22 Ocak 2013, Salı 08:16:26

"UÇUŞ ROTASINI MİT ONAYLADI"

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Suriye hava sahasını bir süre ihlal eden, ihlalden sonra bu ülke tarafından düşürülen ve 2 pilotun şehit düştüğü olayla ilgili yeni bir iddia ortaya attı.
  • Burada konu ilgili paralel yorumlar olay haftasinda yapilmisti ve rotanin bariz sekilde Suriye havasahasini ihlal ettigi iddia edilmisti.Chp bu hali ile buradaki yorumculardan 6 ay sonra jetonu dusuyor o kesin anlasildi.
  • radar test ediyorduk degil mi? Adamlarda ucaksavarlarini test etti. Olan iki evladimiza oldu. Bos konusuyorsunuz gidenler gitti konu kapandi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Özel, keşif jetinin Doğu Akdeniz’deki görev uçuşunu gerçekleştirmeden bir gün önce kullanacağı rota ve uçuş profilinin ilgili filoya bildirildiğini, ancak bu rota ve profilin incelenmesinin sonucunda rotanın Suriye hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle filo tarafından reddedildiğini açıkladı.

Özel, bunun üzerine Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan ilgili filoya Suriye hava sahasını ihlal etmeyen yeni rota gönderildiğini, ancak uçuş öncesinde MİT’e devredilen ve Sinyal İstihbarat Başkanlığı (SİB) adını alan Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı’nın verdiği talimat doğrultusunda uçağın; ihlalin yaşanacağı bilinen rotayı kullanmasının sağlandığını iddia etti. Özel, kendisine ulaşan bu bilgilere dayanarak, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

Talimat kimden?

“Uçağın kazanın gerçekleştiği uçuştan 1 gün önce belirlenen ilk rotasının Suriye hava sahasını ihlal ettiği doğru mudur?Uçuştan 1 gün önce gönderilen rota ve profiline ilgili Filo tarafından Suriye hava sahasını ihlal ettiği gerekçesi ile itiraz edildiği doğru mudur?

Hava Kuvvetleri’nden ilgili Filo’ya Suriye hava sahasını ihlal etmeyecek yeni uçuş rota ve profili verilmiş midir? Uçağın 1 gün önce Filo’dan geri çevrilen rotasına uçuş esnasında döndürüldüğü doğru mudur? Doğru ise; uçuş esnasında gelen bu talimat SİB tarafından mı verilmiştir?

Yetkisi var mı?

SİB’in keşif uçaklarının rota ve profillerini değiştirme yetkisi var mıdır? Kazadan hemen sonra pilotlarımızın naaşlarına ulaşılmadan önce deniz yüzeyinde bulunan botların üzerinde pilotlarımızın künyeleri çıkmış mıdır?”

"UÇUŞ ROTASINI MİT ONAYLADI"

Yorumlar

... ~ 11 yıl önce
Burada konu ilgili paralel yorumlar olay haftasinda yapilmisti ve rotanin bariz sekilde Suriye havasahasini ihlal ettigi iddia edilmisti.Chp bu hali ile buradaki yorumculardan 6 ay sonra jetonu dusuyor o kesin anlasildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Test ~ 11 yıl önce
radar test ediyorduk degil mi? Adamlarda ucaksavarlarini test etti. Olan iki evladimiza oldu. Bos konusuyorsunuz gidenler gitti konu kapandi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000