05 Mart 2015, Perşembe 22:00:10

DAVUTOĞLU; "F-4'LER EĞİTİM DIŞI TUTULABİLİR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Malatya ve Konya'da düşen savaş uçaklarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
  • Ben bu cahilliğimle bile bir uçak düşmüşse nedeen düştüğü belli olasıya kadar aynı marka uçakların eğitime çıkması yasaklanır..ama malasef cahilliğin makbul uygulamaların mantık dışı olduğu bir devri yaşıyoruz..
  • HER YONUYLE CEHALET KOKAN BU ACIKLAMAYI KINIYORUZ...
  • 1 Aksarayin insa maliyeti yaklasik olarak 20 Boeing F-18 Growler'a esit. Sonra buyuk devlet asrin lideri filan.
  • Pilotaj hatası gözardı edilemez. Bunu kafanıza sokun her seferinde uçak suçlu olay bitti öylemi. Ya bırakın bu işleri eğitim her işin başı. Yok kahramanmış yok cengâver miş miş mişte mişmiş. Eğitim Dünya'nın her yerinde eğitim sen yatırımını doğru yerlere yap bak ondan sonra ne oluyor. F16 da Düşüyor F18 de veya diğer tüm Uçaklar. Eğitim Eğitim Eğitim bir yerlerde birşey bizde mutlaka eksik...
  • Geç bunları da pilotsuzluktan karacı subaylara savaş uçaklarında görev yaptırdınız mı yaptırmadınız mı?Düşen son F4 ler'in kaçında karacı pilot vardı?
  • Aksaray'ı kiraya verip geliriyle F-35 alsak olmaz mi ? :))
  • Ya Izmir çigli de egitimde kullanilan 50 senelik T38 ler ne olacak yarin birtanesi düserse egitimden kaldiralim mi diyecek. O zaman Konyadaki modernize edilen F5 leri hurdaya çikarmasaydi bu bosuna harcanan paralara yazik. Yunanistanda 20 senede 3 fantom düstü bizde ise 27 senede 30 F-16.
  • 2013 de Genelkurmay başkanı, Sivas'ta düşen f-4 ile ilgili " Kaza tabi ki olacak..Karayolunda trafik kazası olmuyor mu?" diye açıklama yapmıştı. Şimdi bu kafaya tır ile f-4 ün farkını anlatana kadar yaşanacak zaman kaybını düşünürsek bence tüm f-4 leri filan envanterden çıkarıp, as-900 damperli kamyon alıp hafriyat işine girelim.. Mevcut f 4 lerin de arkasına römork takarak , bostancı taksim hattına verelim.. 4 halk otobüsü birleşsin bir f 4 kullansın... bakın kanal İstanbul kadar mantıklı bir proje...arkadaşım gülme, memleket meseli çözüyoruz burda...
  • bence sen sus sn cunhurbaskanımız konussun o herseyi daha iyi bilir belki F4 lerden minibüs yapar:) usd 3.00 a gidiyor
  • Davutoglu F4 te ucurulsun, arkada

Başbakan Davutoğlu, ABD'nin New York kentindeki programı kapsamında, BM genel merkezinde, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Davutoğlu, bir gazetecinin ''Konya'da F-4 düştü, üçüncü oldu bu son düşüşle. Bu uçakların modernizasyonu ya da süreç içinde kullanılmaması düşünülüyor mu?'' sorusunu yanıtladı.

Davutoğlu; ''Bugün sabah Genelkurmay Başkanımız ile bu elim olaydan sonra görüştük. Bir kez daha buradan pilotlarımıza rahmet diliyorum, ailelerine taziyelerimi iletiyorum, Türk Silahlı Kuvvetlerine. Olayın oluş seyri ile ilgili Genelkurmay Başkanımız detaylı bir bilgi sundu. F-4'ler ile ilgili önümüzdeki dönemde de tekrar bu konuyu ele alacağız" Artık Türkiye'nin bu anlamda çok daha sofistike uçaklarla bu eğitimi yapma imkanı var" dedi.

Başbakan Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Eğer F-4'lerden kaynaklanan ki bana verilen ilk bilgide doğrudan uçaktan kaynaklanan bir problemden daha çok eğitimin kendisinin doğasında olan zorluktan kaynaklanan bazı faktörlerin etkili olabileceği gündeme getirilmişti ama konu nihayet bütün tetkikler yapıldıktan sonra açıklığa kavuşacak. Çünkü bu eğitimler bazın doğrudan savaş tatbikatları olduğu için zor bazı manevraları da içerebiliyor. Bunların sebeplerini inceleyeceğiz, gerektiğinde F-4'ler tümüyle bu eğitim faaliyetlerinin dışında tutulabilir. Türkiye'ye döner dönmez bu konuda Genelkurmay Başkanımızdan tekrar detaylı bir brifing alıp, gerekli adımları atarız.''

DAVUTOĞLU; "F-4'LER EĞİTİM DIŞI TUTULABİLİR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

bi bak hele ~ 9 yıl önce
Ben bu cahilliğimle bile bir uçak düşmüşse nedeen düştüğü belli olasıya kadar aynı marka uçakların eğitime çıkması yasaklanır..ama malasef cahilliğin makbul uygulamaların mantık dışı olduğu bir devri yaşıyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
HER YONUYLE CEHALET KOKAN BU ACIKLAMAYI KINIYORUZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
USAMisafir ~ 9 yıl önce
1 Aksarayin insa maliyeti yaklasik olarak 20 Boeing F-18 Growler'a esit. Sonra buyuk devlet asrin lideri filan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Pilotaj hatası gözardı edilemez. Bunu kafanıza sokun her seferinde uçak suçlu olay bitti öylemi. Ya bırakın bu işleri eğitim her işin başı. Yok kahramanmış yok cengâver miş miş mişte mişmiş. Eğitim Dünya'nın her yerinde eğitim sen yatırımını doğru yerlere yap bak ondan sonra ne oluyor. F16 da Düşüyor F18 de veya diğer tüm Uçaklar. Eğitim Eğitim Eğitim bir yerlerde birşey bizde mutlaka eksik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Geç bunları da pilotsuzluktan karacı subaylara savaş uçaklarında görev yaptırdınız mı yaptırmadınız mı?Düşen son F4 ler'in kaçında karacı pilot vardı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Aksaray'ı kiraya verip geliriyle F-35 alsak olmaz mi ? :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boeing 727 ~ 9 yıl önce
Ya Izmir çigli de egitimde kullanilan 50 senelik T38 ler ne olacak yarin birtanesi düserse egitimden kaldiralim mi diyecek. O zaman Konyadaki modernize edilen F5 leri hurdaya çikarmasaydi bu bosuna harcanan paralara yazik. Yunanistanda 20 senede 3 fantom düstü bizde ise 27 senede 30 F-16.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir - Duayen ~ 9 yıl önce
2013 de Genelkurmay başkanı, Sivas'ta düşen f-4 ile ilgili " Kaza tabi ki olacak..Karayolunda trafik kazası olmuyor mu?" diye açıklama yapmıştı. Şimdi bu kafaya tır ile f-4 ün farkını anlatana kadar yaşanacak zaman kaybını düşünürsek bence tüm f-4 leri filan envanterden çıkarıp, as-900 damperli kamyon alıp hafriyat işine girelim.. Mevcut f 4 lerin de arkasına römork takarak , bostancı taksim hattına verelim.. 4 halk otobüsü birleşsin bir f 4 kullansın... bakın kanal İstanbul kadar mantıklı bir proje...arkadaşım gülme, memleket meseli çözüyoruz burda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
slm ~ 9 yıl önce
bence sen sus sn cunhurbaskanımız konussun o herseyi daha iyi bilir belki F4 lerden minibüs yapar:) usd 3.00 a gidiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Davutoglu F4 te ucurulsun, arkada

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000