30 Mayıs 2009, Cumartesi 08:39:50

Ulaştırma Bakanı Yıldırım'dan şok iddia

Ulaştırma Bakanı Yıldırım 'ortam dinlemesi mağduru' olduğunu iddia etti: Bir uçak firması ısrarla benimle görüşmek istedi. Telefonla görüştüm. Görüşürken kaydetmiş ve götürmüş Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiş.
  • şimdiki bakan gibi havacılığa hizmet eden bir bakan daha gelmedi.bakın çıkan yasalara,öyle shgm,dhmi kendi kafasına göre konun vs çıkaramaz.bakanın emri var,çıkacak yasalarla ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarının çalışma yapıp öyle kanun çıkarılmasını istedi.yani çıkan yasa eğer birine yarayıp diğerini mağdur ediyorsa kabul etmedi.heh işte sorun burda başladı ,birilerini mağdur ederek gelirlerini arırmak isteyenler bakanı sevmez tabi.
  • kesin tt daha neler yaptılar da kimse bilmiyo
  • Beceriklsizliginizin bir ispati degilmidir.AKP iktidari bundan istifade ediyor onun icin cözüm getirmiyor.3 maddelik birkanunla yapilacak isleri süründürüp.Mayin temizlemek kanunuda ülke menfaatine olmadan cikartmak icin habire Meclisi isgal ettirmektedir.Ondan sonrada sikayet ederler ISTEMEZÜK diye.B öyle bir olayda neden uzlasma komisyonu oturup geregini yapamaz.%47 herseyi bilemez.Geri kalanlar size göre geri zekali veya ülke düsmanimidir.
  • Komik vede Komik. İnananlar inabilir serbesttir.
  • hakaret içeren hiçbişey yoktu yorumda sn.bakanım filan mı demeliyim airporthaber sana yakışmadı.. sen şimdi bunuda yayınlamazsın hakaret içeren unsur var die. kimlere güveniyoruz inanıyoruz ya f/o kemal
  • ZAVALLI LALE........BİR GARİP YARATIK
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • AHLAT BKANIM ANLAT DİNLEMESİ NE YAZIK Kİ PEK HOŞ DEĞİL. MNG DE VEFAT EDEN VE HASTA OLAN ARKADAŞLARIMIZ İÇİN BİR RAŞTIRMA YAPIP SONRA GEREKENLERİ YAPACAKMISINIZ ACABA? YOKSA BUDA FOCUS KAZA RAPORU GİBİ Mİ OLACAK?BEKLİYORUZ...
  • Sonra da "UB ve SHGM niye bize yardımcı olmuyor?" diye sorarlar. Sen insanları -aklın sıra- tongaya düşürmeye çalış, sonra da medet bekle. Yemezler çocuğum, yemezler...

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım bir telefon görüşmesinin yasadışı biçimde kaydedilerek CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’na verildiğini iddia etti. Yıldırım, Ergenekon davasının iddianamelerini suç iddialarıyla ilgili olmayan kişisel görüşmelerin konulmasını da eleştirdi.

Almanya’nın Leipzig kentinde Türkiye’nin dönem başkanlığında yürütülen Uluslararası Ulaştırma Formu’na ev sahipliği yapan Yıldırım, gazetecilerin telekulak iddialarıyla ilgili sorularını yanıtlarken kendisinin de yasadışı ortam dinlemesi mağduru olduğunu söyledi. Yıldırım, başına geleni şöyle anlattı:

“Bir uçak firması, ruhsat şartı olmasına karşın yerine getiremedi. Ruhsatı iptal oldu. Ondan sonra illa ısrarla benimle görüşmek istedi. Telefonla görüştüm. Görüşürken kaydetmiş. Onu da götürmüş Kemal Kılıçlaroğlu’na vermiş. O arkadaş suç işledi. İznimi almadan konuşmamı kaydetti. Ben de ortam dinlemesi mağduruyum. Devletin zirvesine kadar herkes dinlenme endişesini duyuyor. Bunu değiştirmek bizim görevimiz.”

Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın de telefonlarının dinlenmesinden şikâyet ettiği hatırlatılıncaysa Yıldırım, “Kendisinin yasadışı dinlendiğini düşünen varsa, yargıya gitsin” dedi.

Ergenekon eleştirisi

Yıldırım, dinlemenin dünyanın her yerinde olduğunu Türkiye’de ise Ergenekon davasını ima ederek ‘bilinen dava’ ile gündeme geldiğini belirtirken, şöyle dedi: “Türkiye’de bilinen dava ile daha çok gündeme geldi. Sebebi de bu dosyadaki delil amaçla dinleme yapılırken, dava konusuyla ilgisi olmayan konuşmalarına yer verilmesi. Bunlar özel konuşmalar ve sahiplerini doğal olarak rahatsız ediyor. Benim de olsa beni de rahatsız eder. Belki de vardır ama bakmadım. Toplumda böyle bir algılama oluştu ve bunun da doğru bir şey olmadığını düşünüyorum. Davayla ilgisi olmadan takılan varsa, savcı hangisinin dosya muhtevası olup olmadığına karar verecek. Uzun ince titiz çalışmayla bu yapmalı. Zaman darlığı ve uzman yetersizliğinden yapılamıyor. ‘Mahkemede nasıl olsa ortaya çıkar, düzelir’ deniyor. Sizin adınız orada çıkıyor ve hak etmediğiniz şeyler söyleniyorsa rahatsız olursunuz. Hepimiz için geçerli. Şunu asla unutmayın. Dünyada hiçbir ülkede ortam dinlemesini engelleyecek bir yöntem yok. Ancak bu düzenlenmeli, adım adım yapılmalı.”

Dinlemede mağduriyetlerin şiddetle giderilmesi ve sorumluların cezalandırılması durumunda bunun önüne geçileceğini belirten  Yıldırım, bu kapsamda yeni bir yasal düzenleme yapılacağını söyledi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım'dan şok iddia

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 15 yıl önce
şimdiki bakan gibi havacılığa hizmet eden bir bakan daha gelmedi.bakın çıkan yasalara,öyle shgm,dhmi kendi kafasına göre konun vs çıkaramaz.bakanın emri var,çıkacak yasalarla ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarının çalışma yapıp öyle kanun çıkarılmasını istedi.yani çıkan yasa eğer birine yarayıp diğerini mağdur ediyorsa kabul etmedi.heh işte sorun burda başladı ,birilerini mağdur ederek gelirlerini arırmak isteyenler bakanı sevmez tabi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kesin tt daha neler yaptılar da kimse bilmiyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Beceriklsizliginizin bir ispati degilmidir.AKP iktidari bundan istifade ediyor onun icin cözüm getirmiyor.3 maddelik birkanunla yapilacak isleri süründürüp.Mayin temizlemek kanunuda ülke menfaatine olmadan cikartmak icin habire Meclisi isgal ettirmektedir.Ondan sonrada sikayet ederler ISTEMEZÜK diye.B öyle bir olayda neden uzlasma komisyonu oturup geregini yapamaz.%47 herseyi bilemez.Geri kalanlar size göre geri zekali veya ülke düsmanimidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Komik vede Komik. İnananlar inabilir serbesttir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hakaret içeren hiçbişey yoktu yorumda sn.bakanım filan mı demeliyim airporthaber sana yakışmadı.. sen şimdi bunuda yayınlamazsın hakaret içeren unsur var die. kimlere güveniyoruz inanıyoruz ya f/o kemal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ZAVALLI LALE........BİR GARİP YARATIK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
AHLAT BKANIM ANLAT DİNLEMESİ NE YAZIK Kİ PEK HOŞ DEĞİL. MNG DE VEFAT EDEN VE HASTA OLAN ARKADAŞLARIMIZ İÇİN BİR RAŞTIRMA YAPIP SONRA GEREKENLERİ YAPACAKMISINIZ ACABA? YOKSA BUDA FOCUS KAZA RAPORU GİBİ Mİ OLACAK?BEKLİYORUZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sonra da "UB ve SHGM niye bize yardımcı olmuyor?" diye sorarlar. Sen insanları -aklın sıra- tongaya düşürmeye çalış, sonra da medet bekle. Yemezler çocuğum, yemezler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000