18 Ocak 2011, Salı 08:22:12

Kara Havacılık Okulu için ihaleye çıkılacak

AK Parti Isparta Milletvekili Sait Dilek, Isparta'ya yapılacak olan ve maliyeti 200 milyon lirayı bulan Kara Havacılık Okulu inşaatının 2,5 senede bitirilmesinin hedeflendiğini açıkladı.
  • Yaa agabey, Ben 26 yasindayim. Askerde cok pilot var.Senin dedigin gibi degil.Hv.Hrp.Ok. lundan hersene ortalama300 kisi mezun olmuyormu?K.Havacilik okulundan da öyle. 300 ordan hadi 150 de senede burdan olsun. senede yapar 450 pilot...10 yilda 4500 etmez mi??
  • Ben yurtdisinda yasiyorum. Herkese buradan bol selam.. Gezmedigim ve gitmedigim avrupa ülkesi kalmadi. Buralarda da hemen hemen ilktercih.askeri pilotlardir. Neden 1. Akademik egitim.2.Disiplin3.Yüksek ucus saati4.sadakat,bilgi vs... Siz pismemis yemek mi yersiniz?cig mi? Türkcem yanlis olabilir özür dilerim..
  • Okuyacağınız yazı SHGM resmi bir yazısının ilk paragrafıdır. TSK kökenli pilotları sektörde istemeyen ve/veya nefret edenler için buraya konulmuştur. Yunanlı pilotları kabul eden aziz VATANDAŞ-IM, kendi öz oğlunu, öz VATANDAŞ-ını istemiyor. Nasıl bir mantık ? " Son dönemlerde Ülkemiz sivil havacılık sektöründe yaşanan ani ve hızlı büyüme malumları olup, bu büyüme pilot, teknisyen gibi lisanslandırılması gereken teknik personel ihtiyacını da beraberinde getirmiş ve bu ihtiyacın Ülkemiz kaynakları tarafından karşılanması mümkün oluncaya kadar geçecek sürede özellikle yabancı pilot istihdamı zorunluluğu hâsıl olmuştur.
  • Şu an elinde CPL veya ATPL'i olan işsiz pilotları anlıyorum. Ama bu duruma bakarak kimilerinin asker pilotları bu işin dışına çıkarmayı kendilerinde bir hak gören düşüncelerini gözden geçirmelerini öneriyorum. Asker pilotlar, ordunun ihtiyacına göre yetiştirilmeye çalışılsa bile sayı yetersizdir. Ancak mevcut terfi yönetmelikleri ile kadro kanunları da durumu daha da bozmaktadır. Buna göre, yılı/rütbesi ve yaşı ilerleyen pilotlar orduda veya poliste rütbe ve yıllarına uygun kadro bulunamadığı için ya başka göreve tayin edilir ya da süresi dolunca emekli olurlar. Özelde de pilot açığı varsa şirketler bu tecrübeli insanları alıp kullanırlar. Bunda yanlış bir şey yok.
  • Kara Havacılık Okulu (KHO), Kara Kuvvetlerinin Helikopter ve pervaneli küçük uçak pilotlarını yetiştirir. Hava kuvvetlerinin branşı değildir. KHO Jandarma ve Deniz Kuvvetleri ihtiyacını da karşılar. Yaklaşık 50 yıldır bu okul var. Birkaç sene öncesine kadar polisin de pilotlarını yetiştiriyordu ama onları şimdi sanırım anadolu üni yetiştiriyor. Mesele şu: KHO, Güvercinlikte artık şehir içinde kaldığı için hem kendisi hem de çevre için sıkıntılar başgösteriyor. 12 senedir yer arıyorlardı ama maliyet çok yüksekti. Isparta uygun görüldü ve ödenek bulundu. ANCAK aynı kışlada Kara Havacılık Alayı, Hava Ulaştırma Birliği, Genelkurmayın GES Hava Birliği, Jandarma Hava, Harita Hava da var. Onlar kalıyo galiba.
  • Nasıl ki canla başla bitmek bilmeyen sınavlarla, uçuş kontrolleri ile ATPL belgelerini analarının ak sütü gibi hakeden sivil kaynaklı Hocalarımın, Kaptanlarımın çalışmaları NORMAL ise, askeri uçuş eğitim teşkillerinde de aynı şartlarda eğitim gören, ilave olarak yüksek irtifa ve sert meteorolojik şartlarda binlerce saat uçmuş olan emekli askeri pilotlarımızın da sivil işletmelerde çalışması NORMAL'dir.
  • havayolu taşımacılığına atlama deyimi yerine "uçuş tecrübesinin sivil havacılıkta kullanılması" tabiri size daha yakışırdı. Ayrıca yetişmiş eleman, temininde güçlük çekilen personel kavramlarına da bir düşünseydiniz. Ortalama 4000 saat uçuşla sivil hayata başlayan askeri kökenli uçucuların ne eksiği var. Sadece hayatlarının 15-25 yıllarını yüksek tehdit ortamında uçmuş olmaları mı bu kişilerin eksiklikleri.
  • Bu konu yıllar önce de gündeme gelmişti (sanırım 1999). Yapılan çalışmada, Hava, Kara ve Deniz Havacılığının görev profil eşleşmeleri çok az olması nedeniyle uygulama imkanı bulunamadı. Jandarma ve Sahil Güvenlik Havacılık birimlerinin görev alan ve yetkilerini düzenleyen kanun maddeleri ise TSK ile ilgili olmayıp, İçişleri ile ilgilidir. Kısacası bu yakalaşımınızın uygulanabilirliği yoktur. Dünyada da bir örneği (benim bildiğim kadarıyla) yoktur. Saygılarımla.
  • boşa külfet izafi bir terim olmalı. şu anda THY, Bora Jet, Tailwind vb. havayollarındaki yabancı uçucu sayısını hiç merak ettiniz mi?
  • Beyefendi, yeni bir okul değil, var olanın konuş yerinin değiştirilmesi gündemde. kapasite yine aynı. değişen sadece coğrafi koordinat.

Sait Dilek, yaptığı açıklamada Genelkurmay Başkanlığı'nın Ankara Etimesgut'taki Kara Havacılık Okulu'nu Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na taşınması amacıyla 21 Ocak'ta ihaleye çıkacağını söyledi. Maliyeti 200 milyon lirayı bulunan Kara Havacılık Okulu projesinin Isparta adına önemli bir yatım olduğunu ifade eden Dilek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu işi bizzat takip ettiğini söyledi. Okulun faaliyetine başlaması için 102 bin metrekarelik bir alanda inşaat çalışması olacağını ifade eden Dilek, "Helikopter ve küçük uçak pistleri, acil birimler, 4 adet hangar, konferans salonları, bakım merkezi, yatakhaneler için binalar yapılacak." dedi.

Süleyman Demirel Havalimanı'nda önümüzdeki hafta yapılacak olan ihale sonrasında başlanacak çalışmaların normal de 4 yıl süresi olduğunu ifade eden Dilek, "Milli Savunma Bakanımız Vecdi Gönül ile görüştüm. İhale sonrasındaki zamanda biraz daha gayretle bitirme süresinin 2,5 yıla inebileceğini söyledi. Beklentimiz okul inşaatını kısa sürede bitirilmesidir." diye konuştu.

Sait Dilek, her yıl yurt içi ve yurt dışından bin civarında pilotun burada eğitim göreceğini belirterek, en az 2 bin pilotla 10 bin sivil memurun da Isparta'ya gelmesinin beklendiğini kaydetti. Dilek, bunun Isparta ekonomisini hareketlendireceğini savundu. İnşaatın başlamasını ardından 100 milyon liralı bir inşaat malzemesinin Isparta'dan karşılanacağını ifade eden Dilek, bunun kent ekonomisi için önemli bir rakam olduğunu anlattı. Dilek, Isparta'nın önümüzdeki günlerde tarım ve turizmden sonra bir asker kenti olmaya aday olacağını anlattı.

Kara Havacılık Okulu için ihaleye çıkılacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yaa agabey, Ben 26 yasindayim. Askerde cok pilot var.Senin dedigin gibi degil.Hv.Hrp.Ok. lundan hersene ortalama300 kisi mezun olmuyormu?K.Havacilik okulundan da öyle. 300 ordan hadi 150 de senede burdan olsun. senede yapar 450 pilot...10 yilda 4500 etmez mi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben yurtdisinda yasiyorum. Herkese buradan bol selam.. Gezmedigim ve gitmedigim avrupa ülkesi kalmadi. Buralarda da hemen hemen ilktercih.askeri pilotlardir. Neden 1. Akademik egitim.2.Disiplin3.Yüksek ucus saati4.sadakat,bilgi vs... Siz pismemis yemek mi yersiniz?cig mi? Türkcem yanlis olabilir özür dilerim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Okuyacağınız yazı SHGM resmi bir yazısının ilk paragrafıdır. TSK kökenli pilotları sektörde istemeyen ve/veya nefret edenler için buraya konulmuştur. Yunanlı pilotları kabul eden aziz VATANDAŞ-IM, kendi öz oğlunu, öz VATANDAŞ-ını istemiyor. Nasıl bir mantık ? " Son dönemlerde Ülkemiz sivil havacılık sektöründe yaşanan ani ve hızlı büyüme malumları olup, bu büyüme pilot, teknisyen gibi lisanslandırılması gereken teknik personel ihtiyacını da beraberinde getirmiş ve bu ihtiyacın Ülkemiz kaynakları tarafından karşılanması mümkün oluncaya kadar geçecek sürede özellikle yabancı pilot istihdamı zorunluluğu hâsıl olmuştur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şu an elinde CPL veya ATPL'i olan işsiz pilotları anlıyorum. Ama bu duruma bakarak kimilerinin asker pilotları bu işin dışına çıkarmayı kendilerinde bir hak gören düşüncelerini gözden geçirmelerini öneriyorum. Asker pilotlar, ordunun ihtiyacına göre yetiştirilmeye çalışılsa bile sayı yetersizdir. Ancak mevcut terfi yönetmelikleri ile kadro kanunları da durumu daha da bozmaktadır. Buna göre, yılı/rütbesi ve yaşı ilerleyen pilotlar orduda veya poliste rütbe ve yıllarına uygun kadro bulunamadığı için ya başka göreve tayin edilir ya da süresi dolunca emekli olurlar. Özelde de pilot açığı varsa şirketler bu tecrübeli insanları alıp kullanırlar. Bunda yanlış bir şey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kara Havacılık Okulu (KHO), Kara Kuvvetlerinin Helikopter ve pervaneli küçük uçak pilotlarını yetiştirir. Hava kuvvetlerinin branşı değildir. KHO Jandarma ve Deniz Kuvvetleri ihtiyacını da karşılar. Yaklaşık 50 yıldır bu okul var. Birkaç sene öncesine kadar polisin de pilotlarını yetiştiriyordu ama onları şimdi sanırım anadolu üni yetiştiriyor. Mesele şu: KHO, Güvercinlikte artık şehir içinde kaldığı için hem kendisi hem de çevre için sıkıntılar başgösteriyor. 12 senedir yer arıyorlardı ama maliyet çok yüksekti. Isparta uygun görüldü ve ödenek bulundu. ANCAK aynı kışlada Kara Havacılık Alayı, Hava Ulaştırma Birliği, Genelkurmayın GES Hava Birliği, Jandarma Hava, Harita Hava da var. Onlar kalıyo galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Nasıl ki canla başla bitmek bilmeyen sınavlarla, uçuş kontrolleri ile ATPL belgelerini analarının ak sütü gibi hakeden sivil kaynaklı Hocalarımın, Kaptanlarımın çalışmaları NORMAL ise, askeri uçuş eğitim teşkillerinde de aynı şartlarda eğitim gören, ilave olarak yüksek irtifa ve sert meteorolojik şartlarda binlerce saat uçmuş olan emekli askeri pilotlarımızın da sivil işletmelerde çalışması NORMAL'dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
havayolu taşımacılığına atlama deyimi yerine "uçuş tecrübesinin sivil havacılıkta kullanılması" tabiri size daha yakışırdı. Ayrıca yetişmiş eleman, temininde güçlük çekilen personel kavramlarına da bir düşünseydiniz. Ortalama 4000 saat uçuşla sivil hayata başlayan askeri kökenli uçucuların ne eksiği var. Sadece hayatlarının 15-25 yıllarını yüksek tehdit ortamında uçmuş olmaları mı bu kişilerin eksiklikleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu konu yıllar önce de gündeme gelmişti (sanırım 1999). Yapılan çalışmada, Hava, Kara ve Deniz Havacılığının görev profil eşleşmeleri çok az olması nedeniyle uygulama imkanı bulunamadı. Jandarma ve Sahil Güvenlik Havacılık birimlerinin görev alan ve yetkilerini düzenleyen kanun maddeleri ise TSK ile ilgili olmayıp, İçişleri ile ilgilidir. Kısacası bu yakalaşımınızın uygulanabilirliği yoktur. Dünyada da bir örneği (benim bildiğim kadarıyla) yoktur. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
boşa külfet izafi bir terim olmalı. şu anda THY, Bora Jet, Tailwind vb. havayollarındaki yabancı uçucu sayısını hiç merak ettiniz mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Beyefendi, yeni bir okul değil, var olanın konuş yerinin değiştirilmesi gündemde. kapasite yine aynı. değişen sadece coğrafi koordinat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000