31 Mart 2009, Salı 17:05:51

Yazıcıoğlu son yolculuğuna uğurlandı (FOTO)

Geçtiğimiz hafta meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Yazıcıoğlu, Meclis'teki törenin ardından Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılınarak Taceddin Dergahı'nda defnedildi.
  • MERHUM, HEMŞERİMİZ MUHSİN YAZICIOĞLUNA ALLAH,TAN RAHMET YAKINLARINA VE AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ .İYİ BİR KİŞİYDİ AYRIM YAPMAYAN EŞİT DAVRANAN TAM BİR ANADOLU ÇOCUĞUYDU KENDİSİ ONUNLA GURUR DUYUYORUZ KALBİMİZDESİN MUHSİN YAZICIOĞLU { ALEVİ VE BEKTAŞİLER DERNEĞİ ÜYELERİ }
  • Sevgili Reis, ruhun şad, mekanın cennet olsun. Kısa ve kahır dolu yaşamın için senden özür dilemesi gerekenleri Allah'ıma havale ediyorum. Seni haksız yere üzenleri ve hakkında bilip bilmeden abuk subuk yorum yapanları da Allah'ıma havale ediyorum. Nur içinde yat, gözün arkada kalmasın, bu vatan sizlerin sayesinde ayakta duruyor. Hoşçakal
  • Muhsin Baskan 'in cenazesine ayirdiginiz yer icin size tesekkür ederim.Yalniz burayi bir siyaset platformuna cevirmek isteyen bazi sözüm ona misafirlere lütfen firsat vermeyin. Ölmüs bir kisinin arkasindan hakaret etmelerine ve iftira atmalarina firsat verilirse is baska yerlere tasinir buda iyi olamaz. Eger portalizin itibarini korumak istiyorsaniz bu gibi provokatörlere firsat vermeyin. Tesekkürler. Göktürkler
  • ATAMAN Kazaklarda LİDER demektir. Bir Kazakistanlı olarak Türkiye'de yaşarken kendime ATAMAN olarak Muhsin Baba'yı seçmiştim. Göz pınarlarımda yaş kalmadı ağlamaktan. Üşümeye değerdi ŞEHİT olmak için, Sana yakışan yerdesin, Cennettesin, çünkü Şehitler direk CENNET'e gider. Arz ederim, ATAMAN'a Vefa gösteren bütün Alperen kardeşlerime Baş Sağlığı diliyorum.
  • maraş katliamını, bahçelievler katliamını, sivas'ı, madımak oteli'ni unutmayacağız, unutturmayacağız...
  • Güle güle reis.Senin kıymetini bilmeyenler utansın.Mekanın cennet olsun.Ezan dinmez Bayrak inmez diyen birileri var sen rahat uyu.
  • allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.zaten bu kadar insanın duası ile gideceği yer belli.TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞOLSUN

Yazıcıoğlu için Kocatepede cenaze namazı kılındı. BBP Genel Merkezi'ne getirilen Yazıcıoğlu'nun naaşı burada düzenlenen törenden sonra Taceddin Dergahı'nda defnedildi.

TOPÇU'DAN AĞLATAN VEDA

BBP Genel Sekreteri Yaşar Topçu, Büyük Birlik Partisi binası önünde Muhsin Yazıcıoğlu'na hitaben yaptığı konuşma törene katılanları gözyaşına boğdu.

Topçu'nun sözleri şöyleydi:

"Hoşgeldiniz Sayın Genel Başkanım. Sonsuzluğun sahibine ulaşma arzunuz bugün gerçek oldu. Bugün sizin vuslat kurultayınız için buradayız. 1 Milyon iyi insan burada.. Hani derdiniz ya çocuklarınızın süt parasını kesip gelmeyiniz diye.. Onlar yine sizi dinlemediler. Çocuklarının süt parasını keserek vuslat kurultayınıza geldiler.

Ülkemin birliği beraberliği ve dirliğini hayal ediyordunuz. Bugün bu birliği 1 milyon insan yaşıyor. Türkiye yaşıyor Sayın Genel Başkanım. Arz ediyorum. Hoşçakalın Sayın Genel Başkanım"

BBP Genel Sekreteri Yaşar Topçu, bu sözlerinden kısa bir süre sonra baygınlık geçirdi. Topçu'ya partililer ve doktorlar müdahale etti.

KOCATEPE'DE TÖREN

Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu için Kocatepe Camii avlusunda onbinlerce seveni toplandı. Cami avlusu tamamen dolarken caminin dışında da bir o kadar kişi beklediği gözlendi.

Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, MHP lideri Devlet Bahçeli, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, MHP Genel Başkan YardımcılarıOktay Vural, Mehmet Şandır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal BBP yöneticileri de katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişi sırasında partililer BBP işareti yaptılar ve tekbir getirdiler.

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu da naaşın başında bekledi. Camiye Türk Cumhuriyetlerinin bayrakları ve Yazıcıoğlu'nun mezarına konulmak üzere bu bölgelerden topraklar getirildi.

Cenaze namazının ardından Yazıcıoğlu'nun naaşı önce BBP Genel Merkezi'ne götürüldü. Genel Merkez'de düzenlenen törenin ardından Yazıcıoğlu Mehmet Akif Ersoy'un mezarının da bulunduğu Taceddin Dergahı'na defnedildi.

NAMAZINI BARDAKOĞLU KILDIRDI

Yazıoğlu'nun cenaze namazı Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu tarafından kıldırıldı. Bardakoğlu Yazıcıoğlu için "Muhsin kardeşimiz istikamet sahibi, vatansever bir insandı" dedi.

İLK TÖREN MECLİS'TE

Alperenler Kızılay'a sığmadı

Genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatıyla büyük yasa boğulan partililer Kızılay'a sığmadı.

Yurdun dört bir yanından otobüslerle Ankara'ya gelen partililerin de eklenmesiyle BBP'nin Genel Merkezi'ne çıkan sokaklar partililerle doldu taştı. Kuran ve duaların okunduğu genel merkezde Yazıoğlu'nun kendi sesinden şiirleri yayınlandı.

Zaman zamanda Alperenler okudukları şiirlerle Yazıcıoğlu'na bağlılıklarını dile getirdiler.

"Öksüz kaldı Alperenler, bir gül açtı şimdi karlar üstünde üşüyor. Peşinde Alperenler ağlıyorlar" dizleriyle liderlerini kaybetmenin acısını yaşadılar.

Yazıcığlu'nun naaşı Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Kızılay'daki Genel Merkez Binasının önüne getirildi ve burada okunan Kuran ve duaların ardın kortej eşliğinde defnedileceği Tacettin Dergahı'na götürüldü.

BBP Genel Merkezi binasının üzerine "Ey sonsuzluğun sahibi sana ulaşmak istiyorum" yazılı Muhsin Yazıcıoğlu resmi asıldı.

Ayrıca Sivas plakalı bir aracın arkasında "Biz seni hep üşüttük reis" yazısı bulunuyordu.

Törende Yazıcıoğlu'nun tüm ailesi ve 81 yaşındaki annesi Fidan Yazıcıoğlu da bulundu.

Eski başbakanlardan Tansu Çiller ve Başbakan Erdoğan aynı anda Yazıcıoğlu'nun ailesinin yanına gidip baş sağlığı diledi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bazı DTP'liler, MHP Lideri Devlet Bahçeli, Meclis Başkanı Köksal Toptan, eski cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, CHP Lideri Deniz Baykal, ATO Başkanı Sinan Aygün, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, MHP'nin Ankara Adayı Mansur Yavaş, Bakan Yaşar Okuyan, Erkan Mumcu, Kürşat Tüzmen ve tüm bakanlar törende hazır bulundu.

Yazıcıoğlu'nun cenazesi saat 10.30'da hastane morgundan alınarak Altındağ Belediyesine ait ambulansa konuldu. Cenazenin morgdan çıkarılması sırasında burada toplanan partililerin göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.

POLİS KALABALIĞA MÜDAHALE ETTİ

Yazıcıoğlu'nun naaşı kalabalıktan Kocatepe Camii avlusuna alınamadı. Polis kalabalığı yarıp yer açmaya çalıştı. Binlerce insan camiiye akın etti.

MECLİS'TE "TEKBİR" SESLERİ

Meclis bahçesinde yapılan törenin ardından meclis bahçesinde "Tekbir, Allahu ekber" sesleri yükseldi.

Partililer "Türk ve İslam aleminin başı sağ olsun" yazılı pankart taşıdı.

BBP GENEL MERKEZİ'NDE TÖREN

Cenaze arabası genel merkez binasına dakikalarca ulaşamadı. Çünkü partililer sokakları doldurmuştu. Hatta bir ara Yazıcıoğlu'nun çalışma arkadaşlarından Ökkeş Şendiller, kürsüye çıkarak partililerden sokağı boşaltmasını istedi.

Parti binasında çok sayıda kişi ellerinde karanfillerle bekledi. Cenaze arabasının geldiği sırada ağlayanlar, fenalaşanlar oldu. Ellerinde karanfiller olan kadın-erkek çok sayıda partili karanfilleri Yazıcıoğlu'nun naaşının üzerine attı. Yazıcıoğlu'nun cenazesi tekbir sesleriyle karşılandı. Cenaze arabasının gelişi sırasında Mehmet Akif'den dizeler okundu.

Bir partili, ''Gönlümüzden geçen Yazıcıoğlu'nun buraya Başbakan olarak gelmesiydi ama şehit olarak geldi.'' dedi.

Partinin Genel Sekreteri, ''Vuslat Kurultayı'nı yapıyoruz. Alparslan'ın ordusunda yer alanlar, Çanakkale'de Mustafa Kemal'in ordusunda yer alanlar, Dumlupınar'da yer alanlar... İşte bir milyon iyi insan burada.'' dedi. Genel sekreterin konuşurken ellerinin titrediği görüldü.

Yazıcıoğlu'nun naaşı binlerce kalabalık eşliğinde Genel Merkez'in önünden hareket etti.

Yazıcıoğlu tekbir sesleri ve ilahilerle uğurlandı.

" Seccadeden Mirac'a, Mamak'tan devlete, Maraş'tan cennete" pankartı dikkat çekti.

Partililerin ellerinde Yazıcıoğlu'nun fotoğraflarıları ve "Üşüyoruz Muhsin Başkan", "Seni beklemek güzeldi", "Allah büyüktür" yazılarının fotoğraflarının altında yer alıyor.

Partide Kuran okunmaya devam ediliyor.

KOMŞULARDAN HELALLİK ALINDI

Parti yöneticisi naaşın hareketinden önce "16 yıldır bizimle komşuluk eden komşularından da Muhsin Başkan için haklarını helal etmelerini istiyorum" diyerek helallik aldı.

Kortej Yazıcıoğlu'nun defnedileceği Tacettin Dergahı'na doğru hareket etti.

ÇOK SAYIDA PARTİLİ ANKARA'DA

Öte yandan, sabah erken saatlerden itibaren, Yazıcıoğlu'nun memleketi Sivas başta olmak üzere çeşitli illerden otobüslerle, otomobillerle ve trenle başkente gelen çok sayıda vatandaş, gruplar halinde cenaze namazına katılmak üzere Kocatepe Camii'ne doğru yürüyüşe geçti.

Beşevler ve Tandoğan kavşağını takip ederek Gazi Mustafa Kemal Bulvarından yürüyen grup, sık sık tekbir getirerek Yazıcıoğlu için dua etti.

Yürüyüş yapan gruptakiler, ellerinde Yazıcıoğlu'nun fotoğraflarının bulunduğu ve altında "Üşüyoruz başkan", "Türk milletinin başı sağ olsun, Allah büyüktür" yazan dövizlerle Türk bayrakları ile parti bayraklarını taşıdılar.

Yürüyüş sırasında kaldırımda bekleyen ve binaların camlarından grubun geçişini izleyen vatandaşların da tekbir getirip dua ettikleri görüldü.

Cenaze namazının kılınacağı Kocatepe Camii'nde geniş güvenlik önlemleri alınırken, yüksek binaların üzerinde keskin nişancıların konuşlandırıldığı ve cenaze töreni için yaklaşık 3 bin polisin görev yaptığı öğrenildi. Cenazede bayılanlar olduğu gözlendi.

HENÜZ KARAR YOK

Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenazesinin Tacettin Dergahı bahçesine gömüleceği ancak bu alana defin işlemi için gereken Bakanlar Kurulu kararının henüz çıkmadığı da belirlendi. karar bulunmadığı takdirde defin işleminin gerçekleştirilmesi yasal olmayacak. Ancak kararın daha sonra alınacağı belirtildi.

4 AYRI İMAM 10'AR SANİYE ARALIKLARLA EZAN OKUDU

Yazıcıoğlu için Özal'ın cenazesindeki yöntem uygulandı. Öğle namazı için Kocatepe Camii'nin 4 minaresinden, 4 ayrı imam 10'ar saniye aralıklarla ezan okudu. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu kıldırdı.

TACEDDİN DERGAHI NEDEN SEÇİLDİ?

BBP Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, dergahın neden seçildiğini ‘Tacettin Dergahı, kendisi gibi millete mal olmuş, milletin İstiklal Marşı'nı yazmış Mehmet Akif'in mekanı. Yazıcıoğlu da her zaman milletimizin yanında durdu. Dik duruşu ile milletimiz onu, kalbinde sevgisiyle buluşturdu. Biz de bu sevginin yansıması olarak Tacettin Dergahı'na karar verdik' dedi.

ACI TESADÜF

Parti yöneticileri, yaklaşık 20 yıl önce Yazıcıoğlu'nun, eşi Güleser Yazıcıoğlu ile evlendiği gün Kocatepe Camisi'nde mevlit düzenlendiğini, cenazesinin de bugün aynı yerden kaldırıldığını anımsattılar. 
 
Muhsin Yazıcıoğlu

Muhsin Yazıcıoğlu

Muhsin Yazıcıoğlu

Muhsin Yazıcıoğlu

Muhsin Yazıcıoğlu

Muhsin Yazıcıoğlu

Muhsin Yazıcıoğlu

Muhsin Yazıcıoğlu

Muhsin Yazıcıoğlu

Yazıcıoğlu son yolculuğuna uğurlandı (FOTO)

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
MERHUM, HEMŞERİMİZ MUHSİN YAZICIOĞLUNA ALLAH,TAN RAHMET YAKINLARINA VE AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ .İYİ BİR KİŞİYDİ AYRIM YAPMAYAN EŞİT DAVRANAN TAM BİR ANADOLU ÇOCUĞUYDU KENDİSİ ONUNLA GURUR DUYUYORUZ KALBİMİZDESİN MUHSİN YAZICIOĞLU { ALEVİ VE BEKTAŞİLER DERNEĞİ ÜYELERİ }

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sevgili Reis, ruhun şad, mekanın cennet olsun. Kısa ve kahır dolu yaşamın için senden özür dilemesi gerekenleri Allah'ıma havale ediyorum. Seni haksız yere üzenleri ve hakkında bilip bilmeden abuk subuk yorum yapanları da Allah'ıma havale ediyorum. Nur içinde yat, gözün arkada kalmasın, bu vatan sizlerin sayesinde ayakta duruyor. Hoşçakal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Muhsin Baskan 'in cenazesine ayirdiginiz yer icin size tesekkür ederim.Yalniz burayi bir siyaset platformuna cevirmek isteyen bazi sözüm ona misafirlere lütfen firsat vermeyin. Ölmüs bir kisinin arkasindan hakaret etmelerine ve iftira atmalarina firsat verilirse is baska yerlere tasinir buda iyi olamaz. Eger portalizin itibarini korumak istiyorsaniz bu gibi provokatörlere firsat vermeyin. Tesekkürler. Göktürkler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ATAMAN Kazaklarda LİDER demektir. Bir Kazakistanlı olarak Türkiye'de yaşarken kendime ATAMAN olarak Muhsin Baba'yı seçmiştim. Göz pınarlarımda yaş kalmadı ağlamaktan. Üşümeye değerdi ŞEHİT olmak için, Sana yakışan yerdesin, Cennettesin, çünkü Şehitler direk CENNET'e gider. Arz ederim, ATAMAN'a Vefa gösteren bütün Alperen kardeşlerime Baş Sağlığı diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
maraş katliamını, bahçelievler katliamını, sivas'ı, madımak oteli'ni unutmayacağız, unutturmayacağız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Güle güle reis.Senin kıymetini bilmeyenler utansın.Mekanın cennet olsun.Ezan dinmez Bayrak inmez diyen birileri var sen rahat uyu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.zaten bu kadar insanın duası ile gideceği yer belli.TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞOLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000