22 Nisan 2013, Pazartesi 08:18:09

MİLLİ İNSANSIZ HAVA ARACI ANKA'YI İSTİYORLAR

Suudi Arabistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Bin Abdullah Al Gobail, geçtiğimiz hafta Ankara’ya yaptığı resmi ziyaretin ardından ANKA ile ilgili büyük bir sürpriz çıktı.
  • ve şimdi motor sıkıntısı olan bir hava taşıtını pazarlıyoruz. eee panpa, sonra ne oldu?
  • İha yapmak gerekli kaynak olduktan sonra sorun degil siz teknolojiyi nerden takip ediyorsunuz sanki bunu biz yapmisiz ilk teknoloji ulasilmaz saniyorsunuz. Merak eden diy uav yazsin googlea :-)
  • Onu bunu bırakta, TAI'de epey bir emekli paşa cebini doldurdu bu yalan projelerle. Anka, Hürkuş vatan millet Sakarya diye 60 yaşında paşalar yönetim kurulu üyeleğinden eşe dosta TAI de iş sağlamaya kadar her tür hakka sahip oldu. Daha once ne yaptığı belirsiz, ne ürettiği belirsiz. Ne mühendistir, ne teknisyen, dil bile bilmezler durmadan yabancı savunma dergilerine abone olurlar, yurtdışı fuar ve seminerlerini kaçırmazlar TAI kasasından. Her 30 Ağustos'da emekli olan bu asalaklar nasıl bir yolunu bulurum da TAI'ye kapağı atarım derdindeler. Uçak yapmak kimin umurunda? Hürkuş için 10 milyon dollar harcamışlarmış. O paraları hepimiz dolaylı yoldan maaş ödedik bu asalaklara. Yazıklar olsun. TAI acilen lağvedilmeli. THK da öyle.
  • ANKA olmadi ki. Iki meydan turu atti diye mi aliyor adamlar bunu? Menzil 200 km 18 saat. Epey azalmis basladigi ilk gunden beri. Ayrica bu arac yukselemiyor. 10.000 feette gezen IHA yi kim ne yapsin? Kendileri zaten acikladilar, motor guclendirecegiz diye oyaliyorlar halki. ANKA bitti. Deney yapildi, basarisiz oldu. Araplarla aramizda kim bilir ne dolap donuyor. Sen simdi bana para ver ben sana ANKA satayim nasilsa ise yaramaz hangarinda dursun. Bunun arkasinda baska bir is var beyler. ANKA gorev yapabilen bir arac degil.
  • Bunlar gaz alma haberleri.. Çok duyuyoruz. Ama nedense hiç gerçekleşmiyor.. 10 yıllardır hamaset edebiyatı.. Gülüp geçiyorum.. Bir kerede sattık filan diye haber çıksın dişimi kıracağım.
  • yahu bunu yapıp herkese sattıktan sonra bir önemi kalıyor mu acaba?? Tank diğer zırhlı araçlar tamam da, bu tür yüksek öneme sahip teknolojiler sadece bizde kalsa, ticarete kurban gitmese??

Suudi Arabistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Bin Abdullah Al Gobail, geçtiğimiz hafta Ankara’ya yaptığı resmi ziyarette, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in yanı sıra, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edildi. Gobail’in bu kadar yüksek seviyede kabul görmesinin ardından ise 2 milyar dolarlık silah satışı çıktı. Türkiye’nin, Suudi Arabistan’a, milli insansız hava aracı “ANKA” ile milli tankı “ALTAY”ı satmak için sözleşme görüşmeleri yürüttüğü öğrenildi.

Büyük anlaşma

TSK için üretilen ve ocak ayında uçuş testleri tamamlanarak, seri üretime geçilme aşamasına gelen ANKA’ya, Suudi Arabistan’ın ilgi gösterdiği ortaya çıktı. 200 kilometrelik link menziline ve 18 saat uçuş kapasitesine sahip olan ANKA, görüşmelerde bir pürüz çıkmaması halinde Suudi Arabistan ordusu için de üretilecek.

MİLLİ İNSANSIZ HAVA ARACI ANKA'YI İSTİYORLAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

TYLER ~ 11 yıl önce
ve şimdi motor sıkıntısı olan bir hava taşıtını pazarlıyoruz. eee panpa, sonra ne oldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yuksek teknolojimi? ~ 11 yıl önce
İha yapmak gerekli kaynak olduktan sonra sorun degil siz teknolojiyi nerden takip ediyorsunuz sanki bunu biz yapmisiz ilk teknoloji ulasilmaz saniyorsunuz. Merak eden diy uav yazsin googlea :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 11 yıl önce
Onu bunu bırakta, TAI'de epey bir emekli paşa cebini doldurdu bu yalan projelerle. Anka, Hürkuş vatan millet Sakarya diye 60 yaşında paşalar yönetim kurulu üyeleğinden eşe dosta TAI de iş sağlamaya kadar her tür hakka sahip oldu. Daha once ne yaptığı belirsiz, ne ürettiği belirsiz. Ne mühendistir, ne teknisyen, dil bile bilmezler durmadan yabancı savunma dergilerine abone olurlar, yurtdışı fuar ve seminerlerini kaçırmazlar TAI kasasından. Her 30 Ağustos'da emekli olan bu asalaklar nasıl bir yolunu bulurum da TAI'ye kapağı atarım derdindeler. Uçak yapmak kimin umurunda? Hürkuş için 10 milyon dollar harcamışlarmış. O paraları hepimiz dolaylı yoldan maaş ödedik bu asalaklara. Yazıklar olsun. TAI acilen lağvedilmeli. THK da öyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sacma ~ 11 yıl önce
ANKA olmadi ki. Iki meydan turu atti diye mi aliyor adamlar bunu? Menzil 200 km 18 saat. Epey azalmis basladigi ilk gunden beri. Ayrica bu arac yukselemiyor. 10.000 feette gezen IHA yi kim ne yapsin? Kendileri zaten acikladilar, motor guclendirecegiz diye oyaliyorlar halki. ANKA bitti. Deney yapildi, basarisiz oldu. Araplarla aramizda kim bilir ne dolap donuyor. Sen simdi bana para ver ben sana ANKA satayim nasilsa ise yaramaz hangarinda dursun. Bunun arkasinda baska bir is var beyler. ANKA gorev yapabilen bir arac degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gaz ~ 11 yıl önce
Bunlar gaz alma haberleri.. Çok duyuyoruz. Ama nedense hiç gerçekleşmiyor.. 10 yıllardır hamaset edebiyatı.. Gülüp geçiyorum.. Bir kerede sattık filan diye haber çıksın dişimi kıracağım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olacaktır ~ 11 yıl önce
Evet haklısınız belki.sürekli bu tür haberi çıkıp satılamayan uçak haberleri var. Bu seviyedeki bir hava aracı için bu haberlerin çıkması bile mucize. Sevinmeniz gerekirken gereksiz çıkışlar yapıyorsunuz. Bugün bir tencere üretseniz bile kendisini ispatlaması için en az 5 sene gerekli. Dişinizi kıracağınız günler yakındır dostum buna yürekten inanıyorum...
inanc ~ 11 yıl önce
Hic inanla inanmayan bir olur mu?
?? ~ 11 yıl önce
yahu bunu yapıp herkese sattıktan sonra bir önemi kalıyor mu acaba?? Tank diğer zırhlı araçlar tamam da, bu tür yüksek öneme sahip teknolojiler sadece bizde kalsa, ticarete kurban gitmese??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katılmıyorum ~ 11 yıl önce
Yahu Zaman Makinesi yaptık sanki de kimselere koklatmayalım diyorsunuz:) Tabii ki ülke ekonomisi için gayet yüksek kârla satmalıyız. USA ve Avrupa ekonomilerinin büyük bölümünü silah satarak döndürüyorlar. Savaş çıkarmak için bahane uydurduklarını görmediniz mi hiç geçmişte?
katılmıyorum'a ~ 11 yıl önce
iyi de, bahsettiğin ülkeler (örneğin ABD) hayalet uçaklarını dünyaya satıyor mu? çok da gelir getirebilecek olmasına rağmen.. eski ya da herkesçe kolayca elde edilebilen teknolojilerin yeni üretimlerini satıyorlar, dikkatini çekerim bu tür teknolojileri değil.... eski denebilecek helikopter, patriot füze sistemlerini bile satarken kılı kırk yarıyorlar..
vatandaş ~ 11 yıl önce
bilader sorun burda zaten,hayalet uçağı yaparsak satmayalım evet.de bu sadece bir iha.vede çok üzülerek söylüyorumki daha hedeflerinden çok uzak bir iha.keşke tam istenilen kapasitede üretilde satılabilse..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000