06 Nisan 2009, Pazartesi 09:38:17

Yerli helikoptere yoğun ilgi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi, Genel Maksat Helikopter Tedarik Projesi ile ilgili çalışmalarını hızla sürdürüyor.
  • türk halkı arkanızda olacaktır.Yeter ki bu ülke geleceği için taş konulsun, dışarıya gidecek para en azından içeride kalır ve bu sayede nice üniversiteliye imkan sğlanır daha büyük projeler için bu projede emeği olan herkesi vatandaş olarak kutlarım
  • israilin heron projesine harcadığı para 120 milyon $ tanesini 25 milyon $ dan satıyorlar. Yaptığı iş parayla ölçülemez askerlerin hayatlarını kurtarıyor. Bu proje mutlaka onaylanmalı ve tamamlanmalı en fazla 15 helikopterde kendini amorti eder. Bize de teknoloji birikimi sağlar dışa bağımlılık azalır. Umarım baştakiler bu işin peşini bırakmaz. Ah İnönü ah sayende daha helikopter yapamıyoruz senden sonrakiler sayesinde de traktörü dışardan alır olduk.

F-16 savaş uçakları ile adını dünyanın önde gelen savunma sanayi şirketleri arasına yazdırmayı başaran TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi, Genel Maksat Helikopter Tedarik Projesi ile ilgili çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Proje kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na 20, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na 6, Jandarma Genel Komutanlığı’na 30, Çevre ve Orman Bakanlığı’na 20, Genelkurmay Başkanlığı Elektronik Sistemler Komutanlığı’na da 2 adet helikopter verilecek. Toplam 78 adet üretilmesi planlanan helikopterler için Emniyet Genel Müdürlüğü 20, Özel Kuvvetler Komutanlığı da 11 adet ek talepte bulundu.

Bunun üzerine üretilecek helikopterlerin sayısı 109’a yükseltildi. Helikopterler, azami ölçüde yerli imkanlar kullanılarak, TAI’nin Ankara’daki mevcut tesislerinde üretilecek. Hava sıcaklığından etkilenmeden yüksek irtifada ve gece şartlarında uçuş yapabilecek helikopterler için gerekli olan finansman Savunma Sanayii Geliştirme ve Destekleme Fonu kaynaklarından karşılanacak.

Yerli helikoptere yoğun ilgi

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
türk halkı arkanızda olacaktır.Yeter ki bu ülke geleceği için taş konulsun, dışarıya gidecek para en azından içeride kalır ve bu sayede nice üniversiteliye imkan sğlanır daha büyük projeler için bu projede emeği olan herkesi vatandaş olarak kutlarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
israilin heron projesine harcadığı para 120 milyon $ tanesini 25 milyon $ dan satıyorlar. Yaptığı iş parayla ölçülemez askerlerin hayatlarını kurtarıyor. Bu proje mutlaka onaylanmalı ve tamamlanmalı en fazla 15 helikopterde kendini amorti eder. Bize de teknoloji birikimi sağlar dışa bağımlılık azalır. Umarım baştakiler bu işin peşini bırakmaz. Ah İnönü ah sayende daha helikopter yapamıyoruz senden sonrakiler sayesinde de traktörü dışardan alır olduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000