27 Haziran 2010, Pazar 10:53:31

VIP SEVİNCİ

Sözcü gazetei yazarı Necati Doğru, bugünkü köşe yazısında, Başbakan Erdoğan'ın havaalanı VIP'sine getirdiğikısıtlamayı kaleme almış. İşte o yazı...
  • Ülkeyi altüst et. Sonra da 2. VIP uçağı iste.... Yazıklar olsun
  • Ülkemizde herkes VİP meclise kapağı attımı ömürboyu VİP sülalesi VİP sadece kendisi olsa iyi. VİP te çok personel görev yapıyor havalimanında araçları görseniz ne kadar çok şaşıracaksınız.İyi bir karar sekiz yıl oldu .Başbakanımız yeni farketmiş.
  • YA ŞİMDİ BU HABERLE YAPILAN YORUMLARIN NE ALAKASI VAR YA?? BEN BAŞBAKANIN TARAFTARI DEĞİLİM AMA BU HABERE GÖRE YORUM YAPILSA DAHA İYİ OLMAZMI??
  • ÖNCE HALKIN İÇ GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYIN, SONRA DA O UÇAKLARA RAHAT RAHAT BİNİN. O UÇAKLARI HAKETMEK LAZIM Dİ Mİ... ZATEN TEKNOLOJİN ÜRETMEYE YETMİYOR, DIŞARDAN ALMIŞSIN MİLYON DOLARLARI BAYILMIŞSIN HAZİNEDEN. KİŞİSEL İŞLERİ İÇİN O UÇAKLARI KULLANDILARSA, HESABINI VERİRLER. ÜLKE MENFAATLERİ GEREĞİ VIP UÇAK FİLOSU KURDULARSA, BUNDAN ÖNCEKİ İKTİDARLAR VİZYONSUZ MUYDU ACABA... YOKSA BUNLAR MI TEK BAŞINA İKTİDARIN TADINI ÇIKARIYORLAR 8 KOCA SENEDİR
  • demek öbürküler hepp önemli seyler yaptida onun icin tekmeyi yediler??yoksa gazino,kumarhanelere mi uctular??
  • ABD'den yaziyorum, ABD'de "YEK" degil bircok VIP var, dogal olarak. Buna bagli iki tane Air Force One ucagi var, Boeing 747, 4 tane 757, 3 tane DC9. Onemli olan ABD'de iki donemden fazla baskanlik yok. Yani bu devlete hizmet icin yanip tutusuyorsan en fazla 8 sene baskanlik yapabilirsin, sonra tipis tipis sivil hayata donersin. Ucak filan onemli degil. Iki seyi yapabiliyormusun? Birincisi hizmet limiti, yani 30 sene filan iktidara yapismak yok, 4 seneden sonra sivil hayata donebiliyormusun? Ikincisi dokunulmazliklarini kaldirabiliyormusun? Halkin sectigi, halka hizmet etmek isteyen birisinin niye dokunulmazligi var? Ikisini yap, sonra git istersen 5 tane 380 al.
  • alınan uçaklar DEVLET-TÜRK HALKININ hizmetinde kullanılsın diye alınıyor,cengiz kurtoğlunun kızının düğününe gitmek için değil
  • Gerekli diyen arkadaş: Koca ABD'de "1", anlayasınız diye ayrıca yazıyla yazayım "BİR" yani "TEK", daha başka nasıl yazayım... "YEK" VIP devlet görevlisi var. O da Başkan! Ayda 600 lira ile geinmeye çalışan insanların vergilerinin bu kadar çarçur edilmesini hangi "severlikle" savunmaya çalıştığınızı tekrar değerlendirin!
  • eskiden bu kadar dış ilişkiler yoğun geçmiyordu. gerekli bence de. ülkeye alınıyor o uçaklar, başbakana değil. buzağı aramayın.....
  • doğru söze ne ? denir
Türkiye uçak yapamıyor, dışarıdan alıyor. VİP (orijinali İngilizce VIP) uçaklara; 50-60-70 milyon dolar ödeniyor ve bu pahalı uçaklar Türk milletinin vergilerinden alınıyor.

Türkiye'de tasarruf açığı var.
Türk devleti açık veriyor.
Türk ailesi açık veriyor.
Türk şirketleri açık veriyor.
Türk bireyleri de açık veriyor.

Milletin içinde zengin az fakat fakir çok fazla. Zenginin cüzdanı şişkin fakirin gönlü gani! (Gani, zengin demek) Gönlü gani Türk milleti, devlet büyüklerine binsinler diye VİP uçaklar alıyor.

VİP: İbiş bir kelime.
Çok Önemli Kişi demek.
Cumhurbaşkanı'nın VİP uçağı var.
Genelkurmay'ın VİP uçağı var.
MİT Başkanı'nın VİP uçağı var.
2001'de büyük kriz oldu.
Türk Milleti fakirleşti.

Türk Milleti, krizi önceden göremeyip ülkeyi fakirleştirenleri (Bülent Ecevit-Mesut Yılmaz-Devlet Bahçeli) seçimde iktidardan indirdi, yerine "hortumları keseceğiz" biz garip-gurebayı-yoksulu- yetimi düşünüyoruz, onların içinden geliyoruz, onlar gibi yaşayacağız diyen Recep Tayyip Erdoğan'ı 2002'de başbakan seçti.

Başbakan'ın 1 VIP uçağı vardı.

Devleti, ailesi, şirketi, bireyi açık verdiği için borçlarını ve faizlerini ödeyebilmek için yeni borçlar bulan Türkiye'nin tepesindeki 4 VİP yöneticisine "4 özel VIP uçak satan alınıp" verilmişti ve bu 4 uçak "bir havuzda toplanarak" diğer önemli kişiler ve bakanlara da, ihtiyaç doğduğunda, hizmet verecek bir model nedense kurulmuyor, kurulamıyor, kurulmadı. Yeni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da; "1 VIP uçağı ile yetinmedi" ve "Ecevit'ten kalma 8 VİP koltuklu uçak eski, koltuk sayısı az, zengin Türkiye'nin Başbakanı'na yakışmaz bu..." diye verilen gaza geldi.

2'nci VIP uçağı istedi.
En az 35 VIP koltuğu olan...
Kıtadan kıtaya uçabilen...
Dinlenme bölümleri tatminkâr...
Uçuş menzili çok uzun...
Hızı çok yüksek "2'nci özel jet VİP uçağı" da alındı.
Türk Milleti, küresel krize yakalandı.
Halk fakirleşti.
İşsizlik alev oldu.
Başbakan 3'üncü VİP uçağı istedi.
3'üncü VIP uçağı da alındı.
VİPPEREST'liğe teşneymiş.
Putperest, put sevici.
Hayalperest, hayal sevici.
VİPPEREST, VIP sevici.


Üç VİP uçaklı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile 2 bayan Bakan'ı özel VİP uçaklarından birine binerek bir Arap şeyhinin düğününe gitmelerine de ses çıkarmadığı gibi önceki gün çok kızdı.

Kızgınlığını dışa vurdu.

"VIP fırçası atta." Ankara'dan İstanbul'a gelişinde Atatürk Havalimanı'nın VİP salonundaki yoğun kalabalığı gören Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yetkilileri çağırtarak salona önüne gelenin sokulmamasını istedi.

VİP salonu ayağa düşmüştü.
Önüne gelen doluşuyordu.
Türkiye'de bir "VIPPEREST azgınlığı oluşmuştu" ve VİP salonları bu yükü kaldırmıyor, Başbakan da "VIP fırçası atmak" zorunda kalıyordu.

Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 yıllık iktidarı döneminde yoksul ve işsiz sayısı artarken "VİP sevici sayısında patlama" yaşanıyordu.

Kıyaslamalı tablo şuydu.

Bülent Ecevit döneminde: VIP yolcusu sayısı: 40 bin kişi.
Recep Tayyip döneminde: VİP yolcusu sayısı: • • 200 bin kişi.
Ben 35 yıllık gazeteciyim. Size samimi .

gözlemlerimi yazayım: VİP sevici olan yolcular içinde "hortumcular" da yer alıyor. Hortumcuların hemen tamamı VİPPEREST oluyorlar. Hem uçağa binerken özel hizmet alıyorlar ve hem de bu salonda devlet büyükleri ile yüksek bürokratlarla yakınlık kurma fırsatı yaratıyorlar.

Başbakan, hortumlan kesecekti.
VİPPEREST oldu! .
VİP ayrıcalığını kaldırmıyor.

VİPPEREST'lik ayağa düştü diye kızıyor, "önüne geleni VİP salonlarına almayın" söylemiyle "VİP fırçası" çekiyor. Milletimizin gönlü gani!

Necati Doğru
Sözcü
VIP SEVİNCİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ülkeyi altüst et. Sonra da 2. VIP uçağı iste.... Yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ülkemizde herkes VİP meclise kapağı attımı ömürboyu VİP sülalesi VİP sadece kendisi olsa iyi. VİP te çok personel görev yapıyor havalimanında araçları görseniz ne kadar çok şaşıracaksınız.İyi bir karar sekiz yıl oldu .Başbakanımız yeni farketmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
YA ŞİMDİ BU HABERLE YAPILAN YORUMLARIN NE ALAKASI VAR YA?? BEN BAŞBAKANIN TARAFTARI DEĞİLİM AMA BU HABERE GÖRE YORUM YAPILSA DAHA İYİ OLMAZMI??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ÖNCE HALKIN İÇ GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYIN, SONRA DA O UÇAKLARA RAHAT RAHAT BİNİN. O UÇAKLARI HAKETMEK LAZIM Dİ Mİ... ZATEN TEKNOLOJİN ÜRETMEYE YETMİYOR, DIŞARDAN ALMIŞSIN MİLYON DOLARLARI BAYILMIŞSIN HAZİNEDEN. KİŞİSEL İŞLERİ İÇİN O UÇAKLARI KULLANDILARSA, HESABINI VERİRLER. ÜLKE MENFAATLERİ GEREĞİ VIP UÇAK FİLOSU KURDULARSA, BUNDAN ÖNCEKİ İKTİDARLAR VİZYONSUZ MUYDU ACABA... YOKSA BUNLAR MI TEK BAŞINA İKTİDARIN TADINI ÇIKARIYORLAR 8 KOCA SENEDİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
demek öbürküler hepp önemli seyler yaptida onun icin tekmeyi yediler??yoksa gazino,kumarhanelere mi uctular??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ABD'den yaziyorum, ABD'de "YEK" degil bircok VIP var, dogal olarak. Buna bagli iki tane Air Force One ucagi var, Boeing 747, 4 tane 757, 3 tane DC9. Onemli olan ABD'de iki donemden fazla baskanlik yok. Yani bu devlete hizmet icin yanip tutusuyorsan en fazla 8 sene baskanlik yapabilirsin, sonra tipis tipis sivil hayata donersin. Ucak filan onemli degil. Iki seyi yapabiliyormusun? Birincisi hizmet limiti, yani 30 sene filan iktidara yapismak yok, 4 seneden sonra sivil hayata donebiliyormusun? Ikincisi dokunulmazliklarini kaldirabiliyormusun? Halkin sectigi, halka hizmet etmek isteyen birisinin niye dokunulmazligi var? Ikisini yap, sonra git istersen 5 tane 380 al.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
alınan uçaklar DEVLET-TÜRK HALKININ hizmetinde kullanılsın diye alınıyor,cengiz kurtoğlunun kızının düğününe gitmek için değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gerekli diyen arkadaş: Koca ABD'de "1", anlayasınız diye ayrıca yazıyla yazayım "BİR" yani "TEK", daha başka nasıl yazayım... "YEK" VIP devlet görevlisi var. O da Başkan! Ayda 600 lira ile geinmeye çalışan insanların vergilerinin bu kadar çarçur edilmesini hangi "severlikle" savunmaya çalıştığınızı tekrar değerlendirin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
eskiden bu kadar dış ilişkiler yoğun geçmiyordu. gerekli bence de. ülkeye alınıyor o uçaklar, başbakana değil. buzağı aramayın.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
doğru söze ne ? denir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000