02 Eylül 2013, Pazartesi 07:20:24

ERTEN İSTİFA ETMEDİ

Org. Mehmet Erten, iddiaların aksine Ağustos ayında istifasını sunmadı...
  • Bizim asker savasci degil, kurmaylik, yuksek lisans, doktora, erken terfi bititmis bence, birbirlerine baglilik kalmamis
  • Hava Kuvvetleri için kayıp iki yıl, keşke hiç o dolduramadığı başkasının hakkı olan koltuğa oturmasaydı,
  • adam istifa etti istifa. günaydın. uyanın.
  • İstifa etmedi değil istifa edemedi demek daha uygun. Bunlar edemezler genetiklerinde eksik olan çok önemli niteliklerden dolayı sadece ne istenirse onu yaparlar sonra da yok olur giderler. Ne içersiniz sorusuna bile siz ne içerseniz ondan diye cevap verirler.
  • istifasını sundu sizin haberiniz yok galiba:)
  • Hala ben nasıl hv k k olabildim diye hayretler içinde düşünen birisinden böyle bir hareket beklemek evet JAPON gibi olmak gerekir
  • Japon degiliz ki onurumuzla birakalim

Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevinden, orgenerallikteki 4. yılını tamamlamadığı için Yüksek Askeri Şura kararlarıyla, YAŞ üyeliğine getirilen Orgeneral Mehmet Erten’in Uludere ve Suriye’nin düşürdüğü uçak konularındaki yoğun eleştirilerden “yıprandığı için” istifa edeceği öne sürülüyordu. Olayların yaşandığı süreçte, “istifa ettiği” yönünde iddialar da gündeme gelen Org. Erten, YAŞ kararları doğrultusunda geçtiğimiz günlerde Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevini Org. Akın Öztürk’e devretti.

Gül ve Erdoğan’a veda

Org. Erten, Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve TBMM Başkanı Çiçek’e, emekli olan Kara, Deniz ve Jandarma Komutanıyla birlikte veda ziyareti yaptı.

Edinilen bilgiye göre Erten, veda ziyaretlerinden sonra iddia edildiği gibi istifa dilekçesi vermedi. Komutanın bu kararının Karargah’ta da “sürpriz” olarak değerlendirildiği öğrenildi.

Komutanın “göreve devam” kararı, Uludere olayı ve Suriye’nin düşürdüğü uçakla ilgili hakkındaki iddialara tavır ve tepki olarak değerlendirildi. Org. Erten hakkında “istifa etti” iddiaları gündeme geldiğinde de, Suriye hava unsurlarına karşı “vur emri” yetkisinin verildiği Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’na giderek, burada incelemelerde bulunduktan sonra, 182. Atmaca Filo Komutanlığına ait F-16 uçağı ile sınırda bir keşif uçuşu gerçekleştirmişti.

Komutanın aksi bir karar vermemesi durumunda 1 yıl YAŞ üyeliği görevini yaptıktan sonra emekli olması bekleniyor. Org. Erten’e Genelkurmay Karargahı’nda bir yer tahsis edilebileceği belirtildi.

Başbuğ’u ziyaret etti

Erten, Kuvvet Komutanlığı görevini devrettikten sonra geçtiğimiz hafta Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’u Silivri’de ziyaret etmişti.

İnadına atmaca uçuşu yapmıştı

Erten’in, Genelkurmay Başkanı Özel’e, istifasını sunduğu, ancak istifasının Özel tarafından reddedildiği iddiasının ortaya atıldığı 19 Kasım tarihinden bir gün sonra F-16 savaş uçağıyla uçuş gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştı. 20 Kasım’da değişen angajman kuralları çerçevesinde Suriye hava unsurlarına karşı “vur emri” yetkisinin verildiği Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’na giden Org. Erten, burada 182. Atmaca Filo Komutanlığına ait F-16 ile bir uçuş gerçekleştirmişti.

(Vatan)

ERTEN İSTİFA ETMEDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Savasci zihniyet ~ 11 yıl önce
Bizim asker savasci degil, kurmaylik, yuksek lisans, doktora, erken terfi bititmis bence, birbirlerine baglilik kalmamis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kara kartal ~ 11 yıl önce
Hava Kuvvetleri için kayıp iki yıl, keşke hiç o dolduramadığı başkasının hakkı olan koltuğa oturmasaydı,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hellooo ~ 11 yıl önce
adam istifa etti istifa. günaydın. uyanın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
İstifa etmedi değil istifa edemedi demek daha uygun. Bunlar edemezler genetiklerinde eksik olan çok önemli niteliklerden dolayı sadece ne istenirse onu yaparlar sonra da yok olur giderler. Ne içersiniz sorusuna bile siz ne içerseniz ondan diye cevap verirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
istifasını sundu sizin haberiniz yok galiba:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Hala ben nasıl hv k k olabildim diye hayretler içinde düşünen birisinden böyle bir hareket beklemek evet JAPON gibi olmak gerekir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 11 yıl önce
Japon degiliz ki onurumuzla birakalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000