27 Mart 2009, Cuma 11:32:00

Olayın üzerinden 43 saat geçti! Aramalar devam ediyor...

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopterin enkazını arama çalışmaları devam ediyor.
  • Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün Görevi, Türk Hava Sahasında uçan insan yapısı araçların kurallara uygun şekilde İşletilmesini ,Bakımını ve Havadaki konumunu ve yerini tam olarak bilmek ve yönetmektir. Arkadaşlar,bu olayı ,bu şekilde tartışalım, yoksa Hava Alanındaki büfelere ,kuyumculara çalışma Ruhsatı için mi, tüm mesailerini vermelidirler, zaten birikmiş tecrube yok,bir de boş işlerle uğraşarak, biz nereye gidebiliriz.Ya Uçağın hız göstergesine bakmadığımız için pistt başına uçak vururuz, ya da nerede ve ne yükseklikte olduğunu bilmeden yolcu taşırız.Bence konuya daha ciddi bakmalıyız.
  • moscow dediğin boş teneke .. bu herif ne iş yapar bir türlü anlayamadım. güya çifte pasaport'u varmış. fakat ben bunun Türk olduğunu düşünmüyorum ya da rusya da bunu bayağı bozmuşlar! belki de KGB bunu kadrosuna dahil etmiştir. çünkü Türkiye ve Türkler hakkında hiç olumlu bir şey konuştuğunu görmedim. Boş teneke misali ÇOK SES ÇIKARTIYOR.
  • muhsin başkanım bu moskova köpeğine selam bile vermezdi .. boşverin şu soytarıyı..
  • ENKAZA ULAŞILMIŞ ARKADAŞLAR.GELİŞMELERİ TAKİP EDİN
  • biz bu ülkede olmaktan gurur duyuyoruz.Senin nezninde KÖPEK Mİ oluyoruz.Konuşmalarına dikkat et...Almanya ya möı gidiyorsun ülke senden kurtulmuş oluyo desene.Birazda almanya barındırsın seni.GÜLE GÜLE
  • Arkadas haklı..Benimde akrabalar almanyada kimse donmek istemiyor Turkiyeye sahsen bende yakında yolcuyum allah kısmet ederse.Bu ulkede bu sartlarda kopegi baglasan durmaz.
  • İNSANIN OTURDUĞU YERDEN AHKAM KESMESİ NE KADAR KOLAY VE BİZİM İNSANIMIZ BUNU ÇOK İYİ YAPIYOR HERHALDE BİZ BUNDAN DOLAYI GELİŞEMİYORUZ ÜLKE OLARAK ÇÜNKÜ HERKES KONUŞUYOR BAŞKA YAPILAN BİRŞEY YOK.
  • ne bağırınıyosun beee.sende arayanlar içindemisin yoksa.öyleyse burda ne işin var... yaran mı var gocunuyorsun.bulunamıyor çünkü bulunma istemiyor var mı başka diyeceğin bişey.türkiyede yaşamak istemiyorsan seni ttutan mı var.yallah git...allah allah...
  • Tüm gemilerde ais sistemi var ve internet üzerinden her geminin yeri tespit ediliyor.Helikopterde radar transponder cihazı yokmu? ve askeri radarlarda kaybolduğu nokta tespit edilemiyormu?Bunlar yapılamıyorsa artık Amerikan uydularından yardım isteyelim.
  • ARTIK SEVIYENIZI ASIYORSUNUZ; YA NE LAF ANLAMAZ INSALARSINIZ YA. YETER ARTIK. DOGAL SARTLAR EL VERMIYOR BE ADAM BU KAFANA GIRMIYORMU. BURDA ÖTECEGINE GIT SENDE KATIL ARAMA CALISMALARINA. SEVIYESIZLIK BU KADAR OLUR. ADAMI CILEDEN CIKARMAYIN....... OKYANUSTA IGNE ARANIYOR BUNUN FARKINDA DEGIL BAZI SAHISLAR. MOSCOWLU, IYIKI TÜRKIYEDE YASAMIYORSUN SANA KATILIYORUM. SONUNDA TAM ISABETLI SÖYLEM YAPTINIZ.

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından saat 07.00 itibarıyla yapılan açıklamada, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopteri arama çalışmalarına gece boyunca karadan devam edildiği, sabahın ilk ışıkları ile birlikte havadan da arama kurtarma çalışmalarının başladığı bildirildi.

Açıklamada, Genelkurmay Başkanlığı'nca 00.15'te arama kurtarma helikopterleri kaldırıldığı ve yoğun hava muhalefeti nedeni ile 01.30'da helikopterlerin geri dönmek zorunda kaldığı belirtildi. Günün ışıması ile birlikte; Genelkurmay Başkanlığı'na ait 2 adet skorsky'nin saat 05.45'te kalkış yaptığı; fakat yoğun hava muhalafeti nedeniyle 06.05'te geri dönmek zorunda kaldıklarının ifade edildiği açıklamada şöyle denildi:

“1 adet cooger tipi helikopter Süleymanlı bölgesinde arama çalışmalarını sürdürmektedir.

1 casa uçağı bölgede arama çalışmalarına devam etmektedir.

Doğal Afet Kurtarma Taburu, Özel Harekat ve Jandarma Timleri karadan arama kurtarma faaliyetlerine devam etmişlerdir.”

ÇALIŞMALARA KATILAN EKİPLER

Başbakanlık, bölgede arama kurtarma çalışmalarına katılan ekip ve ekipmanlara ilişkin ise şu bilgileri verdi:

“-Genelkurmay Başkanlığı'na ait 3 adet skorsky, 1 adet cooger tipi helikopter ve 1 casa uçağı
-Sağlık Bakanlığı'na ait 2 adet ambulans helikopter, 20 kişilik 4 medikal kurtarma ekibi, 14 ambulans ve toplam 79 sağlık personeli
-Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait4 adet helikopter
-Doğal Afet Kurtarma Taburu'ndan (DAK) 12'şer kişilik 2 özel tim
-Orman Genel Müdürlüğü'nden 2 helikopter, 14 araç 52 personel
-Bölgedeki jandarma, subay, astsubay ve erbaş,
-Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ekiplerinden 246 personel, 33 araç, 1 kar aracı ve 1 arama köpeği
-897 geçici köy korucusu,
-60 AKUT personeli ile arama kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir.
Toplam olarak bölgede, 12 helikopter, 1 uçak ile iki bin civarında asker, sivil ve sağlık personeli arama kurtarma faaliyetlerine katılmakta ve arama çalışmaları aralıksız devam etmektedir.”

Olayın üzerinden 43 saat geçti! Aramalar devam ediyor...

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 15 yıl önce
Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün Görevi, Türk Hava Sahasında uçan insan yapısı araçların kurallara uygun şekilde İşletilmesini ,Bakımını ve Havadaki konumunu ve yerini tam olarak bilmek ve yönetmektir. Arkadaşlar,bu olayı ,bu şekilde tartışalım, yoksa Hava Alanındaki büfelere ,kuyumculara çalışma Ruhsatı için mi, tüm mesailerini vermelidirler, zaten birikmiş tecrube yok,bir de boş işlerle uğraşarak, biz nereye gidebiliriz.Ya Uçağın hız göstergesine bakmadığımız için pistt başına uçak vururuz, ya da nerede ve ne yükseklikte olduğunu bilmeden yolcu taşırız.Bence konuya daha ciddi bakmalıyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
moscow dediğin boş teneke .. bu herif ne iş yapar bir türlü anlayamadım. güya çifte pasaport'u varmış. fakat ben bunun Türk olduğunu düşünmüyorum ya da rusya da bunu bayağı bozmuşlar! belki de KGB bunu kadrosuna dahil etmiştir. çünkü Türkiye ve Türkler hakkında hiç olumlu bir şey konuştuğunu görmedim. Boş teneke misali ÇOK SES ÇIKARTIYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
muhsin başkanım bu moskova köpeğine selam bile vermezdi .. boşverin şu soytarıyı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ENKAZA ULAŞILMIŞ ARKADAŞLAR.GELİŞMELERİ TAKİP EDİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
biz bu ülkede olmaktan gurur duyuyoruz.Senin nezninde KÖPEK Mİ oluyoruz.Konuşmalarına dikkat et...Almanya ya möı gidiyorsun ülke senden kurtulmuş oluyo desene.Birazda almanya barındırsın seni.GÜLE GÜLE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadas haklı..Benimde akrabalar almanyada kimse donmek istemiyor Turkiyeye sahsen bende yakında yolcuyum allah kısmet ederse.Bu ulkede bu sartlarda kopegi baglasan durmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İNSANIN OTURDUĞU YERDEN AHKAM KESMESİ NE KADAR KOLAY VE BİZİM İNSANIMIZ BUNU ÇOK İYİ YAPIYOR HERHALDE BİZ BUNDAN DOLAYI GELİŞEMİYORUZ ÜLKE OLARAK ÇÜNKÜ HERKES KONUŞUYOR BAŞKA YAPILAN BİRŞEY YOK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ne bağırınıyosun beee.sende arayanlar içindemisin yoksa.öyleyse burda ne işin var... yaran mı var gocunuyorsun.bulunamıyor çünkü bulunma istemiyor var mı başka diyeceğin bişey.türkiyede yaşamak istemiyorsan seni ttutan mı var.yallah git...allah allah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tüm gemilerde ais sistemi var ve internet üzerinden her geminin yeri tespit ediliyor.Helikopterde radar transponder cihazı yokmu? ve askeri radarlarda kaybolduğu nokta tespit edilemiyormu?Bunlar yapılamıyorsa artık Amerikan uydularından yardım isteyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ARTIK SEVIYENIZI ASIYORSUNUZ; YA NE LAF ANLAMAZ INSALARSINIZ YA. YETER ARTIK. DOGAL SARTLAR EL VERMIYOR BE ADAM BU KAFANA GIRMIYORMU. BURDA ÖTECEGINE GIT SENDE KATIL ARAMA CALISMALARINA. SEVIYESIZLIK BU KADAR OLUR. ADAMI CILEDEN CIKARMAYIN....... OKYANUSTA IGNE ARANIYOR BUNUN FARKINDA DEGIL BAZI SAHISLAR. MOSCOWLU, IYIKI TÜRKIYEDE YASAMIYORSUN SANA KATILIYORUM. SONUNDA TAM ISABETLI SÖYLEM YAPTINIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000