10 Mart 2015, Salı 12:29:48

F-4 PİLOTAJ HATASINDAN DÜŞTÜ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay'ın yaptığı sunumda, ilk belirlemelere göre Konya'daki uçak kazasının pilotaj hatasından kaynaklandığının belirtildiğini söyledi.
  • per hrs
  • Hocam tsk da havada kalma maliyeti app 10,000 usd dinari ...
  • Hocam bu isin maliyeti kac Afyon dinari eder acep?
  • aynen öyle sevgili hocam. bedavadan pilot olacaklar (emekten bahsetmiyorum maddi olarak emeği parasını ödeyen de harcıyor) sonra aldıkları parayı begenmeyecekler! bu nasıl iştir yahu
  • Cozum aslinda cok basit, airlinea gecenden tum egitim maliyetini iste bakalim ne yapacak! Hava kuvvetlerinin sartlarini bilmeden mi pilot oldunuz milletin parasiyla! Sivil pilotlarin aldigi parayla kiyaslamayin kendinizi adam nerden baksan 100.000 eur cebinden para yatiriyor egitimine!
  • F-4'ün bazı parçaları yerli üretim. Çünkü ABD'nin elinde yedek parça olmadığı gibi üretimide yok. Bilenler konuşsun.
  • Uçağın düştüğü gün yapilan açıklamalarda pilotlarımız tecrübeli diyorlardı şimdi ne oldu suçlu pilotlarmı oldu
  • Yıllarca para ve emek harcadığın tecrübeli savaş pilotlarını elinde tutamayarak özel hava yollarına gitmesine çözüm üretme, antika uçaklarla yeni pilotlar yetiştirmeye çalış, sonra kaza sebebini pilotaj hatası diye lanse et. Ne kadar basit bir mantık bu. Tabi ki burada yetişmiş pilotların kaybedilmesi ve zamanında teknolojik yatırımların yapılmamasında hiçbir yetkilinin sorumluluğu yok, sadece şehit olan 6 vatan evladının "pilotaj hatası" var! Ülkemizin bunca emek verdiği değerlerinin bu şekilde harcanmasına ve tüm sorumluluğun şehit pilotlara yüklenmesine çok yazık...
  • İsrail düşürüyor
  • TAYYARECİLİKDE 1. KURAL KESTANEYI ÇİZDİRMEYECEKSİN, ARTIK DİĞER ŞEYLER HIKAYE OLDU ,,,

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Konya'daki uçak kazası konusunda, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve teknik ekibin, "burada pilotaj hatası var, teknik bir hata yok" dediğini kaydetti.

Bakan Yılmaz, "F-4 uçak kazalarıyla ilgili" soru üzerine, şöyle konuştu:

"İnceleme yapılıyor. Verilen sunumda, kazaların yaklaşık dörtte üçünün, yüzde 75'inin pilotaj hatasından kaynaklandığı iddia edildi. Şu anda F-4'leri Mısır, Kore, Yunanistan kullanıyor. Dolayısıyla da kullanan ülkeler var. Türkiye'nin elde etmiş olduğu teknolojik kabiliyetlerin ilk uygulandığı uçaklar F-4 uçakları oluyor. Dolayısıyla Türkiye'ye üstünlük imkanı tanıyor. Önce bunlara uygulanıyor, F-16'ya daha sonra geçiliyor. Yarın Eskişehir Hava Üssü'nde, bütün basın mensuplarının da olacağı sorulu-cevaplı şekilde, bu uçakların bakımının nasıl yapıldığı... Aklınıza gelen teknik sorularla ilgili her türlü soruyu soruyu sorup cevabını alacaksınız. Bu sunumu Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapacak."

"F-4'lerle ilgili yaşanan sıkıntı F-35 alımını etkileyecek mi?" sorusuna Yılmaz, "Hayır, hayır. Biz biliyorsunuz F-35'lerin 6 tanesinin siparişini vermiştik. Bundan sonra onlar geldikçe bunlar çıkacak. F-4 uçakları ile 2020'ye kadar devam edilecek. Keşif uçaklarının zaten çok az bir sayısı kalmıştı, servisten çıkarılıyor" yanıtını verdi.

Bakan Yılmaz, bir gazetecinin, "Siz Bağdat'ta bu uçaklara güven kalmadı" demiştiniz" sözlerine, "Öyle değil. 'Algı gerçeğin önüne geçmiştir' cümlem aynen böyle. Algı ne? Halkın güveninin kalmadığı; gerçek ne? Bu uçaklara güvenilebileceği, ben bunu söyledim. Ne olması lazım? Eğer dağa çarpıyorsanız muhakkak ki insan hatası var. Nerede insan hatası var? Pilotta insan hatası var. Bazen aşırı güven oluyor yani. Bulutlu havaya girme. Peki radar, yerdeki istasyon sizi yönlendiriyorsa, yerdeki istasyonla yapması lazım. Yerdeki istasyon yanlış bilgi verdiyse, pilotun onu kontrol etmesi lazım. Yani eğitim, eğitim, eğitim..." karşılığını verdi.

"Konya'daki son kazanın nedeni belirlendi mi?" sorusuna yanıt verirken Yılmaz, "Rapor tamamlanmadı. Hava Kuvvetleri Komutanı ve teknik ekibin söylediğini aktarıyorum, dışarıdaki bir kimsenin değil... Dışarıda konuşan hiç kimsenin, Hava Kuvvetleri Komutanı'ndan veya onların teknik personelinden bu uçakları daha iyi bildiği söylenemez. Bilenler diyor ki (burada pilotaj hatası var, teknik bir hata yok)" diye konuştu.

Yılmaz, bir gazetecinin, "Arka arkaya pilotaj hatasının gelmesi biraz tabi..." sözlerine karşılık, "Bazen tesadüf oluyor" dedi.

Başka bir gazetecinin, "Eski Genelkurmay Başkanı'nın bu konuda yorumu oldu" sözlerine karşılık verirken İsmet Yılmaz, "(Arka arkaya kötü bir tesadüf geldi) dedi. 'Uçaklarda teknik bir problem olmadığını düşünüyorum' mealinde bir şey söyledi. 'Pilotaj hatası olduğunu, uçaklarda bir şey yok' dedi" sözlerini sarfetti.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, "ABD ile birlikte Suriye'ye yapılan eğit-donatın biraz geciktiği ve askıya alınabileceğine ilişkin tartışmaların" sorulması üzerine ise "Hayır, yok. Üzerinde görüşülüyor. Anlaşma bizim tarafımızdan yürürlüğe girmiştir, ABD tarafında da uygun mutabakat varsa, her an başlanabilir. Ortak bir operasyonla bunlar eğitilecek; ne Türkiye'nin eğitimi ne ABD'nin eğitimi, ortak eğitim" dedi. (TRT)

F-4 PİLOTAJ HATASINDAN DÜŞTÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
per hrs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hocam tsk da havada kalma maliyeti app 10,000 usd dinari ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hocam bu isin maliyeti kac Afyon dinari eder acep?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
aynen öyle sevgili hocam. bedavadan pilot olacaklar (emekten bahsetmiyorum maddi olarak emeği parasını ödeyen de harcıyor) sonra aldıkları parayı begenmeyecekler! bu nasıl iştir yahu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ya kapak ~ 9 yıl önce
Kimse bedavadan pilot olmuyo. Devletin sana vermiş olduğu ve senin gibilerin %60 ının asla geçemeyeceği pilotaj eğitiminin karşılığında devlet sana bunu karşılığı olarak 15 yıl mecburi hizmet veriyo. 15 yıl bu borcunu oduyosun ondan sonrada için rahat ne yaparsan yapıyosun. Dünyada hiç bi eğitim %100 başarılı değildir bunu unutma. Ama nedense parasını veren bişekilde o tek motorlu 130 k maximum süratli pırpılar ile eğitim alıp sonradanda rol trimi bile olmayan DA42 denilen çooookkk motorlu uçakla tekamül eğitimi alıp pilot oluyo. Ndenese bir kişi bile eğitimden başarısız olmuyo. Sonrada burda kendinizi pilot sanıp ahkam kesiyosunuz. O senini bedavadan denilen eğitimin son 20 yıllık başarı oranı ne biliyomusun sadece %35-40 yani bu Türk halkının ortalama kabiliyetini gösteriyo. Onun için ben senin için analizini yapıyım hani çok iyi analizcisinya, demekki siz baba parası ile pilot olanların % 60 ı gerçek bi eğitim olsa pilot milot olamazsınız. Buda sana kapak olsun hadi eyvallah
... ~ 9 yıl önce
kapak öyle olmaz sevgili dostum... 15 sene bedavaya hizmet etmiyorsunuz (ki 10 sene şu an)... Dikkatini çekerim ben harcanan emekten bahsetmiyorum! Emeği herkes harcıyor parasını veren de vermeyen de! Bizim savundugumuz olay su askeri pilotlar airline'a geldiklerinde uyum sorunu yaşıyorlar, CRM sorunu yaşıyorlar! Bu arada ATPL'de başarısız olan da eğitim bana göre değil diyerek kaçan da çok fazla! Militarist bakış açılarıyla olmuyor bu işler ki çok şükür Allah'a o bakış açısını da yok ettik artık!
cahil.... ~ 9 yıl önce
Daha kaç yıl mecburi hizmet var bilmiyosun git aç resmi gazeteyi bak bakıl kaç yılmış. Önce öğrencez sonra konuşacaz yoksa böyle kendini kötü hissedersin. Hangi asker CRM sorunundan şirketten atılmış bi bilgi verde öğrenelim. Hamasi laf bunlar. Sesten 2 kat hızlı uçacak adam sonra CRM denen şeyi yapamayacak. Tamamen senin gibi eziklerin uydurmuş olduğu hiç bi temeli olmayan saçmalık bu söylediğin. Hayatın boyunca yapamayacağın bi şeyi yapmış insanlara bu şekilde saçma ithamlarda bulunmak eziklik göstergesidir bunu unutma. Senin CRM problemi yaşıyo dediğin insanlar görev adamıdır. Herkesin görevini yapması herkesin sorumluluğunu bilmesi üzerine yetiştirilirler. Eğer dersenki kendini bilmez adamlar var her camiada kendini bilmezler vardır ama bu koskaca bi camiayı lekemene neden değildir. Bütün dünyada asker pilotlar vatanlarına borclarını öder ve sonrada havayollarında görev alır. Bu Türkiyeye has bi olay değildir. Emek demişsin bu arada harcanan emegi kıyaslayamazsın bile. Sevgili dost
... ~ 9 yıl önce
yazdıgın hakaret dolu içeriklerden dolayı hakkında suç duyurusunda bulunuyorum... geşmiş olsun kolay gelsin :) not: öfkeyle kalkan zararla oturur;hakaret etmeden eleştirmeyi öğrenmek lazım
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Cozum aslinda cok basit, airlinea gecenden tum egitim maliyetini iste bakalim ne yapacak! Hava kuvvetlerinin sartlarini bilmeden mi pilot oldunuz milletin parasiyla! Sivil pilotlarin aldigi parayla kiyaslamayin kendinizi adam nerden baksan 100.000 eur cebinden para yatiriyor egitimine!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilen Adam ~ 9 yıl önce
Ya daha camianızda kimden para alınıyyo kimden alınmıyo bunu bile bilmiyosun. 2011 yılından beri zaten Asker pilotlardan Tip parası alınıyo. Hem cahilsin hemde kendini küçük düşüren yorum yapıyosun . Para ile pilot olunca böyle oluyo. Pilotun bide sivili askeri olmaz ama nedense kuyruk acınız büyük herhalde ondan ayrım yapıyosunuz.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
F-4'ün bazı parçaları yerli üretim. Çünkü ABD'nin elinde yedek parça olmadığı gibi üretimide yok. Bilenler konuşsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Uçağın düştüğü gün yapilan açıklamalarda pilotlarımız tecrübeli diyorlardı şimdi ne oldu suçlu pilotlarmı oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yıllarca para ve emek harcadığın tecrübeli savaş pilotlarını elinde tutamayarak özel hava yollarına gitmesine çözüm üretme, antika uçaklarla yeni pilotlar yetiştirmeye çalış, sonra kaza sebebini pilotaj hatası diye lanse et. Ne kadar basit bir mantık bu. Tabi ki burada yetişmiş pilotların kaybedilmesi ve zamanında teknolojik yatırımların yapılmamasında hiçbir yetkilinin sorumluluğu yok, sadece şehit olan 6 vatan evladının "pilotaj hatası" var! Ülkemizin bunca emek verdiği değerlerinin bu şekilde harcanmasına ve tüm sorumluluğun şehit pilotlara yüklenmesine çok yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İsrail düşürüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Good ~ 9 yıl önce
TAYYARECİLİKDE 1. KURAL KESTANEYI ÇİZDİRMEYECEKSİN, ARTIK DİĞER ŞEYLER HIKAYE OLDU ,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000