06 Mayıs 2008, Salı 08:04:10

Hava ambulanslarına maaş engeli

Sağlık Bakanlığı'nın 2 yıldır üzerinde çalıştığı hava ambulans projesinde değişiklik yapıldı...
  • Havadan arama kurtarma ve hasta yaralı nakliyesinin önemi bütün dünya tarafından kabul edilmiş bir gerçektir.Biz bu konudan çok uzak kaldık.Çok masraflı demek ve diyebilmek komikliktir.Başka yerlerden kısıp bu projeyi gerçekleştirsinler.Saçma sapan yerlere meydan yapmayı ertelesiler.

Sağlık Bakanlığı'nın 2 yıldır üzerinde çalıştığı hava ambulans projesinde değişiklik yapıldı. 2 uçak ve 7 helikopterden oluşması beklenen hava ambulans filosu, ekonomik gerekçelerle askıya alınıyor.  
 
  
Artan helikopter ve uçak fiyatları ile pilot maaşları yüzünden projenin bir bölümü ertelenerek uçak alımından vazgeçildi.

Acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere açılan hava ambulans aracı kiralanması ihalesini Koçoğlu İnşaat kazandı. Şartname gereği birinci grup helikopter ve uçakların bin 800 gün, ikinci grup uçak ve helikopterlerin bin 440 gün içinde teslimatı kararlaştırıldı. Ancak havacılık sektöründeki fiyatların yükselmesi projeyi zora soktu. Dünyadaki havacılık hizmetleri talebinin son bir yılda arttığını savunan Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Tosun, "Pilot maaşları ve araçların fiyatlarında büyük artış oldu. Buna bağlı olarak uçakların fiyatı istediğimiz pozisyona inmedi. Uçakların ihalesi tekrar yapılabilir." dedi. Tosun, helikopter ambulanslar konusunda ise büyük ölçüde anlaşmaya varıldığı bilgisini verdi.

Bu arada kamuda çalışan hekimlere ya hastane ya muayenehane şartı getiren yasa tasarısıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tosun, askerî hekimlerin Genelkurmay'ın isteğiyle yasadan çıkarıldığını söyledi. Askerî hekimlerle sivil hekimler arasında maaş farkı olduğunu hatırlatan Tosun şöyle konuştu: "Askerî hekimlerin daha fazla kazanması için muayenehane açabilmelerine izin verdik."
 

Kaynak: Zaman

Hava ambulanslarına maaş engeli

Yorumlar

DEMIRKUS ~ 16 yıl önce
Havadan arama kurtarma ve hasta yaralı nakliyesinin önemi bütün dünya tarafından kabul edilmiş bir gerçektir.Biz bu konudan çok uzak kaldık.Çok masraflı demek ve diyebilmek komikliktir.Başka yerlerden kısıp bu projeyi gerçekleştirsinler.Saçma sapan yerlere meydan yapmayı ertelesiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000