30 Nisan 2009, Perşembe 08:43:03

"Uçak alacağına teröre karşı araç/gereç alsana"

Yeni Çağ Gazetesi yazarlarından İsrafil Kumbasar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni uçağı TC-DAP'ı köşesinden eleştirmiş. İşte Kumbasar'ın kaleminden o yazı...
  • sn yazar altindaki arabadan baslasin evvela!!!sn basbakan TÜRK silah sanayisini uykudan uyandirdi basa geleli!neden yazmamis??
  • Ordumuz Guneydogu ve Kuzey Irak'da her karis topragi BBG evi gibi gozetlerken Daglica'ya 300 kisilik terorist gurubu taarruz edip 6 saat kursun yagmuruna tutmus, 600 tane savas ucagi olan Hava Kuvvetleri 12 saat sonra sadece iki F-16'yi gonderebilmistir.Demekki 50 milyon $'a iki tane daha F16 alinabilirdi ki sayi 602 olur ve yine pek birsey degismezdi.Demekki neymis,teror topla,tufekle,ucakla degil niyetle ve samimiyetle yok edilebilirmis.Boyle ucuz edebiyatlarla memleket kurtaranlar arka planda kisisel ve ideolojik cikarlari icin isbirligi yapiyor.Bostanci olayindaki katil Orhan Yilmazkaya ile vatan gazetesi editoru Aylin Duruoglu'nun yaptigi isbirligi gibi..UYAN EY YUCE TURK ULUSU UYAN ARTIK!!!!!!
  • bazılarının tam da DOST larımızın istediği gibi Orduyu karalayan güçsüz-beceriksiz tarif eden yazılarına yer verdiğiniz için teşekkürler Ali ve Sefa bey ler,bir gün yüzyüzede görüşürüz burayı kullanmak istemiyorum.
  • sadece yazara ve yazdıklarına karşı olanların mı yorumu yayınlanıyor.helal olsun
  • o işler silahla topla tüfekle olmaz öyle olsa amerika vietnamda yenilmezdi .bırakın amerikayı biz kurtuluş savaşını son model silahlarla kazanmadık değil mi sayın yazar?bu kahve ağzını bırakın.orduya en çok yatırım yapan ülke biz,kendi gençlerini en verimli çağında alıp 15 ay yerde izmarit toplatan gene biziz değil mi sayın yazar.demekki birileri bir yerlerde yanlış yapıyor.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Bu ülkede klavyesi olan yazar olmuş. Herkes her konuda uzman olmuş, bilirkişi sıfatıyla yorumlar yazıyor.
  • Bu vatan topragın kara bagrında sıradaglar gıbı yatanlarındır. sormak lazım acaba o alınan ucaga bınenler ve o ucagın alımına karar verenlerın cocukları vatan gorevlerını yerıne getırdıler mı yoksa curuk raporu alıp kutsal vatan gorevınden muaf mı tutuldular!!!! Çok uzaga gıtmeye gerek yok vatanını seven her TÜRK ATAMIZIN GENCLİĞE HITABESI nı bılır.Ulu Onder ATATÜRK ;TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ ileride ne gibi tehditlerin beklediğini orada cok acık ve seçik bi şekilde yazmış. Eğer bilmiyosanız okuyun, öğrenin!!!!
  • Ha bu arada Basbakanlik Kendi bütcesinden de harmacasin gitsin TSK ya yeni oyuncaklar alsin. Nasil begendinizmi sayin Yazarim. Senin Eline O kalemi verip mürekkebine dokunduranlarda suc, Senin gibi Cahili Yazar diye bize okutan Sevgili Airporthaber Editörleri arkadaslarimda suc diyecem ama onlar haber alma verme özgürlü kapsaminda bize senin gibi bir Insan Sifatinin haberini yayinliyorlar Bu arada Airporthaber Editörleri arkadaslarim yorumu yayinlamadan önce güvenlik icin matematik sorusu secmeyin, Malumunuz bu konuda bazi arkadaslar zorluk cekiyor 2+1 icin bile bazen 5 dakika gerekebiliyor Saygilar..
  • Beyfendi Yandas Medyadanmisiniz? Niye okadar zorunuza gidiyor ? Koskoca Türkiye Cumhuriyetinin Basbakani Lüks bir JET e bindi binecek diye Ülke Eldenmi Gitti? Sen Gazeteciydin dimi ? hani disarda Ayi oynatanlar varya onlarla karistirmayayim diye söylüyorum. Bu ülkenin Parasinin % 48 i TSK da toplandigini biliyormusun ? Dünyada Savunmaya en cok para ayiran Ülkelerin basinda En ön Saflarda Türkiyenin geldigini biliyormusun ? BRE CAHIL Sen o kalemi eline aldiginda benim gibi zavalli bir Airporthaber okucusunun bile bildigi bilgileri sen bilmiyormusun? Ah simdi Edep olmayan bir yerde Youtube de olsaydin sana öyle bir DÜZ Girerdimki Sevgili Yazarim.. Ins Birgün Baska bir sitede yazinizi Görürüm O zaman Sana hem ters hem Düz Girecem SÖZ.....

İhaneti ‘sorgulamaya’ kalkışanların yasadışı soruşturmalarla baskı altına alındığı, ihanete ‘çanak tutanların’ yasal düzenlemeler ile önlerinin açıldığı ‘puslu ortamı’ fırsat bilen bölücü terör örgütü, ilan etmiş olduğu sözde ateşkesi bir kenara bırakarak yeniden saldırıya geçti.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde pusu kuran teröristler, yola döşedikleri ‘amonyum nitrat’ destekli mayını, kablolu ateşleme sistemi ile patlattı.

Havaya uçan araçta bulunan 9 asker şehit oldu.

Saldırının ardından düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, şöyle dedi:

- “Şunu hiç bir zaman unutmamalıyız ki, terörle mücadelede karamsarlığa yer yok. Buna girdiğiniz an kaybedersiniz. Güvenlik kuvvetlerimiz, polisimiz, terörle mücadeleye dünden daha kararlı, daha azimli olarak devam edecektir.”

Eminiz ki, her zaman olduğu gibi yine şehit cenazeleri için törenler düzenlenecek, yüreği yanık vatandaşlar yine “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” diye haykıracak, iktidar temsilcileri yine “Döktükleri kanda boğulacaklar” diye nutuklar atacak.

Sonra yine herşey unutulacak.

* * *

Herkes teröristleri ‘dağlarda’ arıyor.

Oysa teröristler, TBMM’de oturuyor.

DTP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 8 Ocak 2009 tarihinde yaptığı bir konuşmada aynen şöyle diyordu:

- “Bu halkın dilini, kültürünü ve kimliğini kabul etmeyenler, 20 yıl içerisinde verilen mücadele sonucu bunu kabul ettiler. Eğer böyle devam ederse, yakında bu toprakların adını da kabullenecekler.”

DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ise 27 Nisan 2009 tarihinde Hakkari’de yaptığı konuşmada aynen şu ifadeleri kullandı:

- “29 Mart 2009 seçimlerinde Türkiye içerisindeki Kürdistan sınırlarını belirledik. Yani Van’ı aldık. Siirt’i aldık. 86 yıllık geleneği bozarak Iğdır’ı aldık. Hakkari’de yüzde 90’lara varan oy oranına ulaştık. Bu coğrafya Kürdistan coğrafyasıdır. Bugün bu ülkede sayın Abdullah Öcalan, bu halkın iradesidir. Gücünüz varsa önce bize dokunun.”

Peki bu konuşmanın ardından, “Ne diyorsun sen ulan edepsiz” diye birisi ortaya çıkıp da kendisine ‘dokunmaya’ kalkıştı mı?

Bir Cumhuriyet Savcısı çıkıp yakasına yapıştı mı?

Ne yazık ki hayır.

* * *

‘Teröre karşı mücadele eden’ kurumun başındakiler, işi gücü bırakmış, malum ‘yıpratma kampanyalarına’ cevap vermekle uğraşıyorlar.

‘Teröre karşı etkin tedbir alması gereken’ iktidarın başındakiler ise, işi gücü bırakmış, o ‘yıpratma kampanyalarına’ çanak tutuyorlar.

Ülke kaynaklarını har vurup harman savuruyorlar.

‘Başbakana’, içerisinde ‘her türlü konforu’ barındıran, ‘son teknoloji ile donanmış’ yeni özel uçaklar satın alıyorlar.

‘Cumhurbaşkanının’, ‘Meclis Başkanının’, ‘bakanların’, ‘milletvekillerinin’, ‘bürokratların’ altına lüks otomobiller çekiyorlar.

Makam odalarını ‘yurtdışından’ ithal ettikleri özel yapım mobilyalar ile yeniliyorlar.

Bir Allah’ın kulu da çıkıp yakalarına asılmıyor:

‘Başbakan’a uçak almak için bir çırpıda ‘50 milyon doları’ gözden çıkarmayı biliyorsunuz da, peki ‘terörle mücadelede’ kullanmak üzere geliştirilmiş olan son teknoloji ürünü araç ve gereçleri satın almayı niçin aklınıza hiç getirmiyorsunuz?

Milletin parasını ‘yerli yerinde’ kullanmak yerine, neden ‘kendi rahatınız’ için harcıyorsunuz?

Hiç mi Allah’tan korkmuyorsunuz?

İsrafil K.KUMBASAR
YENİ ÇAĞ

"Uçak alacağına teröre karşı araç/gereç alsana"

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Misafir ~ 15 yıl önce
sn yazar altindaki arabadan baslasin evvela!!!sn basbakan TÜRK silah sanayisini uykudan uyandirdi basa geleli!neden yazmamis??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ordumuz Guneydogu ve Kuzey Irak'da her karis topragi BBG evi gibi gozetlerken Daglica'ya 300 kisilik terorist gurubu taarruz edip 6 saat kursun yagmuruna tutmus, 600 tane savas ucagi olan Hava Kuvvetleri 12 saat sonra sadece iki F-16'yi gonderebilmistir.Demekki 50 milyon $'a iki tane daha F16 alinabilirdi ki sayi 602 olur ve yine pek birsey degismezdi.Demekki neymis,teror topla,tufekle,ucakla degil niyetle ve samimiyetle yok edilebilirmis.Boyle ucuz edebiyatlarla memleket kurtaranlar arka planda kisisel ve ideolojik cikarlari icin isbirligi yapiyor.Bostanci olayindaki katil Orhan Yilmazkaya ile vatan gazetesi editoru Aylin Duruoglu'nun yaptigi isbirligi gibi..UYAN EY YUCE TURK ULUSU UYAN ARTIK!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bazılarının tam da DOST larımızın istediği gibi Orduyu karalayan güçsüz-beceriksiz tarif eden yazılarına yer verdiğiniz için teşekkürler Ali ve Sefa bey ler,bir gün yüzyüzede görüşürüz burayı kullanmak istemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sadece yazara ve yazdıklarına karşı olanların mı yorumu yayınlanıyor.helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
o işler silahla topla tüfekle olmaz öyle olsa amerika vietnamda yenilmezdi .bırakın amerikayı biz kurtuluş savaşını son model silahlarla kazanmadık değil mi sayın yazar?bu kahve ağzını bırakın.orduya en çok yatırım yapan ülke biz,kendi gençlerini en verimli çağında alıp 15 ay yerde izmarit toplatan gene biziz değil mi sayın yazar.demekki birileri bir yerlerde yanlış yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu ülkede klavyesi olan yazar olmuş. Herkes her konuda uzman olmuş, bilirkişi sıfatıyla yorumlar yazıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu vatan topragın kara bagrında sıradaglar gıbı yatanlarındır. sormak lazım acaba o alınan ucaga bınenler ve o ucagın alımına karar verenlerın cocukları vatan gorevlerını yerıne getırdıler mı yoksa curuk raporu alıp kutsal vatan gorevınden muaf mı tutuldular!!!! Çok uzaga gıtmeye gerek yok vatanını seven her TÜRK ATAMIZIN GENCLİĞE HITABESI nı bılır.Ulu Onder ATATÜRK ;TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ ileride ne gibi tehditlerin beklediğini orada cok acık ve seçik bi şekilde yazmış. Eğer bilmiyosanız okuyun, öğrenin!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ha bu arada Basbakanlik Kendi bütcesinden de harmacasin gitsin TSK ya yeni oyuncaklar alsin. Nasil begendinizmi sayin Yazarim. Senin Eline O kalemi verip mürekkebine dokunduranlarda suc, Senin gibi Cahili Yazar diye bize okutan Sevgili Airporthaber Editörleri arkadaslarimda suc diyecem ama onlar haber alma verme özgürlü kapsaminda bize senin gibi bir Insan Sifatinin haberini yayinliyorlar Bu arada Airporthaber Editörleri arkadaslarim yorumu yayinlamadan önce güvenlik icin matematik sorusu secmeyin, Malumunuz bu konuda bazi arkadaslar zorluk cekiyor 2+1 icin bile bazen 5 dakika gerekebiliyor Saygilar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Beyfendi Yandas Medyadanmisiniz? Niye okadar zorunuza gidiyor ? Koskoca Türkiye Cumhuriyetinin Basbakani Lüks bir JET e bindi binecek diye Ülke Eldenmi Gitti? Sen Gazeteciydin dimi ? hani disarda Ayi oynatanlar varya onlarla karistirmayayim diye söylüyorum. Bu ülkenin Parasinin % 48 i TSK da toplandigini biliyormusun ? Dünyada Savunmaya en cok para ayiran Ülkelerin basinda En ön Saflarda Türkiyenin geldigini biliyormusun ? BRE CAHIL Sen o kalemi eline aldiginda benim gibi zavalli bir Airporthaber okucusunun bile bildigi bilgileri sen bilmiyormusun? Ah simdi Edep olmayan bir yerde Youtube de olsaydin sana öyle bir DÜZ Girerdimki Sevgili Yazarim.. Ins Birgün Baska bir sitede yazinizi Görürüm O zaman Sana hem ters hem Düz Girecem SÖZ.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000