05 Mart 2015, Perşembe 09:30:52

MALATYA'DAKİ KAZADA GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Malatya'da 4 pilotun şehit düştüğü 2 RF-4E/TM askeri jet savaş uçağının düşüş anı ile ilgili görüntüler ortaya çıktı.
  • Bir şey anlayan beri gelsin
  • Bu görüntüden nasıl mana çıkartılır çok merak ettim...

Malatya'da 4 pilotun şehit düştüğü 2 RF-4E/TM askeri jet savaş uçağının düşüş anı ile ilgili görüntüler ortaya çıktı.

Malatya'nın Akçadağ İlçesi'nde 24 Şubat Salı günü iki F-4 Fantom askeri uçağın düşmesi ve 4 pilotun şehit olması ile ilgili güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı.

Ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntüsü, uçakların havada çarpışmadığını gösteriyor. Genelkurmay Başkanlığı da olay sonrasında yaptığı resmi açıklamada, uçakların havada çarpışmadığının belirlendiğini açıklamıştı.

4 PİLOT ŞEHİT OLMUŞTU

Malatya'da 24 Şubat 2014 Salı günü meydana gelen olayda, saat 18.07'de 7. Ana Jet Üssünden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki adet RF-4E Keşif Uçağı Akçadağ ilçesinin İkinciler Köyü kırsalında düşmüştü. Uçakların 7. Ana Jet Üssündeki radar sisteminden saat 19.05'de irtibatı kesildiği açıklanmıştı.2 F-4 uçağının düşmesi sonucunda uçakların pilotları Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer (38) ve Hava Pilot Üsteğmen Yasin Atalay (26), Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya (32), Hava Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci (29) şehit olmuştu.

GENELKURMAY: HAVADA ÇARPIŞMADILAR

7. Ana Jet Üssü'nden eğitim uçuşu için kalkan 2 F-4 uçağının düşmesi ve 4 pilotun şehit olması ile ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "yapılan ilk incelemelerde, uçaklarımızın herhangi bir dış etkiye maruz kalmadığı, havada çarpışmadığı, ancak irtifalarının uçtukları bölge için daha önceden tespit edilmiş emniyetli uçuş irtifasının altında kaldığı değerlendirilmektedir" denilmişti.

BÜYÜK BİR ALEV TOPU OLUŞUYOR

Olay yerine birkaç kilometre mesafedeki bir evin sabit açılı güvenlik kamerasının, uçakların tepeye çarpma anını görüntülediği ortaya çıktı.

Genelkurmay'ın, uçaklarla saat 19.05'de iletişimin kesildiğini açıklaması nedeniyle, uçakların tam bu saatte tepeye çarptıkları değerlendirilirken, kazayı yansıtan güvenlik kamerası sistemi saatinin yaklaşık 15 dakika geride olduğu, 18.53'ü gösterdiği görülüyor.

Bölgedeki yağışın da kaydedildiği görüntüye göre, uçakların çarpma anında büyük bir alev topu oluşuyor, ardından kapsam alanını genişletiyor ve alev topu küçülerek kayboluyor. Görüntü kaydına göre; uçakların çarpmasıyla oluşan alev topu yaklaşık 10 saniye sürüyor.

 

MALATYA'DAKİ KAZADA GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bir şey anlayan beri gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu görüntüden nasıl mana çıkartılır çok merak ettim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000