25 Mart 2009, Çarşamba 20:04:59

Enkazın yeri belirlendi

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, "Şu anda helikopterin düştüğü yer tespit edilmiş durumdadır. Hava şartları ve gece koşulları dikkate alındığında ulaşımda biraz sıkıntı çekiliyor" dedi.
  • Bundan sonra kötü rüyalarını suya anlatta çıkmasın o zaman.allahım ya nelerle uğraşıyoruz.Kasap et derdinde,koyun can derdinde.
  • SHGM 1 Şubat 2009 tarihinden itibaren COSPAS-SARSAT Sistemi, 121,5 MHz ve 243 MHz frekanslarında hizmet vermeyeceğini duyurmuş ve operatörlere 406Mhz de çalışan ELT'leri kullanmasını tavsiye etmişti. Acaba helikopterdeki ELT eskimiydi ve 121.5 temi yayın yapıyordu. Eğer öyle ise çok kritik 7 saat kaybedilmiş oldu...
  • dün gece rüyamda helikopter düşerken gördüm,sabah serviste arkadaşa rüyamı anlattım.bugun helikopter düşerse şaşırma dedim böyle böyle gördüm dedim.rüyalarıma güveniyorum ama inşallah olmaz demiştim malesef duyunca şaşırdım..inşallah ölüm yoktur..

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yurtdışına çıkmadan kendisini aradığını ve Cumhurbaşkanlığı özel kaleminin de konuyla çok ilgilendiğini söyleyen Topçu, "Şu anda helikopterin düştüğü yer tespit edilmiş durumdadır. Hava şartları ve gece koşulları dikkate alındığında ulaşımda biraz sıkıntı çekiliyor. Başbakanlık kriz masasının başkanı sayın müsteşarın bana verdiği bilgiye göre, 2 tane gece görüşlü helikopter, bir kasa uçağı ve askeriyenin bir helikopteri ile yaklaşık 250 kişilik bir arama kurtarma heyeti ile tespit edilen yere ulaşılmaya çalışılıyor. Müsteşar beyin söylediği, 'en kısa sürede ulaşılabilir' diye bilgi verdi. Bizim de arkadaşlarımız şu anda o bölgedeler. Şu anda herkesten sayın genel başkanımız ve kaza geçiren herkese dua etmelerini bekliyorum. Milletimizin duasını istiyorum" dedi.

Topçu, Genelkurmay, Başbakanlık ve emniyet güçlerinin olay mahalline ulaşmak için çaba gösterdiklerini söyledi. Olay yeri ile ilgili Maraş ve Kayseri valisinin çalışmaları takip ettiğini belirten Topçu, "Hep beraber serinkanlı olacağız" dedi.

Topçu, Yazıcıoğlu ile her hangi bir görüşme yapmadıklarını, sadece helikopterin düşmesinin ardından sinyaller yardımı ile enkaza ulaşılmaya çalışıldığını söyledi.

Enkazın yeri belirlendi

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bundan sonra kötü rüyalarını suya anlatta çıkmasın o zaman.allahım ya nelerle uğraşıyoruz.Kasap et derdinde,koyun can derdinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SHGM 1 Şubat 2009 tarihinden itibaren COSPAS-SARSAT Sistemi, 121,5 MHz ve 243 MHz frekanslarında hizmet vermeyeceğini duyurmuş ve operatörlere 406Mhz de çalışan ELT'leri kullanmasını tavsiye etmişti. Acaba helikopterdeki ELT eskimiydi ve 121.5 temi yayın yapıyordu. Eğer öyle ise çok kritik 7 saat kaybedilmiş oldu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
dün gece rüyamda helikopter düşerken gördüm,sabah serviste arkadaşa rüyamı anlattım.bugun helikopter düşerse şaşırma dedim böyle böyle gördüm dedim.rüyalarıma güveniyorum ama inşallah olmaz demiştim malesef duyunca şaşırdım..inşallah ölüm yoktur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000