18 Mart 2009, Çarşamba 08:02:39

Güneşi gördü, helikopteri göremedi...

Mahsun Kırmızıgül, 'Güneşi Gördüm' filminde kullanılan askeri taarruz helikopterlerini Genelkurmay'dan alamayınca helikopter, Bulgaristan ordusundan ithal edildi
  • Her zaman böyle konularda yardımı esirgemiyen TSK geri durduysa vardır bu filmde bir iş.
  • AMERİKADA FİLM ÇEKİMLERİ İÇİN GEREKTİĞİNDE BEYAZ SARAY BİLE KULLANILAİBLİYORKEN BİZDE İSE BİRİ BEN FİLMİM İÇİN ÇANKAYA KÖŞKÜNDE BİR SAHNE ÇEKECEM DESİN..?GÖR BAK NASIL TEPKİ YAĞAR.SANIRIM BİZİMLE ONLAR ARASINDAKİ FARK BURDA İŞTE. ( FİLM KALİTESİ OLARAK )
  • ilk fragmanı gördüğümde filmle bayağı dalga geçmiştim TSK ne zamandır mi-24 kullanıyor diye:D mahsunun yaptığıda saçmalık o kadar tatbikat görüntüsü var kullananmışmı...
  • 400 bin euro dile kolay... Bu devirde, elin adamına bu kadar para? Neymis savas helikopteri gorunecekmis... Zaten bu haber sayesinde herkes o helikopterlerin Bulgar oldugunu anladı, hic bir anlamı kalmadı harcanan paranın. yazık bu milletin parasına yazık. Keske o parayı guneydogudaki okul hastanalein ihtiyaclari iicn harcasaydi. kesinlikle daha hayirli bir is yapmis olurdu.
  • birde bu lafi pasalara desene isiniz gucunuz yokmu her yere maydonoz oluyorsunuz diye hos islerinide yapamiyorlar ya anca golf sahasindan dusen ucaklari izliyorlar.
  • Kardesim odedigimiz vergilerin karsiliginda milli servetimizin boyle bir amac icin kullandirilmasina karsiyim. TSK zaten yogun bide bunlarlami ugrasacak. Akilli olsalardi tatbikat goruntulerini montajlayip kullanirlar 400 Euro da zarar etmezlerdi.

Geçtiğimiz hafta vizyona giren Mahsun Kırmızıgül'ün yazıp, yönettiği ve oynadığı 'Güneşi Gördüm' filminin ilginç bir çekim hikayesi ortaya çıktı. Kürt sorununun işlendiği filmde, Güneydoğu'da askeri operasyon sahneleri yer alıyor. Yapımcı şirket Boyut Film bu sahnelerde kullanmak üzere Genelkurmay Başkanlığı'ndan taarruz helikopteri desteği istedi, ancak olumlu yanıt alamadı. Yapımcı bunun üzerine rotayı komşu ülke Bulgaristan'a çevirdi. Bulgaristan Ordusu'ndan gelen olumlu yanıt üzerine, helikopter sahnelerinin çekimi için Bulgaristan'a gidildi. Filmde Güneydoğu bölgesinde operasyon düzenlediği sanılan taarruz helikopterleri, aslında Bulgaristan Ordusu'na ait Mi-24 tipi helikopterler.

Bulgaristan Ordusu'yla anlaşılarak yapılan çekimlerin 400 bin euroya mal olduğu öğrenildi. Maliyeti çok yüksek bir kamera tekniği ile çekilen görüntüler, izleyicide helikopter ile birlikte uçuş hissi uyandırıyor. Filmin toplam maliyetinin ise 6 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

Filmde Güneydoğu Bölgesi'nde yıllardır süregelen terör ve terörle mücadele süreci ile bölge halkının zorunlu göçler nedeniyle yaşadıkları sıkıntılar aktarılıyor.

Kaybolmuş çocuklar!

Filmin oyuncu kadrosunda Mahsun Kırmızıgül'ün yanı sıra Altan Erkekli, Şerif Sezer, Demet Evgar, Erol Günaydın, Cihat Tamer, Nurseli İdiz, Kamil Sönmez, Cezmi Baskın ve Hande Subaşı gibi güçlü isimler var. Güneşi Gördüm filminin tanıtımında ise şöyle deniyor: 'Bitmek bilmez fırtınalardan geçip gelmiş, yollarını kaybetmiş, çaresizce bir çıkış arayan insanların, kendi güneşinden koparılmış ve geleceğin bilinmezliğinde kaybolmuş çocukların, bir göçün hikayesi.'

(Akşam)

Güneşi gördü, helikopteri göremedi...

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
Her zaman böyle konularda yardımı esirgemiyen TSK geri durduysa vardır bu filmde bir iş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
AMERİKADA FİLM ÇEKİMLERİ İÇİN GEREKTİĞİNDE BEYAZ SARAY BİLE KULLANILAİBLİYORKEN BİZDE İSE BİRİ BEN FİLMİM İÇİN ÇANKAYA KÖŞKÜNDE BİR SAHNE ÇEKECEM DESİN..?GÖR BAK NASIL TEPKİ YAĞAR.SANIRIM BİZİMLE ONLAR ARASINDAKİ FARK BURDA İŞTE. ( FİLM KALİTESİ OLARAK )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ilk fragmanı gördüğümde filmle bayağı dalga geçmiştim TSK ne zamandır mi-24 kullanıyor diye:D mahsunun yaptığıda saçmalık o kadar tatbikat görüntüsü var kullananmışmı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
400 bin euro dile kolay... Bu devirde, elin adamına bu kadar para? Neymis savas helikopteri gorunecekmis... Zaten bu haber sayesinde herkes o helikopterlerin Bulgar oldugunu anladı, hic bir anlamı kalmadı harcanan paranın. yazık bu milletin parasına yazık. Keske o parayı guneydogudaki okul hastanalein ihtiyaclari iicn harcasaydi. kesinlikle daha hayirli bir is yapmis olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
birde bu lafi pasalara desene isiniz gucunuz yokmu her yere maydonoz oluyorsunuz diye hos islerinide yapamiyorlar ya anca golf sahasindan dusen ucaklari izliyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kardesim odedigimiz vergilerin karsiliginda milli servetimizin boyle bir amac icin kullandirilmasina karsiyim. TSK zaten yogun bide bunlarlami ugrasacak. Akilli olsalardi tatbikat goruntulerini montajlayip kullanirlar 400 Euro da zarar etmezlerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000