02 Temmuz 2009, Perşembe 07:43:26

Jandarma Helikopterleri geri geliyor

Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin (SSİK) dün gerçekleşen toplantısı Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’u aynı hafta içinde üçünde defa bir araya gelişine tanık oldu.
  • heyyt be 116 cı karedeşim. hala itdurmazda mı eğitim yapıyorsunuz:))
  • Aramizda ne acayip insanlar var adama bak birliginin adini yazip postalamis ve editor'de bunu gecirmis.Seviye dusuyor arkadaslar lutfen her yorumu yayinlamayalim.
  • ben dizayn olarak ve genel maksat olarak sadece ka-60 helikopterlerini beğeniyorum rusların! mi-17 leri envanterden kaldırmalarına sevindim açıkcası, gereksiz eğitim gereksiz masraftan kurtulmuşlar tekrar almazlar umarım...
  • jandarma o her yerde 87-3 devre kral devre...........

Yaklaşık 3 saat süren toplantıya Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar’ın katıldığı toplantıdan 700 milyon dolarlık ihale kararı çıktı. İhale miktarını 2 milyar dolar birden arttıracak 109 adet genel maksat helikopteri ihalesi ise gündeme alınmadı. SSİK yakında tekrar biraraya gelerek genel maksat helikopterleri ihalesini karara bağlayacak.

Savaşan şahinler güçleniyor

TAİ, 165 adet F-16 uçağın modernizasyonunu üstlenecek. Modernizasyon 135 milyon dolara mal olacak. 1nci Hava İkmal ve Bakım Merkezi Komutanlığında gerçekleşecek modernizasyon ile blok 40 ve blok 50 olarak bilinen eski sistem f-16 uçakları blok 52 seviyesine yükseltilecek. Bu sayede pilotların hedefleri tespit ve teşhis ettiği bütün sistemler ve uçuş kontrol sistemleri dijital olacak. Blok 30 tip en eski F-16 uçaklarına ise ömrünün sonuna yaklaştığı için bu modernizasyon yapılmayacak. Modernizasyon ile Türk F-16’larının tamamının aynı konfigürasyonda olması hedeflendi.

Helikopterler geri dönüyor

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Rusya’dan 60 milyon dolarlık Eximbank borçlarına karşılık aldığı Rus Mi-17 helikopterlerine de havalanma imkanı göründü. Jandarma tarafından kullanılan 19 helikopterden biri düşmüş, geri kalan 18’inden 4’ü Rusya’ya gayrıresmi yollardan bakıma gönderilmişti. Rusya 4 helikopteri geri göndermeyi red etmişti ve sonuç olarak 18 helikopterin tamamı bakımsız kalarak uçuştan çekilmişti. İhaleyi, Rusya’daki 4 helikopteri de Türkiye’ye geri getirme sözü veren Rus Oboronprom firması kazandı.

Hürriyet

Jandarma Helikopterleri geri geliyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
heyyt be 116 cı karedeşim. hala itdurmazda mı eğitim yapıyorsunuz:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Aramizda ne acayip insanlar var adama bak birliginin adini yazip postalamis ve editor'de bunu gecirmis.Seviye dusuyor arkadaslar lutfen her yorumu yayinlamayalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ben dizayn olarak ve genel maksat olarak sadece ka-60 helikopterlerini beğeniyorum rusların! mi-17 leri envanterden kaldırmalarına sevindim açıkcası, gereksiz eğitim gereksiz masraftan kurtulmuşlar tekrar almazlar umarım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
jandarma o her yerde 87-3 devre kral devre...........

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000