30 Ağustos 2010, Pazartesi 09:26:13

ZAFER'İN 88. YILI KUTLU OLSUN

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 88’inci yıldönümü tüm yurtta bugün törenlerle kutlanıyor.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 88’inci yıldönümü tüm yurtta bugün törenlerle kutlanacak. Ankara’daki ilk tören Anıtkabir’de Ata’nın manevi huzurunda düzenlenecek

İlk tören saat 08.45'te Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in başkanlığındaki heyetin, Anıtkabir'i ziyaret etmesiyle başlayacak. Daha sonra Ankara Atatürk Kültür Merkezi tören alanında resmi geçit töreni yapılacak. Bu törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer devlet protokolü de katılacak.

Kutlama programı çerçevesinde İstanbul Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk konulacak. Saat 11.00 den sonra Vatan Caddesi'nde resmi geçit töreni yapılacak. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Zafer Bayramı'nın 88. yıldönümü dolayısıyla Merkez Orduevi'nde resepsiyon verecek.

LİDERLERDEN KUTLAMA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Türkiye’nin yolunun daima açık ve parlak olacağını vurgularken, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türk milletinin, şehit ve gazilerin armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatacağı vurgusunu yaptı. Başbakan Erdoğan ise, cumhuriyeti koruyup, muasır medeniyetler seviyesine taşıyacaklarını söyledi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu mesajında, “30 Ağustos Zafer Bayramı tam bağımsızlıktır, toprak bütünlüğüdür, birliktir, kardeşliktir” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığının, tarih sahnesinden silinmek istenen milletimizin varoluş mücadelesinin en güzel örneklerinden biri de 30 Ağustos Zaferi’dir. Milletimizin ortaya koyduğu bu yüksek ruh ve şuur her zaman canlı kalacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Bizler de, imkansızlıklar içerisinde büyük fedakarlıklarla kazanılan bu zaferin verdiği güç ve cesaretle, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi koruyacak, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşıma hedefimizi mutlaka gerçekleştireceğiz. Ne mutlu bizlere ki, bugün bu hedefimize her zamankinden çok daha yakınız.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: ''30 Ağustos Zafer Bayramı tam bağımsızlıktır, toprak bütünlüğüdür, birliktir, kardeşliktir. Günümüz koşullarında da herkes çok iyi bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti bağımsızlığını, özgürlüğünü dil, din, ırk ve inanç farklılığı yapmadan omuz omuza vererek kazandı. Sevr'i bu anlayışla parçalayıp tarihin çöplüğüne attı. Bu inanç ve kararlılıkla Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını minnetle, şükranla anıyor, şehitlerimize rahmet diliyor, tarihin her döneminde canı ve kanı pahasına eşi görülmemiş kahramanlık destanları yazan Silahlı Kuvvetlerimizin gününü ve Zafer Bayramını onurla, gururla, coşkuyla kutluyor, milletimize saygılar, sevgiler sunuyorum''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Büyük Taaruz’la birlikte defnedilen işgalci veistilacı mihrkların rezil amaçları, bugün iç iç ve dış tesirlerin bir araya getirilmesiyle tekrar dirilmiş ve yoğun şekilde faaliyete geçmiştir. Herkes bilmelidir ki dün Kocatepe’deki milli heyacanın ve şuurun aynısı bugün Türkiye sevdalılarının düşünce ve davranışlarında fazlasıyla bulunmaktadır.

ZAFER'İN 88. YILI KUTLU OLSUN

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000