23 Şubat 2011, Çarşamba 08:44:28

ORADA KİMSE VAR MI?

Libya'daki çatışmaların ortasında kalan Türk vatandaşlarının tahliyesi için seferber olan Türkiye, Kaddafi yönetiminin uçaklara izin vermemesi sebebiyle denizyolu ulaşımına ağırlık verdi.
  • Günün birinde Almanya'nın Fransa'nın bize başvurup ne olur vatandaşlarımı kurtarın dediğini kimse hayal edemezdi. Ne kadar büyümüşüz gerçekten.
Libya zirvesine, Bakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Dış Ticaret'ten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Genelkurmay başta olmak üzere ilgili kurum yetkilileri katıldı. Zirvede durum tespiti yapılarak ilave önlemler ele alındı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Libya lideri Muammer Kaddafi'yi uçuşlara izin verilmesi için bizzat arayıp olumlu cevap almasına rağmen havayolu tahliyesinde sıkıntılar yaşanıyor. Zaman'a bilgi veren Dışişleri kaynakları Libya'da büyük bir karmaşanın yaşandığını belirterek havalimanlarının güvenliği konusunda çelişkili bilgiler geldiğini vurguladı. Kulelerde görevli bulunmadığını kaydeden yetkililer, havalimanı parkurlarında insanların dolaştığı ve parkurlarda çukurların açıldığı yönünde haberler aldıklarını bildirdi. Hazır bekletilen 7 uçağın da daha fazla vatandaşı tahliye edebilmesi için daha geniş gövdeli büyük uçaklarla değiştirildiği bildirildi.

AVRUPALILAR TÜRKİYE'DEN YARDIM İSTEDİ

Bu ülkede vatandaşı bulunan diğer ülkeler de tahliye için harekete geçti ancak Libya yönetimiyle sağlıklı iletişim kuramadıklarından Türkiye'den yardım istedi. Bakan Davutoğlu yaklaşık 20 ülkenin kendi vatandaşlarının tahliyesi için Ankara'ya başvurduğunu belirterek, "Bu bir insanî meseledir. Biz bütün bu ülkelerin vatandaşları için de neler yapabilirsek onları da yapmaya gayret edeceğiz." ifadesini kullandı. Yardım isteyen ülkeler arasında Almanya, Fransa, İsveç, Sırbistan ve Bosna-Hersek yer alıyor. 
ORADA KİMSE VAR MI?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Günün birinde Almanya'nın Fransa'nın bize başvurup ne olur vatandaşlarımı kurtarın dediğini kimse hayal edemezdi. Ne kadar büyümüşüz gerçekten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000