10 Nisan 2010, Cumartesi 17:34:40

İşte Polonya'yı yasa boğan o uçak

Polonya Devlet Başkanı Lech Lech Kacziynski'nin de içinde olduğu Rus imalatı Tupolev Tu-154 tipi uçak Varşova-Smolensk uçuşunu yaparken düştü. Peki, düşen uçak nasıl bir dizayna sahipti? İşte o uçak...
  • tüm polonya halkının başı sag olsun.
  • Polonya devlet baskanin ucaginin ici boyle. Koltuk duzeni vs. Acaba bizim devletin bu tip ucaklarinin duzeni, luksu vs nasil?
  • Buna kim onay vermişti ? neden gecen hafta nukler anlaşma imzalandı ? Bundan ekonomik olarak kim zarar gördü? ABD mi? Rusyamı? Polanya Abd nin elini bunla çok güçlendirmiş ve Rusya devaluasyon dahil çok mali kayba uğradığı bir poletik,füze kriz olmuştu putinin çıkışını hatırlayın bu füzeler sonunda adb ile imza atmak durumunda kaldı? Acaba Bir Faturamı? sessiz bir hesaplaşma mı?Herkes bu olaylarda Ermeniye karşı Kurte karşı Çecene Karşı Türkiyeyi Suçlar hadı bakalım ....
  • Rus ucaklari aerodinamic tasarim ve mekanik olarak cok guclu ama ne yazikki avionic olarak iyi denecek seviyede degil.Kokpit goruntulerine bakinca da anlasiliyor zaten.Durum boyle olunca da pilot faktoru herzaman on planda olmak zorunda.Bu da biyerde asiri kendine guveni ve aci sonu pesinde getirir.Ayaklarin yere basmiyorsa israr etmicen havacilikta.Butun Polonya halkinin basi sagolsun.Onlar hepimizden daha fazla icinden "keske" diyorlar eminim ama neye yarar.
  • uçakta sas dan alınma kompenent varmıdır. araştırılsın. :)
  • YORUM YAZARKEN İNSAN OLDUĞUNU UNUTMA. YAZIKLAR OLSUN SANA GECE GİDİP BAŞSAĞLIĞI DİLEYECEKMİŞ. SAYIN AIRPORTHABER LÜTFEN BÖYLE SEVİYESİZ YORUM YAZAN İNSANCIKLARA YER VERMEYİN.
  • rus yapımı tum ucaklar tehlikeli nedenmi bu birkac ay önce tu154 tipi bir yolcu ucagannın kadına rus teknisen ucaga kanadına civi cakıyordu gerisini siz düşünün
  • Bu miyadı dolmuş rus uçakları hala malesef uçuyor uçamaya da devam edecektir.. Binlerce insan öldü böyle gider, bir yerlerde bir şeyler eksik ve hatalı.. Neyse bu kaza %100 değil %500 suikasttir. Ama böyle ama şöyle şimdi soruşturma açılacak sonucu belli ya pilot hatası ya da teknik hata denilecek olay kapanacak çünkü hayatta kalan kimse yok. Bu uçak düşürüldü denilemez kesinlikle böyle gider..
  • Arkadasim !! gunduz calistigim icin gece gideyim dedim ne var bunda yanlis anlasilacak ? Ne yani tebrikmi etseydim !! elbette bassagligi dilenir ...magazin haberi istiyosan yanlis sitedesin ... Anyway, Allah Bizim buyuklerimizi korusun Boyle kazalardan osman London
  • Geyik yapmayı severim ama ne zaman yapılıp yapılmayacağını iyi kestirmek lazım. Polonyalı kızlarla ilişkilerin olabilir ama konumuz düşen uçak. Nasıl bir ilişiklendirme bu!! Bu arada eğer düşen bizimkilerin uçağı olsa sadece ekip için üzülürdüm.

Polonya Devlet Başkanı'nı da taşıyan Tupolev Tu-154 tipi uçak bu sabah saatlerinde Rusya'nın batısında düştü.

Düşen uçaktaki Polonya heyetinde Lech Kaczynkski ile eşi  Maria'nın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Franciszek Gagor, Merkez Bankası Başkanı Slawir Skrzypek, Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrej Kremer, Polonya'nın sürgündeki son Devlet Başkanı Ryszard Kaczorowski, Ulusal Güvenlik Bölümü Başkanı Aleksander Szczyglo, Devlet Başkan Yardımcıları Pawel Wypch ile Mariusz Handzlik, Parlamento Başkan Yardımcısı Jerzego Szmajdzinski gibi üst düzey devlet görevlileri yer alıyordu.

Rus Tupolev şirketinin imalatı olan ve Polonya Hava Kuvvetleri'ne ait 101 numaralı uçağın başkanlık uçuşları için kullanıldığı öğrenildi. İçinde özel VIP donanıma sahip uçakta dinlenme, toplantı odaları, yatak odası ve kalabalık seyahatlerde diğer yolcuların oturacağı özel koltuklar bulunuyordu.

Tupolev şirketi tarafından 1990'da 90A837 imalat numarası ile üretilen Tu-154, aynı yıl Temmuz ayında Polonya Hava Kuvvetleri'ne teslim edilmişti.

İşte düşen o uçaktan bazı görüntüler:













İşte Polonya'yı yasa boğan o uçak

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 14 yıl önce
tüm polonya halkının başı sag olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Polonya devlet baskanin ucaginin ici boyle. Koltuk duzeni vs. Acaba bizim devletin bu tip ucaklarinin duzeni, luksu vs nasil?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Buna kim onay vermişti ? neden gecen hafta nukler anlaşma imzalandı ? Bundan ekonomik olarak kim zarar gördü? ABD mi? Rusyamı? Polanya Abd nin elini bunla çok güçlendirmiş ve Rusya devaluasyon dahil çok mali kayba uğradığı bir poletik,füze kriz olmuştu putinin çıkışını hatırlayın bu füzeler sonunda adb ile imza atmak durumunda kaldı? Acaba Bir Faturamı? sessiz bir hesaplaşma mı?Herkes bu olaylarda Ermeniye karşı Kurte karşı Çecene Karşı Türkiyeyi Suçlar hadı bakalım ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Rus ucaklari aerodinamic tasarim ve mekanik olarak cok guclu ama ne yazikki avionic olarak iyi denecek seviyede degil.Kokpit goruntulerine bakinca da anlasiliyor zaten.Durum boyle olunca da pilot faktoru herzaman on planda olmak zorunda.Bu da biyerde asiri kendine guveni ve aci sonu pesinde getirir.Ayaklarin yere basmiyorsa israr etmicen havacilikta.Butun Polonya halkinin basi sagolsun.Onlar hepimizden daha fazla icinden "keske" diyorlar eminim ama neye yarar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçakta sas dan alınma kompenent varmıdır. araştırılsın. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
YORUM YAZARKEN İNSAN OLDUĞUNU UNUTMA. YAZIKLAR OLSUN SANA GECE GİDİP BAŞSAĞLIĞI DİLEYECEKMİŞ. SAYIN AIRPORTHABER LÜTFEN BÖYLE SEVİYESİZ YORUM YAZAN İNSANCIKLARA YER VERMEYİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
rus yapımı tum ucaklar tehlikeli nedenmi bu birkac ay önce tu154 tipi bir yolcu ucagannın kadına rus teknisen ucaga kanadına civi cakıyordu gerisini siz düşünün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu miyadı dolmuş rus uçakları hala malesef uçuyor uçamaya da devam edecektir.. Binlerce insan öldü böyle gider, bir yerlerde bir şeyler eksik ve hatalı.. Neyse bu kaza %100 değil %500 suikasttir. Ama böyle ama şöyle şimdi soruşturma açılacak sonucu belli ya pilot hatası ya da teknik hata denilecek olay kapanacak çünkü hayatta kalan kimse yok. Bu uçak düşürüldü denilemez kesinlikle böyle gider..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadasim !! gunduz calistigim icin gece gideyim dedim ne var bunda yanlis anlasilacak ? Ne yani tebrikmi etseydim !! elbette bassagligi dilenir ...magazin haberi istiyosan yanlis sitedesin ... Anyway, Allah Bizim buyuklerimizi korusun Boyle kazalardan osman London

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Geyik yapmayı severim ama ne zaman yapılıp yapılmayacağını iyi kestirmek lazım. Polonyalı kızlarla ilişkilerin olabilir ama konumuz düşen uçak. Nasıl bir ilişiklendirme bu!! Bu arada eğer düşen bizimkilerin uçağı olsa sadece ekip için üzülürdüm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000