06 Mayıs 2011, Cuma 20:40:31

TC-KOP, VIP UÇAK FİLOSUNA RESMEN KATILDI

Genelkurmay Başkanlığı için sipariş verilen Gulfstream G550 tipi uzun menzilli iş jeti VIP uçak filosu havuzuna katıldı. Uçak Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Dışişleri ve diğer bakanlıklar tarafından kullanılacak.
  • sana katılıyorum bence bunun yanında cem house lerıde denetlemek ıcın bı helıkopterle jet lazım degılmı!!!!
  • ingiltere başbakanı ispanya tatiline ryan aır le çıktı.bu mentalite ile avrupa kalkınıyor.bizimkiler özel uçak,yandaş medya,eş dost,20 koruma olmadan,olmaz .şurdan şuraya gitmem.mantıgı.ne diyelim.ya allah bismillah..
  • Sen orman yangınlarını söndürecek Be-200 gibi uçakları alma. Paraları bu uçaklara harca. Nasıl olsa hesap soran yok.
  • bunun sol zihniyetle ne alakasi var??? sagcilar cok istiyorlarsa kendileri ac ,issiz gezerken kendi aralarinda para toplasinlar alsinlar agababalarina ozel ucak,makam arabasi vs...terorist karakola saldiriyor onlarca sehit var g.kurmay sozcusu cikiyor odenek olmadigindan karakolu yaptiramadik o yuzden cok sehit verdik gibi akla hayale gelmez beyan ediyor ayni askeriye de acilimci,sehidine kelle ,teroriste sayin diyen,ogullari gemicikler alan,askerden kacan,yahudi kurulusundan odul alana ozenip o ucaktan 2 tane de kendilerine aliyor..Bu memlekette curumemis,kokusmamis,bitmemis bir tane kurum ve yonetici var mi??? 6 tane ucak 2 helikoptere cok mu gerek var? Halk issiz,ac,fakir hersey sorun sen git 120 milyon dolara 2 tane ucak al..ne guzel!
  • Yiyin beyler....Diyanet işlerine de bir helikopter lazım. Camileri denetlesin. Bir de jet tabi....
  • dünya da her an her saniye bir politk, sorun isyan, olay sıkıntı oluyor hemen komşu ülkelerde biraz daha tunus, mısır,libya, diğer arap ülkelerindeki çıkan olaylar ne yapalacak tarifeli havayolunu bekleyecekler mümkün değil aynı şekilde yurt dışında olası bir anormal durum, hiç kimse zevk için keyif için kullanmaz, aynı şey askeri içinde geçerlidir onların görevleri gereği ihtiyaç olması durumunda kullanırlar bu iş böyledir..oturduğun yerden hiç bir iş çözülemez kalkıp gideceksin,olması gereken yerde temsil edileceğiz bu iş böyle.. artık bu sol zihniyeti bırakın, aman ne gerek vardı bir sürü para da boş konuşmamamk lazım..
  • Günümüz koşullarında gerek yurt içinde gerekse komşu ülkelerde gerekse diğer yabancı ülkerde sıra dışa durumlar olduğu net görülmektedir dolayısıyla özel uçak alımı son derece normaldir, hali hazırda 1990 yıllarda alınan gulfstream uçakları ki yanılmıyorsam 2 adet bunlar sıkça devamlı olarak arzıa vermektedir dolayısıyla yenileri satın alınmıştır.. Türkiye artık gelişiyor, dünya da söz sahibi oluyor, bazı olaylar karşısında hemen çok hızlı şekilde müdehala de bulunmak zorundadır, tarifeli havayollarını siyaset bekleyemez, politaka yapılamaz biraz geniş düşünün, her tarafımızda sıkıntı, sorun, isyanlar çıktı hala devam ediyor, bakanlar hemen gitmeleri gerekiyor, zorundalar bu iş böyle...
  • Kop Kop Kop Kop:)))
  • ötekinede lüx bmw verip emekli ettiler bunada uçak alıyorlar ondan sonra paşaları içeri atıyorlar kimse bişey demiyor oluyor.ben diyim bişey banada bir lada alsınlar bende susarım....
  • Hava kuvvetleri bu uçaklardan 2 tane aldı. yedek parca ve sistemleri ile birlikte en az 200 milyon dolar para verildi. Hemde ellerinde 2 tane gulfstream 450 varken bunları aldılar. Bilen varsa lütfen yazsın kendimizi kıyasladığımız hangi ülkenin generalleri için bu kadar lüks uçakları var? Sakın yanlış anlamayın asker karşıtı falan değilim ama bu kadar lüks harcamalar yapılıyorken diğer taraftan askerler 40-50 kişilik koğuşlarda yatırılıyor, tasarruf adına kaloriferler yakılmıyor, alt rütbelerdeki insanların çalışma şartları iyileştirilmiyor,vs,vs Bence silahlı kuvvetlere ayrlılan bütçenin nerelere harcandığının sıkı bir şekilde denetlenmesi gerekir.
Genelkurmay Başkanlığı'nın kullanımı için alınan ve geçen yıl teslim edilen Gulfstream G550 tipi uzun menzilli iş jeti, Cumhurbaşkanlığı'na geçti. Ankara'dan getirilen ve işlemleri İstanbul Atatürk Havalimanı'nda tamamlanarak sivilleştirilen uçağa TC-KOP tescili verildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, uçağın VIP uçak havuz kullanımına katılmasını istemesi üzerine bu kararın alındığı öğrenildi. 
 
Üst düzey teknolojiyle donatılan TC-KOP tescilli uçak Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali apronunda bekliyor. İşlemlerin tamamlanması sonrası 12 bin 501 kilometre menzile sahip uçak yolcu taşımaya başlayacak. Uçak VIP havuzuna katılarak Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Dışişleri ve diğer bakanlıklar tarafından kullanılacak. Uçak geliştirilmiş görüntü sistemi EVS ile kötü hava koşullarında, kısa görüş mesafesine karşın sorunsuz iniş yapabiliyor. VIP uçak havuzunda şu an bir adet daha DAP adlı G550 tipi uçak daha bulunuyor. 
 
Piyasa değeri 60 milyon doları bulan iş jetinin isteğe bağlı olarak koltuk kapasitesi belirleniyor. Uzun uçuşlarda koltuklar 180 derece yatarak yatak oluyor. Uçağın havada çok uzun süre kalabilmesi ile G550'ler aynı zamanda askeri ve özel görev uçuşları için de tercih ediliyor.

TC-KOP, VIP UÇAK FİLOSUNA RESMEN KATILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 13 yıl önce
sana katılıyorum bence bunun yanında cem house lerıde denetlemek ıcın bı helıkopterle jet lazım degılmı!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ingiltere başbakanı ispanya tatiline ryan aır le çıktı.bu mentalite ile avrupa kalkınıyor.bizimkiler özel uçak,yandaş medya,eş dost,20 koruma olmadan,olmaz .şurdan şuraya gitmem.mantıgı.ne diyelim.ya allah bismillah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sen orman yangınlarını söndürecek Be-200 gibi uçakları alma. Paraları bu uçaklara harca. Nasıl olsa hesap soran yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bunun sol zihniyetle ne alakasi var??? sagcilar cok istiyorlarsa kendileri ac ,issiz gezerken kendi aralarinda para toplasinlar alsinlar agababalarina ozel ucak,makam arabasi vs...terorist karakola saldiriyor onlarca sehit var g.kurmay sozcusu cikiyor odenek olmadigindan karakolu yaptiramadik o yuzden cok sehit verdik gibi akla hayale gelmez beyan ediyor ayni askeriye de acilimci,sehidine kelle ,teroriste sayin diyen,ogullari gemicikler alan,askerden kacan,yahudi kurulusundan odul alana ozenip o ucaktan 2 tane de kendilerine aliyor..Bu memlekette curumemis,kokusmamis,bitmemis bir tane kurum ve yonetici var mi??? 6 tane ucak 2 helikoptere cok mu gerek var? Halk issiz,ac,fakir hersey sorun sen git 120 milyon dolara 2 tane ucak al..ne guzel!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yiyin beyler....Diyanet işlerine de bir helikopter lazım. Camileri denetlesin. Bir de jet tabi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
dünya da her an her saniye bir politk, sorun isyan, olay sıkıntı oluyor hemen komşu ülkelerde biraz daha tunus, mısır,libya, diğer arap ülkelerindeki çıkan olaylar ne yapalacak tarifeli havayolunu bekleyecekler mümkün değil aynı şekilde yurt dışında olası bir anormal durum, hiç kimse zevk için keyif için kullanmaz, aynı şey askeri içinde geçerlidir onların görevleri gereği ihtiyaç olması durumunda kullanırlar bu iş böyledir..oturduğun yerden hiç bir iş çözülemez kalkıp gideceksin,olması gereken yerde temsil edileceğiz bu iş böyle.. artık bu sol zihniyeti bırakın, aman ne gerek vardı bir sürü para da boş konuşmamamk lazım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Günümüz koşullarında gerek yurt içinde gerekse komşu ülkelerde gerekse diğer yabancı ülkerde sıra dışa durumlar olduğu net görülmektedir dolayısıyla özel uçak alımı son derece normaldir, hali hazırda 1990 yıllarda alınan gulfstream uçakları ki yanılmıyorsam 2 adet bunlar sıkça devamlı olarak arzıa vermektedir dolayısıyla yenileri satın alınmıştır.. Türkiye artık gelişiyor, dünya da söz sahibi oluyor, bazı olaylar karşısında hemen çok hızlı şekilde müdehala de bulunmak zorundadır, tarifeli havayollarını siyaset bekleyemez, politaka yapılamaz biraz geniş düşünün, her tarafımızda sıkıntı, sorun, isyanlar çıktı hala devam ediyor, bakanlar hemen gitmeleri gerekiyor, zorundalar bu iş böyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kop Kop Kop Kop:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ötekinede lüx bmw verip emekli ettiler bunada uçak alıyorlar ondan sonra paşaları içeri atıyorlar kimse bişey demiyor oluyor.ben diyim bişey banada bir lada alsınlar bende susarım....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hava kuvvetleri bu uçaklardan 2 tane aldı. yedek parca ve sistemleri ile birlikte en az 200 milyon dolar para verildi. Hemde ellerinde 2 tane gulfstream 450 varken bunları aldılar. Bilen varsa lütfen yazsın kendimizi kıyasladığımız hangi ülkenin generalleri için bu kadar lüks uçakları var? Sakın yanlış anlamayın asker karşıtı falan değilim ama bu kadar lüks harcamalar yapılıyorken diğer taraftan askerler 40-50 kişilik koğuşlarda yatırılıyor, tasarruf adına kaloriferler yakılmıyor, alt rütbelerdeki insanların çalışma şartları iyileştirilmiyor,vs,vs Bence silahlı kuvvetlere ayrlılan bütçenin nerelere harcandığının sıkı bir şekilde denetlenmesi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000