21 Temmuz 2014, Pazartesi 23:54:37

DÜŞÜRÜLEN UÇAKLA İLGİLİ ŞOK GELİŞME

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusuna ait SU-25 tipi bir savaş uçağının, ülkenin doğusunda düşen Malezya uçağının 3-5 kilometre yakınında uçtuğunu öne sürdü.
  • Demokrasi olmayan ülkenin diktatörü konuşmuş, yalanlamis. Darısı sizin başınıza
  • ukrayna daha önce böyle şeyler yapmadı...ama rusya yaptı...fark bu...tabiki öncelikle daha önce yapana bakılır...burada başka ülkenin topraklarıma saldıran halkını ateşleyen rusya...ukrayna değil...topraklarını genişleten rusya...ukrayna değil...o halde tabiki baş şüpheli rusya olacak...putin; daha önce ateşkes istedik...operasyonlar tekrar başlamasaydı vb... şeyler söylemiş...bu bile zaten suçu kabul ettiğini gösterir...çapraz sorguya girse 50 kere kabul eder...
  • Silahsiz 24000ft silah yuklu 16000ft service ceiling 'e sahip 30 yillik Sukhoi 25 nasil oldu da 33000ft'deki 777 ile "ayni seviyede" dakikalarca ucabildi diye bir bilen cikar sorar bunlara.
  • Armegedon buyük dünya savaşını çıkarıp dünya nüfusunu minimum a çekmek.siyonizmin amacidi da büyük dünya savasiyla dünyada sadece 250 milyon insan bırakmak.bu kalan nüfüsun da yahudi ırkına hizmetkar olacağina inaniyorlar....zira kendilerine vaadedilen topraklarda cennnet hayatini yasayacaklarina inaniyorlar....
  • Rusya inandırıcı değil, baktılar 298 kişi ölümünden batıdan büyük tepki gelecek, maddi açıdan zaten sallanıyor, dahada canları yanacak, kıvırma hareketleri bunlar.. Bizim kimse sabrımizi test etmesin gibi

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat İdaresi Başkanı Korgeneral Andrey Kartapolov, Moskova'da düzenlediği toplantıda, Ukrayna'da düşen Malezya uçağıyla ilgili yaptıkları araştırmanın sonucunu basınla paylaştı.

Kartapolov, "SU-25, Malezya uçağına 3-5 kilometre mesafede uçtu, bu durum Rostov Gözlem Merkezi'nin kayıtlarıyla kanıtlanıyor. Bu uçağın neden sivil hava sahasında Malezya uçağıyla aynı seviyede uçtuğu sorusunun cevabını almak isterdik" ifadelerini kullandı.

Rus Korgeneral ayrıca, kazanın yaşandığı gün Ukrayna ordusuna ait "BUK" hava savuma sistemlerinden birinin, ayrılıkçıların kontrolündeki bölgeye konuşlandırıldığına dair uydu fotoğraflarının bulunduğunu belirtti.

Kartapolov, Savunma Bakanlığının hazırladığı belgelerin Malezyalı ve uluslararası uzmanlarla paylaşılacağını ifade etti.

Rusya'dan Ukrayna'ya 10 soru

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı, yayımladığı açıklamayla, Ukrayna'ya yönelttiği 10 soruya cevap verilmesini istedi. Kiev'e yöneltilen 10 maddelik listede, "Ayrılıkçıların elinde uçak olmamasına karşın, neden çatışma bölgesine BUK hava savunma sistemi yerleştirildi", "Malezya uçağına iki adet savaş uçağının eşlik ettiği iddiaları doğru mu", gibi sorular yer aldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de yaptığı açıklamada, Ukrayna'da düşen Malezya uçağına ilişkin, "Hiç kimse bu trajediyi kendi şahsi çıkarları için kullanma hakkına sahip değil" ifadesini kullandı.

Ukrayna'da taraflara defalarca, "Ateşkesi sağlayarak müzakere masasına oturma" çağrısında bulunduğunu hatırlatan Putin,  "Eğer, 28 Haziran'da
Ukrayna'nın doğusunda askeri operasyonlar tekrar başlamasaydı belki de bu trajedi yaşanmazdı" değerlendirmesinde bulundu.

"Hiç kimse bu trajediyi kendi şahsi çıkarları için kullanma hakkına sahip değil. Bu tür olaylar insanları bölmemeli, aksine birleştirmelidir. Bölgede uluslararası uzmanların güvenliğinin sağlanması lazım" görüşünü paylaşan Putin ayrıca, Moskova'nın, Ukrayna'da yaşanan krizin "bugünkü askeri aşamadan müzakere seviyesine gelmesi için" üzerine düşen her şeyi yaptığını ifade etti.

Malezya Havayollarına ait Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan Boing-777 tipi yolcu uçağı, Ukrayna'nın doğusunda ordu ile ayrılıkçılar arasında çatışmaların yaşandığı bölgede 17 Temmuz 2014'te düşmüş, 298 yolcu ve mürettebattan kurtulan olmamıştı. ABD yönetimi, uçağın Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki bölgeden karadan havaya ateşlenen füzelerle düşürüldüğünü açıklarken, Rusya olayla ilgili sorumluluğun Ukrayna hükümetine ait olduğunu vurguluyor.

DÜŞÜRÜLEN UÇAKLA İLGİLİ ŞOK GELİŞME

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Demokrasi olmayan ülkenin diktatörü konuşmuş, yalanlamis. Darısı sizin başınıza

Yanıtla

Kalan karakter 1000
peehhhhh ~ 10 yıl önce
ukrayna daha önce böyle şeyler yapmadı...ama rusya yaptı...fark bu...tabiki öncelikle daha önce yapana bakılır...burada başka ülkenin topraklarıma saldıran halkını ateşleyen rusya...ukrayna değil...topraklarını genişleten rusya...ukrayna değil...o halde tabiki baş şüpheli rusya olacak...putin; daha önce ateşkes istedik...operasyonlar tekrar başlamasaydı vb... şeyler söylemiş...bu bile zaten suçu kabul ettiğini gösterir...çapraz sorguya girse 50 kere kabul eder...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt.Almond Moustache ~ 10 yıl önce
Silahsiz 24000ft silah yuklu 16000ft service ceiling 'e sahip 30 yillik Sukhoi 25 nasil oldu da 33000ft'deki 777 ile "ayni seviyede" dakikalarca ucabildi diye bir bilen cikar sorar bunlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
Bravo kaptanım.
maksat ~ 10 yıl önce
Armegedon buyük dünya savaşını çıkarıp dünya nüfusunu minimum a çekmek.siyonizmin amacidi da büyük dünya savasiyla dünyada sadece 250 milyon insan bırakmak.bu kalan nüfüsun da yahudi ırkına hizmetkar olacağina inaniyorlar....zira kendilerine vaadedilen topraklarda cennnet hayatini yasayacaklarina inaniyorlar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Rusya inandırıcı değil, baktılar 298 kişi ölümünden batıdan büyük tepki gelecek, maddi açıdan zaten sallanıyor, dahada canları yanacak, kıvırma hareketleri bunlar.. Bizim kimse sabrımizi test etmesin gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000