu şartları kabul etmeyip inş topluca çıkarız sendikadan.rezil herifler. ahkam kesmekten başka işleri yok.BU ŞARTLAR KABUL EDİLEMEZ. TEKRAR EDİYORUM.2.5 YIL OLACAK.SIRTIMDAN KAZANILAN TONLA PARANIN HAYRINI GÖRMEYİN. ALDIĞIMIZ PARAYLA ONARDIĞIMIZ UÇAĞA BİLE BİNEMİYORUZ.MAHVETTİNİZ GENÇLİĞİMİZİ. NE DİYİM BİLEMİYORUM. AĞLAYASIM GELİYOR RESMEN.YAZIKLAR OLSUN HEPİNİZE.
  • eğitim vs sayarsak thy nin kapısından gireli 3 yılı geçti.1 yılı eğitim, mülakatlar, bekleme süresi vs desen işte yakında iki buçuk yıl olacak. yeni hangarda sn ismail demir habom personeline yaptığı bir konuşmada çok çok net hatırlıyorum 5 yıl içinde tk ile eşit şartlara sahip olacaksınız dediydi. 2.5 yıl olucak nerdeyse tık yok. şimdiki anlaşmaylada yeniden başlamış gibi olduk. hepinizi kutlarım.öyle sevinçliyim ki anlatamam.tazelenmiş gibi hissediyorum kendimi. zira 5 yıl sonra pat diye aynı haklara sahip olsak neye uğradığımızı şaşırır afallardık.çok şükür.zor günler geride kaldı.gerçi zaten tk diye girmiştik ama. hayatımız şimdi daha sakin.bi 4 yıl daha şirketin artıklarıyla yaşayacağız resmen.
  • O kadar guzel bir Tis olduku,yemekhaneyi birakip herkez disardan yemek soyledi...
  • arkadaşlar facebook habom foruma katılımlarınızı bekliyoruz. Tek bir çatı altında toplanmamız gerekli artık. birlik olalıyız. katılmakla bunldan daha büyük şeyler kaybetmesiniz.
  • uzun zaman önce farkettiğim ama nedense şimdi yazma gereği hissettiğim bir olaydan bahsedeceğim. herkes liması biliyodur. limasta çalışanlar nerelere yerleştirilmiş diye bakarken bir habom çalışanının genelmüdürlükte uzaman olarak alındığını gördüm üstelik kadrolu yazıyordu. muhtemelen bu yazı okunduktan sonra hemen silerler ancak arkadaş AÖF mezunu ve genel müdürlükte UZMAN olarak çalışıyor. adını kopyalayıp google da arattım. söyle birşey çıktı. AK Parti İlçe Gençlik Kol. Yön. Kur. Üyesi GENÇLİK KOLLARI BAHÇELİEVLER

Çelik-İş ile Habom A.Ş şirketi bir yıla yaklaşan örgütlenme ve TİS görüşmelerinin sona yaklaştığını temsilciler tarafından duyurdu.

Sendikanın temsilcilere, temsilcilerin çalışanlara bir baskı içerisinde olduğunu dile getiren çalışanlar, bu rakam ve maddelerle oluşturulacak bir anlaşmanın Toplu İş Sözleşmesi anlamı taşımadığını ve kendilerini ileriye taşımayacağını, sadece bazı kadroları güçlendireceğini dile getirdiler.

Temsilciler geçtiğimiz hafta içerisinde Ankara'ya Hak-İş Konfederasyonu'na davet edilmiş ve bu toplantıda çözümün masada olması gerektiği vurgulanmıştı.

Çalışanlar anlaşmazlık durumunda sendikanın grev kararı almasını istemesine rağmen sendika yönetimi olası greve sıcak bakmıyor.

İŞTE ANLAŞILAN O RAKAMLAR

01.08.2013 tarihinden başlamak kaydıyla toplam brüt zamma ilk 6 aylık süre için %5, ikinci 6 aylık süre için %3 ve sonraki altı aylık dilimler için %3 ü aşağıya düşmemek kaydıyla sadece enflasyon oranında zamlar .

1050 TL evlilik, 400 TL brüt çocuk yardımı. Normal fazla çalışma ücreti %60 fazla hesaplanması, hafta sonu ve resmi tatiller %2,5 katı hesaplanması kararlaştırılmıştır.

KADRO1-2-3 YIL4-5-6 YILSEYYANEN
TEKNİSYEN YARDIMCISI L121542460250 TL
TEKNİSYEN YARDIMCISI L225383125150 TL
TEKNİSYEN YARDIMCISI L331943720100 TL
KISMİ YETKİLİ TEKNİSYEN (Yetkili teknisyen adayı)37224328100 TL
YETKİLİ TEKNİSYEN 5836100 TL
MÜHENDİS38805390100 TL
UZMAN30444514100 TL
MEMUR18482182200 TL
BOYA TEKNİSYENİ19402490200 TL
DESTEK PERSONELİ16162156250 TL


AirportHaber ÖZEL

ÇELİK-İŞ HABOM'U UÇURUMA SÜRÜKLÜYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (211)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Mytechnic typ Biz ne yapalim ilk 6 ay 550 tl daha sonra 550$ Şimdide 600$ aliyoruz 3 yila giriyoruz yaptiğimiz işin haddi hesabi yok herkez cs gibi çalişiyor ama nafile kaçmaya bakiyoruz kiymet bilin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
habom ~ 10 yıl önce
kötü örnek örnek değildir, sende girerken umudun hayalin bu değildi elbet, bizde koskoca thy bünyesine girerken bunları ümit etmedik, bütün sorunda burada zatan
çeliğiş ~ 10 yıl önce
Aylar evvel bu sayfalarda "biz sendikamızı seçtik! yaşasın sendikal mücadelemiz! çelikiş çelikiş çelikişş herkesee kutlu olsunnn!!!!11!!1" diye bağıran arkadaşlar nerede?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
La havle vela kuvvete illaha billahe aluyyil aziym....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika nerede? ~ 10 yıl önce
Yeni hangarda teknisyenlere konuşan sendika yetkilileri nerede şimdi acaba? hani sarı sendika değillerdi, sendikacılığı bizden öğrenmeyeceklerdi, hani sendikacılığa limon kasasının üzerine çıkarak yapmaya başlamışlardı? hey yavrum hey, mangalda kül de kalmadı artık.. sözleşmeden anlaşılan tek şey, işverenin verdiklerini kabul ettikleridir. Yok bir de hak-iş baskı yapıyormuş. sen temsil ettiğin işçiye karşı mı sorumlusun hak-işe mi? madem bu kadar baskı vardı aylardır işçilerin neden haberi yok? neden bu kadar zaman bu şartlardan haberdar edilmedik de anlaşma imzalandıktan sonra mail atarak bilgi verildi. demek ki o çok bildiğiniz sendikacılığı da yanlış biliyormuşsunuz! demek ki sadece işverenin önünüze attığını kabul edecek kadar basiretsizmişsiniz. utancınızdan, korkaklığınızdan temsil ettiğiniz işçinin karşısına bile çıkamıyor oluşunuz zaten herşeyi özetliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mahoni ~ 10 yıl önce
günü 24 saat değil 25 saat yaşayın, o biçim çalışın deli maaş alacaksınız denildi, gençsiniz bu kadar parayı napacaksınız denildi, 5 yıl içinde eşit olacaksınız denildi(maaş skalasına bakarmısınız.2.5 yıl olmasına rağmen yeniden başlacağım resmen).hadi onu bırak ya bu kadar saçma bir çalışma saçma bir skala olabilir mi? ben lisans sınavlarını versem, şirket bana yetki filan vermese bile hayatta ulaşamam emelime. girişte en büyük kazığı yidik, şimdide yemeye devam ediyoruz resmen.bunun başka özeti yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mahoni diyorki ~ 10 yıl önce
resmen sinirlerim bozuldu. utanıyorum artık be biri sorunca mesleğimi söylemeye.çalıştığım kurumu anlatıncaya kadar dilimde tüy bitiyor be. yazıklar olsun size.2.5 yıl olacak neydeyse yakında şu aldğımız paraya bak.dünya şirketleriyle yarışan thy işte bu. resmen hayatımızın en dğerli gençlik yıllarını heba ettiniz. aldığımız parayla bide sendikadakileri doyuracaz boş yere. hiç bir hakkınızı istemiyorum.yazıklar olsun.hakkım varsa sonuna kadar haram olsun. sizin yüzünüzden aileme verdiğim sözlerin hiçbirini tutamadım. zor durumdaydık, herşeyi düzelteceğim dedim.keşke sözünüze güvenip söz vermeseydim. umrumda bile değil anlaşma.bu şartları kabul etmeyip inş topluca çıkarız sendikadan.rezil herifler. ahkam kesmekten başka işleri yok.BU ŞARTLAR KABUL EDİLEMEZ. TEKRAR EDİYORUM.2.5 YIL OLACAK.SIRTIMDAN KAZANILAN TONLA PARANIN HAYRINI GÖRMEYİN. ALDIĞIMIZ PARAYLA ONARDIĞIMIZ UÇAĞA BİLE BİNEMİYORUZ.MAHVETTİNİZ GENÇLİĞİMİZİ. NE DİYİM BİLEMİYORUM. AĞLAYASIM GELİYOR RESMEN.YAZIKLAR OLSUN HEPİNİZE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evett ~ 10 yıl önce
aynen öyle mahonı bende senın gıbı dusunup bastım sendıkadan ıstıfayı ama her babayıgıdın harcı degıl bu ıstıfa çok tırsakları almıslar buraya aılesıne bakmakla yuukumlulerı tenzıh ederım fakat genelı boyle yazık buna hak dıyen adamın aklınada tukururum
mahoni ~ 10 yıl önce
eğitim vs sayarsak thy nin kapısından gireli 3 yılı geçti.1 yılı eğitim, mülakatlar, bekleme süresi vs desen işte yakında iki buçuk yıl olacak. yeni hangarda sn ismail demir habom personeline yaptığı bir konuşmada çok çok net hatırlıyorum 5 yıl içinde tk ile eşit şartlara sahip olacaksınız dediydi. 2.5 yıl olucak nerdeyse tık yok. şimdiki anlaşmaylada yeniden başlamış gibi olduk. hepinizi kutlarım.öyle sevinçliyim ki anlatamam.tazelenmiş gibi hissediyorum kendimi. zira 5 yıl sonra pat diye aynı haklara sahip olsak neye uğradığımızı şaşırır afallardık.çok şükür.zor günler geride kaldı.gerçi zaten tk diye girmiştik ama. hayatımız şimdi daha sakin.bi 4 yıl daha şirketin artıklarıyla yaşayacağız resmen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
O kadar guzel bir Tis olduku,yemekhaneyi birakip herkez disardan yemek soyledi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
moko ~ 10 yıl önce
arkadaşlar facebook habom foruma katılımlarınızı bekliyoruz. Tek bir çatı altında toplanmamız gerekli artık. birlik olalıyız. katılmakla bunldan daha büyük şeyler kaybetmesiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neden ~ 10 yıl önce
daha iyi fişlenmek içinmi?
Uzman ~ 10 yıl önce
uzun zaman önce farkettiğim ama nedense şimdi yazma gereği hissettiğim bir olaydan bahsedeceğim. herkes liması biliyodur. limasta çalışanlar nerelere yerleştirilmiş diye bakarken bir habom çalışanının genelmüdürlükte uzaman olarak alındığını gördüm üstelik kadrolu yazıyordu. muhtemelen bu yazı okunduktan sonra hemen silerler ancak arkadaş AÖF mezunu ve genel müdürlükte UZMAN olarak çalışıyor. adını kopyalayıp google da arattım. söyle birşey çıktı. AK Parti İlçe Gençlik Kol. Yön. Kur. Üyesi GENÇLİK KOLLARI BAHÇELİEVLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000