23 Mart 2011, Çarşamba 09:24:14

VE F-35 ALIMI ASKIYA ALINDI!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK) toplantısından, F-35 savaş uçağı projesiyle ilgili ABD'ye önemli bir mesaj çıktı. Pentagon uçuş kodlarını ve yazılıma ait kritik bilgileri vermeyi reddedince, Türkiye de siparişleri erteledi.
  • helal Yakışır..
  • ya mig lerin nesi var bakın görün 10 adet mig siparişi verin abd nin etekleri tutuşur.güya müttefik biz kıbrıs harekatında cok iyi anladık abd yi ha bu arada mühendislerimizede bir sahip cıksak f-35 in yazılımınıda çözer abd yı de çözer......
  • arkadas yazmis ÖGRENDE GEL!!
  • isimize gelmeyince almayiz kardesiim!!böyle basbakana can feda!!
  • rusya'dan cin den medet uman insanlar, hic akliniza gelmiyo dimi biz bunu iptal edersek, offset anlasmalari ne olacak.
  • Çok yerinde bir karar olur bence. Kendi 5. nesil uçağımızı üretebilmek için istikamet Rusya olmalı. Yeni nesil SU-50'ler bence F-35'lerden daha üstün özelliklere sahip olacaktır. Bu sayede kendi uçağımızı üretebilmek için teknoloji transferi yapılmış olur. Üstelik yazılım sorunu da yaşamayız.
  • az bekleyin çin nasıl olursa çakmasını yapar . kodlar olmadıktan sonra ha amerikan ha çin yapımı ne farkeder ki marmara da turistik gezi yapılır bunlarla.....
  • Bir arkadaş fikrini söylemiş buddy olmakla alakalı.Beğen ya da beğenme senin 74 Kıbrıs harekatında ABD ambargo koyarken F100 lerin yakıtını Libya yolladı ve şu ana kadar milyarlarca dolarlık mütehatitlik hizmetlerinden aslan pay Türkiye'nin İDİ.Yarın öbür harekat bitince ,tüm dünya çapında tanınmış ve Libya'da serpilmiş Türk firmalarını aynı Irak'taki gibi taşeron olduğunu göreceğiz.Petrol de bunun garnitürü olacak.İran'a geliresek 1640 Kasrı Şirin anlaşması ile sınırımızın değişmediği tek komşumuz ve Humeyni rejimine rağmen TC tanımış bir ülke olup ABD halen sözde taraf olmadığını iddia edip Lozan anlaşmasını aslında Ermenistan nedeni ile tanımamış bir ülkedir.Stratejik müttefik lafına güldüğüm kadar hiç bir şeye gülmüyorum.
  • TÜRKİYE EN GEÇ 10-12 SENE İÇİNDE KENDİ SAVAŞ UÇAĞINI ÜRETEBİLECEK KONUMA GELECEKTİR. MÜHENDİSLERİMİZE İYİ SAHİP ÇIKALIM VE ONLARI KORUYALIM. SON YILLARDA HATIRLARSANIZ 8 AY İÇİNDE 3 MÜHENDİSİMİZ ÖLDÜRÜLDÜ VE INTIHAR SÜSÜ VERİLDİ... YAPANDA BELLİ: ABD VE ISRAEL... KENDI UCAKLARIMIZI YAPANA KADAR ISTIKAMET RUSYA VE ÇİN OLMALIDIR... NASIL OLSA PARAYLA ALIYOZ ISTEDIGIMIZ YERDEN ALIRIZ HEMDE COOOK DAHA UCUZZZZA.....
  • Hukumetn bu tutumunu tebrikle karsiliyorum ama anlamadigm birsey oda nedr bu F-35 sevdasi onun disinda baska bir ucakmi yok ? SU 29 lar var ve ya Eurofighterlar var ! bunlarda cok iyi ucaklar die biliyorum ve yannda AR GE izinlerida var diye biliyorum. Nedr bu Amerikan merakliligi ??

Ankara'nın proje kapsamında 100 uçak alması öngörülüyordu. Toplantının ardından açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Uçak siparişlerinin verilebilmesi için proje kapsamındaki beklentilerimize yönelik müzakereler tatmin edici bir sonuca ulaşmadı. Söz konusu müzakerelerin geldiği aşamaya bağlı olarak uçak siparişleri bir sonraki toplantıda tekrar değerlendirilecek." dedi. Özellikle yazılıma 'bir şekilde' erişme arzusunda olduklarının altını çizen Gönül, "Pek çok mesafe de alındı. İş payında, teknoloji paylaşımında mesafe alındı. Daha fazlasını arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı. Projede maliyetlerin de yükseldiğine dikkat çeken Savunma Bakanı, fiyat konusunun daha sonra etraflıca değerlendirileceğini kaydetti. 16 milyar dolarlık projede Türk tarafı, defalarca Amerika'nın kapısını çalarak bu kadar büyük para yatırdığı uçağın uçuş kodlarını istemişti. Fakat ABD Savunma Bakanlığı Pentagon bu talebi geri çevirdi.

Amerika'nın savaş jetlerine ait kodları vermemesi ve yazılıma dair teknolojiyi paylaşmaması Türkiye'yi tedirgin ediyor. Yaklaşık 100 uçak almayı planlayan Ankara, kodlara sahip olmadığı takdirde uçaklara gerçek anlamda hâkim olunamayacağına dikkat çekiyor. Jetlerin dışarıdan yönlendirilebileceği, elektronik harp karşısında savunmasız kalabileceği ve yazılıma herhangi bir müdahalede bulunulamayacağına işaret ediliyor. SSİK toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün katılımıyla Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda gerçekleştirildi. Bakan Gönül, TSK'nın da ihtiyaçları dahil 109 genel maksat helikopterinin alımı ihalesinde sonuca varılamadığını açıkladı. Hedef fiyata yaklaşıldığını fakat komitenin istediği rakama henüz ulaşılamadığını dile getiren Gönül, 1 ay içinde nihai sonuca varılacağını dile getirdi. Söz konusu projede Amerikan Sikorsky ve İtalyan AgustaWestland firmaları çekişiyor. Taraflar masaya yaklaşık 5 milyar dolarlık bir fatura koyarken, Türkiye 3,5 milyar doların üzerine çıkmaya yanaşmıyor. Öte yandan Gönül, Türkiye'nin de üretiminde rol aldığı askerî nakliye uçağı A400M projesinde, satın alınacak 10 uçak için toplam 111 Euro'luk ek maliyetin ödeneceğini bildirdi. (Zaman)

VE F-35 ALIMI ASKIYA ALINDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Misafir ~ 13 yıl önce
helal Yakışır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ya mig lerin nesi var bakın görün 10 adet mig siparişi verin abd nin etekleri tutuşur.güya müttefik biz kıbrıs harekatında cok iyi anladık abd yi ha bu arada mühendislerimizede bir sahip cıksak f-35 in yazılımınıda çözer abd yı de çözer......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadas yazmis ÖGRENDE GEL!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
isimize gelmeyince almayiz kardesiim!!böyle basbakana can feda!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
rusya'dan cin den medet uman insanlar, hic akliniza gelmiyo dimi biz bunu iptal edersek, offset anlasmalari ne olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çok yerinde bir karar olur bence. Kendi 5. nesil uçağımızı üretebilmek için istikamet Rusya olmalı. Yeni nesil SU-50'ler bence F-35'lerden daha üstün özelliklere sahip olacaktır. Bu sayede kendi uçağımızı üretebilmek için teknoloji transferi yapılmış olur. Üstelik yazılım sorunu da yaşamayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
az bekleyin çin nasıl olursa çakmasını yapar . kodlar olmadıktan sonra ha amerikan ha çin yapımı ne farkeder ki marmara da turistik gezi yapılır bunlarla.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir arkadaş fikrini söylemiş buddy olmakla alakalı.Beğen ya da beğenme senin 74 Kıbrıs harekatında ABD ambargo koyarken F100 lerin yakıtını Libya yolladı ve şu ana kadar milyarlarca dolarlık mütehatitlik hizmetlerinden aslan pay Türkiye'nin İDİ.Yarın öbür harekat bitince ,tüm dünya çapında tanınmış ve Libya'da serpilmiş Türk firmalarını aynı Irak'taki gibi taşeron olduğunu göreceğiz.Petrol de bunun garnitürü olacak.İran'a geliresek 1640 Kasrı Şirin anlaşması ile sınırımızın değişmediği tek komşumuz ve Humeyni rejimine rağmen TC tanımış bir ülke olup ABD halen sözde taraf olmadığını iddia edip Lozan anlaşmasını aslında Ermenistan nedeni ile tanımamış bir ülkedir.Stratejik müttefik lafına güldüğüm kadar hiç bir şeye gülmüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TÜRKİYE EN GEÇ 10-12 SENE İÇİNDE KENDİ SAVAŞ UÇAĞINI ÜRETEBİLECEK KONUMA GELECEKTİR. MÜHENDİSLERİMİZE İYİ SAHİP ÇIKALIM VE ONLARI KORUYALIM. SON YILLARDA HATIRLARSANIZ 8 AY İÇİNDE 3 MÜHENDİSİMİZ ÖLDÜRÜLDÜ VE INTIHAR SÜSÜ VERİLDİ... YAPANDA BELLİ: ABD VE ISRAEL... KENDI UCAKLARIMIZI YAPANA KADAR ISTIKAMET RUSYA VE ÇİN OLMALIDIR... NASIL OLSA PARAYLA ALIYOZ ISTEDIGIMIZ YERDEN ALIRIZ HEMDE COOOK DAHA UCUZZZZA.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hukumetn bu tutumunu tebrikle karsiliyorum ama anlamadigm birsey oda nedr bu F-35 sevdasi onun disinda baska bir ucakmi yok ? SU 29 lar var ve ya Eurofighterlar var ! bunlarda cok iyi ucaklar die biliyorum ve yannda AR GE izinlerida var diye biliyorum. Nedr bu Amerikan merakliligi ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000